• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 16 تیر 1398
کد مطلب : 64031
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/XEok
+
-

رنج مضاعف کم‌آبی در «صدرا»

آبفا: 10 روز دیگر مشکل قطعی آب با حفر و تجهیز 2 چاه جدید در غرب شهر صدرا کمتر می‌شود

منابع
رنج مضاعف کم‌آبی در «صدرا»

در حالی‌ که برخی شهروندان در نقاطی از شیراز و بسیاری از ساکنان شهر جدید صدرا، تابستان دشواری را به دلیل بی‌آبی تجربه می‌کنند، شرکت آبفای شیراز مدعی است علت اصلی مشکل، مصرف زیاد آب است. 

به گزارش ایسنا، در یکی دو هفته اخیر، بارها گلایه شهروندان از نبود و کمبود آب در شیراز و شهر جدید صدرا از سوی رسانه‌های مختلف مطرح و دنبال شده اما طرح این گلایه‌ها، نه تنها منجر به رفع مشکل نشده بلکه در روزهای گذشته تشدید هم شده است.

اعتراض به نبود و کمبود آب در این شهر جدید تا حدی بود که در روزهای اخیر منجر به حضور جمعی از شهروندان در محل نمایندگی اداره آبفا و طرح انتقادات و گلایه مندی‌ها شد.
شهروندان ساکن شهر جدید صدرا، شهری که با سرعت به سمت تبدیل شدن به دومین شهر پرجمعیت فارس گام بر می‌دارد، سال گذشته هم با مشکل کم‌آبی مواجه بودند، اما این مشکل مقطعی بود. حال آن‌که با افزایش بارندگی‌ها و رشد حدود 181 درصدی بارش در زمستان سال گذشته و بهار امسال، امیدها برای رفع چنین مشکلی بسیار پررنگ شده بود.


کمی فشار آب

امسال اما قطعی مکرر آب و در برخی موارد فشار بسیار کم، زودتر از سال گذشته در صدرا مردم را آزار داده است؛ شهروندانی که سال‌هاست با مشکلات مدیریتی در حوزه زیرساخت‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند و مشکلاتی که بعد از حدود 3دهه از تأسیس این شهر جدید، هنوز هم رفع نشده است.
برخی شهروندان شهر جدید صدرا که اضافه شدن بی‌آبی به فصل گرما آنان را به ستوه آورده است، مدعی شده‌اند این قطعی و کم‌آبی تقریبا از 2 ماه پیش در صدرا شروع شده و اکنون به اوج خود رسیده است. مدت زمان آن نیز علاوه بر شب‌ها، به ساعات روز هم کشیده شده است.

یکی از شهروندان ساکن صدرا گفت: قطعی آب در صدرا از 2 ماه پیش هر شب از ساعت ۱۱ آغاز می‌شد و تا 7 صبح ادامه داشت، اما با شروع فصل تابستان و تشدید گرمای هوا، قطعی به یک یا دو شبانه‌روز هم می‌رسد.
 ستایش با بیان این‌که همسر و فرزندان خود را به خانه پدری در شیراز فرستاده است گفت: اگر قرار است چند روز آب قطع باشد بهتر است از قبل اطلاع‌رسانی شود تا بتوانیم مقداری آب برای مصارف ضروری ذخیره کنیم.

همتی یکی دیگر از شهروندان ساکن صدرا گفت: از 2 ماه پیش فقط شب‌ها آب قطع بود. ما نیز به همین روال در طول روز آب ذخیره می‌کردیم تا شب‌ها با مشکل مواجه نشویم. وی که دارای 2 فرزند ۳ و ۶ ساله است افزود: با امروز 2 روز می‌شود که آب قطع است و ما برای مصارف بهداشتی و ضروری مشکل داریم.

خانم رسولی نیز با گلایه از قطعی آب گفت: اگر از قبل اطلاع‌رسانی شده بود که قرار است 2 روز آب قطع باشد، امکان برنامه‌‌ریزی وجود داشت.
 این خانم خانه‌دار تاکید دارد که اکثر واحدهای مسکونی و ویلایی، علاوه بر آپارتمان‌ها دارای مخازن ذخیره آب است گفت: متاسفانه وقتی که زمان قطعی آب طولانی باشد، آب ذخیره شده در مخزن کفایت نمی‌کند.

برخی از شهروندان ساکن صدرا نیز با گلایه شدید از آنچه بی‌اعتنایی مدیران به مشکلات مردم عنوان می‌کردند، مدعی شدند که بخشی از کمبود و نبود آب در این شهر به دلیل تأمین آب باغ‌شهرهای حاشیه آن است. این افراد مدعی هستند که بسیاری از باغ‌شهرها برای آبیاری درختان و پر کردن استخرهایشان هم از آب شرب استفاده می‌کنند و بعضا برای تأمین فشار کافی آب، پمپ قوی را سر راه شبکه شخصی قرار داده‌اند. اگرچه این ادعا از سوی هیچ دستگاه و مسئولی تایید نشده است.


مصرف بی‌رویه؛ علت کم‌آبی

مدیر روابط عمومی شرکت آبفای شیراز گفت: فشار کم و قطعی آب در شهر جدید صدرا و برخی نقاط شهر شیراز، دلیلی جز افزایش گرمای هوا و مصرف آب ندارد. بخش مهمی از این موضوع هم به دلیل وارد مدار شدن سیستم‌های خنک کننده، خصوصا کولرهای آبی است.

«بهرام زاهدی» گفت: گرمای هوا با میزان مصرف آب رابطه مستقیم دارد. علاوه بر استفاده طولانی مدت از کولرهای آبی، استحمام روزانه، شست و شوی بیشتر لباس‌ها، مصرف بیشتر آب شرب و... از دلایل مهم کمبود آب می‌تواند باشد.

زاهدی با بیان این‌که، میزان مصرف هر کولر آبی ۳۰۰ لیتر در شبانه روز است گفت: 26 درصد از کل مصرف آب در تابستان مربوط به کولرهای آبی است. او با بیان این‌که آبفای شیراز 710 هزار مشترک دارد گفت: در این ایام ظرفیت مصرف به تولید آب بیشتر شده، حال آن‌که این 2 شاخص باید حداقل در شرایط برابری قرار داشته باشند تا با کمبود یا قطعی آب مواجه نباشیم.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شیراز گفت: اطلاع‌رسانی در مورد قطعی آب فقط برای زمان وقوع شکستگی خط، ترکیدگی لوله و اجرای طرح‌های توسعه و تعمیرات است. وقتی مصرف زیاد باعث بروز مشکل باشد، اطلاع‌رسانی معنا ندارد زیرا ما اطلاعی از میزان دقیق مصرف هر منطقه نداریم.


بهره‌برداری از 2 حلقه چاه در صدرا 

مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شیراز از حفر و تجهیز 2 چاه جدید در غرب شهر صدرا خبر داد و اعلام کرد که طی 10 روز آینده با وارد مدار شدن این چاه‌ها، بخشی از مشکلات کم یا بی‌آبی این شهر برطرف می‌شود. زاهدی همچنین افزود: امسال با اتمام طرح خط ۲ انتقال آب سد درودزن به طور کلی مشکل تأمین آب شرب صدرا رفع خواهد شد.

او در خصوص تاثیر بارش‌ها بر تأمین آب آشامیدنی گفت: برخی افراد با تصور این‌که امسال در شیراز بارش‌های خوبی اتفاق افتاده و مشکل کم‌آبی وجود ندارد، بیش از حد آب مصرف می‌کنند. زاهدی با بیان این‌که ۷۸ درصد منابع آبی شهر شیراز و صدرا از چاه‌ها و ۲۲ درصد از سد درودزن تأمین می‌شود تاکید کرد: با توجه به وابستگی بیشتر آب شرب شیراز به چاه‌ها و آب زیرزمینی، بارش‌های اخیر و سیلاب شیراز تاثیر چندانی بر آن نداشته است.

او شایعه بروز مشکل در خط لوله سد درودزن به شیراز را شایعه و کذب دانست و گفت: تنها یک خط انتقال آب از سد درودزن به شیراز وجود دارد که با تمام توان در حال آب‌رسانی است. زاهدی توصیه کرد: بهتر است مشترکان علاوه بر مخزن روی پشت بام، یک مخزن و پمپ آب روی زمین داشته باشند تا وقتی آب وارد شبکه می‌شود بتوانند به میزان کافی ذخیره کنند، وظیفه ما تأمین آب تا پشت کنتور مشترکان است.

مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شیراز گفت: برای جبران کم‌آبی و قطعی آب در صدرا در برخی ساعات و نقاطی از این شهر جدید، از تانکرهای آب‌رسان استفاده می‌شود. 
بر اساس این گزارش، طی روزهای گذشته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ضمن بازدید از پروژه خط دوم انتقال آب سد درودزن به شیراز اعلام کرده بود که این پروژه به‌زودی آماده بهره‌برداری خواهد شد. محمودرضا رضایی کوچی پیشرفت فیزیکی طرح را 90 درصد اعلام و اضافه کرده بود که کار با سرعت در حال انجام است تا به زودی شاهد بهره‌برداری از این خط آب‌رسانی باشیم.

مسئولان اعتقاد دارند که بهره‌برداری از خط دوم آب‌رسانی شیراز از سد درودزن، بخش اعظمی از مشکل آب این شهرستان رفع خواهد شد، اما این پروژه بیش از یک دهه پیش آغاز شده و باوجود وعده‌های گذشته مسئولان، هنوز هم آماده بهره‌برداری نشده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :