مرکز جامع دیالیز ۴۰۰ تختخوابی با همت خیرین سلامت استان در شهر اردبیل راهاندازی میشود. به گزارش ایرنا، اکنون ۱۰۲ تخت با ۹۵ دستگاه دیالیز به طور تماموقت و گاهی 3 نوبت در شبانهروز برای امور درمانی بیماران کلیوی در استان اردبیل فعالند. ولی به گفته مسئولان حوزه سلامت، نیاز استان فراتر از این تجهیزات درمانی و بیمارستانی است.
بنا به اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، نسبت بیماران کلیوی استان به تخت دیالیز 4/5 و نسبت بیمار به دستگاه دیالیز 8/5 و از نُرم کشوری عقب است.
«قدرت اخوان اکبری» اظهار کرد: دستگاههای دیالیز موجود در استان کارکرده، مستهلک و از رده خارج هستند و استفاده از آنها مشکلات عمدهای را به وجود آورده است به طوری که دستگاههای فعال پاسخگوی نیاز بیماران کلیوی استان نیستند.
وی خواستار حمایت مسئولان کشوری و استانی برای تامین دستگاههای دیالیز جایگزین در استان شد و با اشاره به آغاز اقدامات اولیه در این زمینه از جمله انجام مقدمات احداث مرکز جامع دیالیز اردبیل، توسعه فضای فیزیکی و تامین تجهیزات و تختهای دیالیز را برای درمانی بیماران دیالیزی این استان ضروری خواند.
این مسئول همچنین از فعال شدن یک مرکز بخش خصوصی مجهز دیالیز با ظرفیت ۳۰ تخت و آغاز فعالیت آن با ۱۳ دستگاه دیالیز بدون دریافت هیچ هزینهای از بیماران بستری خبر داد و اظهار کرد: فعال شدن این مرکز به نوبه خود جنبه حمایتی دارد و گشایش عمدهای در ارائه خدمات به بیماران دیالیزی درسطح استان محسوب میشود.
اخوان اکبری از رشد ۱۳ درصدی سالانه تعداد بیماران دیالیزی در استان خبر داد و گفت: این مساله موضوع قابل تاملی برای متولیان حوزه سلامت استان است و برنامهریزیهای علمی، تحقیقاتی و آموزشی در راستای پیشگیری از روند رو به رشد تعداد بیماران دیالیزی در برنامه عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی استان قرار دارد.
یکشنبه 16 تیر 1398
کد مطلب :
64172
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/RxP0
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved