• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 22 تیر 1398
کد مطلب : 65487
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/06J3
+
-

اتحاد علیه ترامپ در قلب واشنگتن

سفرای اروپایی بعد از استعفای اجباری همکار بریتانیایی‌‌شان به خاطر فشارهای ترامپ، از او دلجویی کردند

اتحاد علیه ترامپ در قلب واشنگتن


سفیر آلمان در واشنگتن، یک روز بعد از استعفای اجباری همکار بریتانیایی‌اش، سفرای اروپایی را به صبحانه دعوت کرد تا این پیام واضح را به کاخ سفید برساند که متحدان قدیمی آمریکا، در مقابل رفتارهای یکجانبه‌گرایانه و نادرست ترامپ، در کنار هم هستند.
کیم دراک، سفیر انگلیس در آمریکا، بعد از حملات شخصی ترامپ علیه او مجبور به استعفا شد. این رفتار غیرمتعارف رئیس‌جمهور آمریکا بعد از آن سر زد که ارزیابی‌های محرمانه دراک به لندن لو رفت و دیلی میل گزارش بلندی از توصیف‌های صریح دراک درباره ترامپ و دولت او منتشر کرد.
امیلی هابر با انتشار تصویری از محل استقرار خود در کنار دراک، سفیر فرانسه و نماینده اتحادیه اروپا در واشنگتن نوشت: «باعث افتخار من است که میزبان همکاران و دوستانم باشم.» برخی از دیپلمات‌ها در واشنگتن، انتشار این تصویر و توضیح آن را تأیید کار دراک می‌دانند.
چنین پیام روشنی، قاعدتا باید با جدیت از سوی کاخ سفید و شخص رئیس‌جمهور آمریکا پیگیری شود اما ترامپ در همان روز پنجشنبه، با میزبانی از جمعی از فعالان شبکه‌های اجتماعی یک‌بار دیگر ثابت کرد که نه‌تنها در مسائل بین‌الملل، که حتی در سیاست داخلی کشورش هم رویکردی یکجانبه‌گرایانه دارد؛ میهمانان این نشست، عموما حامیان پر و پا قرص و افراطی او بودند و هیچ نماینده‌ای از توییتر، فیسبوک و گوگل به آن دعوت نشده بود.

کار روزمره سفرا
بعد از صبحانه سمبلیک در خانه سفیر آلمان، دیپلمات‌هایی از سراسر جهان به سی‌ان‌ان گفته‌اند که این اقدام معنادار، نه‌تنها نشانه همبستگی با دراک به شمار می‌رود که این نکته بدیهی را هم ثابت می‌کند که نوشتن چنین یادداشت‌های صریح و شفافی، بخشی از کار روزمره سفراست. یک دیپلمات اروپایی که با کار در واشنگتن آشنایی دارد به سی‌ان‌ان گفته است: «نکته مهم این است که سفیر دراک نظرات شخصی خود را به لندن مخابره نکرده بلکه چیزی را منتقل کرده که مردم در واشنگتن می‌گویند. او در واقع صحبت‌های چهره‌های سیاسی هر دو حزب (آمریکا) را مخابره کرده است.»
دراک، ارتباطاتی درون دولت آمریکا دارد و به‌صورت روزمره با آنها در ارتباط است. در واقع، بخشی از ارزیابی‌های او، نقل قول نزدیکان رئیس‌جمهور آمریکا به شمار می‌رود. سی‌ان‌ان در این‌باره به نقل از یک دیپلمات نوشته است: «من نمی‌دانم ترامپ این را متوجه می‌شود یا نه اما دراک خودش این ارزیابی را اختراع نکرده است. گزارش او در واقع بر پایه مکالمات واقعی با افراد نوشته شده است.»

ترامپ در جهانی دیگر
اقدام سمبلیک دیپلمات‌های ارشد اروپایی در واشنگتن در حالی موجی در پایتخت آمریکا ایجاد کرد که در کاخ سفید، ترامپ نگرانی‌ها و نمایش‌های دیگری داشت؛ او در نخستین نشست با فعالان شبکه‌های مجازی، آشکارا غول‌های این عرصه را نادیده گرفت و عملا یک جمع 200نفره خودمانی با حضور جنگجوهای مجازی خود تشکیل داد. او، بدون اینکه کسی را غافلگیر کند، از علاقه‌اش به قدرت توییت‌هایش صحبت کرد و گفت که از پیامدهای توییت‌هایش لذت می‌برد. به گزارش نیویورک تایمز، ترامپ درباره علاقه‌اش به نوشتن توییت‌های خبرساز و جنجالی گفت: «هر بار که یک توییت (خبرساز) می‌نویسم مثل این است که در سی‌ان‌ان یا ام‌اس‌ان‌بی‌سی‌ دیوانه، یک انفجار رخ داده است.» بسیاری از میهمانان ترامپ، راست‌های افراطی بودند که به اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا، با دن اسکاوینو مدیر شبکه‌های اجتماعی کاخ سفید ارتباط دارند. او در جمع حامیان افراطی‌اش، البته از این مسئله انتقاد کرد که چرا دیگر مثل سابق توییت‌هایش با استقبال زیادی مواجه نمی‌شوند؛ «قبلا توییت‌هایم مثل موشک بودند. یادتان هست که گفتم یک نفر جاسوسی من را می‌کند؟ آن توییت مثل موشک بود.» رئیس‌جمهور آمریکا که از این جلسه هم برای حمله به دمکرات‌ها استفاده کرد، یک‌بار دیگر مسئله نادرست تحریم پنهان حساب‌های کاربری نزدیکانش را پیش کشید.

بازگشت به دوران پیشاترامپ
ترامپ در حالی پنجشنبه در میان هوادارانش شوخی می‌کرد و به دمکرات‌ها حمله می‌کرد که جو بایدن، شانس اول نامزدی دمکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری، در یک سخنرانی از آسیب‌هایی که ترامپ به جایگاه آمریکا در عرصه بین‌الملل زده صحبت و تأکید کرد درصورت پیروزی در انتخابات پیش رو، دوباره آمریکا را به توافق‌های مهمی که ترامپ از آنها کناره‌گیری کرده باز می‌گرداند. بایدن که در نیویورک درباره چشم‌اندازش درباره سیاست خارجی سخنرانی می‌کرد مشخصا به توافق هسته‌ای با ایران اشاره کرد و گفت که درصورت پیروزی در انتخابات، درصورتی که ایران به آن پایبند باشد، به آن بازخواهد گشت. او همچنین به توافق پاریس هم اشاره کرد و گفت که آمریکا را به این پیمان بازمی‌گرداند. بایدن همچنین تأکید کرد که در قبال ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و کیم جونگ اون رهبر کره‌شمالی، رویکردی کاملا متفاوت از ترامپ خواهد داشت. او همچنین گفت: «(انتخاب دوباره ترامپ) برای امنیت ملی و آینده ما فاجعه‌بار خواهد بود. ما نباید اجازه بدهیم چنین چیزی اتفاق بیفتد.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید