• پنج شنبه 13 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 23 شوال 1445
  • 2024 May 02
چهار شنبه 19 تیر 1398
کد مطلب : 65037
+
-

غبار فراموشی بر مقبره پیر قصه‌گوی ایران

میراث
غبار فراموشی بر مقبره پیر قصه‌گوی ایران

«مهدی آذر‌یزدی» فرزند علی‌اکبر رشید خرمشاهی در خرمشاه یزد به دنیا آمد. او تحصیلات مقدماتی فارسی و قرآن و عربی را نزد پدر، مادربزرگ و البته در مدرسه «خان» آموخت و همزمان با تحصیل، به زراعت و بنایی پرداخت. به گزارش یزدرسا، او سپس در کارگاه جوراب‌بافی مشغول به کار شد و بعد از آن در کتابفروشی یزد و گل‌بهار اشتغال یافت. سال‌ها همنشینی با کتاب که بدان بسیار عشق می‌ورزید از او فردی کتاب‌شناس و صاحب سبک و اندیشه ساخته بود. آذر‌یزدی سپس به تهران مهاجرت کرد و در چاپخانه علمی مشغول به کار شد. او سال‌ها به غلط‌گیری و تصحیح نمونه‌های چاپی اشتغال داشت.

وی با نوشتن مجموعه داستان «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»، پای به عرصه بازنویسی قصه‌های کهن برای کودکان گذاشت و بدین وسیله چهره‌ای آشنا برای چندین نسل شد و تا آنجا پیش رفت که به وی لقب پدر، پایه‌گذار و پیشکسوت ادبیات کودکان ایران را دادند.
شمار آثار استاد مهدی آذریزدی به نظم و نثر به بیش از 30 اثر می‌رسد که از جمله آنها می‌توان به دوره هشت جلدی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» شامل دفتر‌های «قصه‌های کلیله و دمنه»، «قصه‌های مرزبان‌نامه»، «قصه‌های سندبادنامه و قابوس‌نامه»، «قصه‌های مثنوی مولوی»، «قصه‌های قرآن»، «قصه‌های شیخ عطار»، «قصه‌های گلستان و ملستان» و «قصه‌های چهارده معصوم» اشاره کرد.

مهدی آذریزدی نویسنده مجموعه کتاب‌های «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» 18 تیر 1388 درگذشت و در آرامستان محله خرمشاه یزد به خاک سپرده شد.
سال گذشته مسئولان شهرداری یزد پس از گذشت 9 سال از وفات استاد مهدی آذر یزدی پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران از آغاز عملیات بازسازی و بهسازی مقبره وی خبر دادند.جمالی‌نژاد شهردار سابق یزد در این باره گفته بود: علاوه بر بازسازی و بهسازی مقبره استاد آذریزدی، فرهنگسرایی در همین مکان و به نام او احداث می‌شود تا شهروندان بتوانند از خدمات فرهنگی آن بهره‌مند شوند، اما با گذشت بیش از یکسال از این صحبت‌ها و برنامه‌ها هنوز اتفاق جدی‌ای برای مقبره آذریزدی رقم نخورده است.


 ساماندهی و ساخت مقبره استاد اولویت شهرداری بود

عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد در این باره گفت: از اولین اولویت‌های شهرداری و شورای شهر یزد ساماندهی و ساخت مقبره برای استاد مهدی آذر یزدی به عنوان پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران و مفاخر استان یزد بود.«ونوس عامری» ادامه داد: از آنجا که آرامستان محل تدفین استاد آذریزدی آرامگاه محلی و دارای هیات امنا است، باید برای ساخت مقبره، هماهنگی‌هایی را با هیات امنا انجام می‌دادیم که به همین منظور جلساتی برگزار شد.وی افزود: با هیات امنا به توافقاتی رسیدیم که طبق آن بنا شد شهرداری کف‌سازی کامل آرامستان را انجام دهد و مقبره مرحوم آذریزدی را با المانی زیبا احداث کند و مساحتی هم برای تدفین اموات تعیین شود.رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر یزد اضافه کرد: کف‌سازی آرامستان آغاز و بخشی از آن اجرایی شد، المان مقبره استاد آذر یزدی هم طراحی شد و در مراحل ساخت بود اما در میانه کار، هیات امنای آرامستان مانع از انجام پروژه شدند، حتی دیواری را که برای اتصال آرامستان به پیاده رو جمع‌آوری شده بود، دوباره گذاشتند.وی در پاسخ به این سئوال که آیا اقدام هیات امنای آرامستان در ممانعت از اجرای این پروژه قانونی است، گفت: طبق قانون اداره آرامستان‌ها بر عهده شهرداری است و اساساً تدفین و ایجاد آرامستان در شهر ممنوع است اما از آنجا که پیگیری قانونی این امر منجر به شکایت شهرداری از هیات امنا می‌شود و تبعات اجتماعی آن زیاد است، می‌خواهیم موضوع به صورت توافقی حل و فصل شود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید