• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
چهار شنبه 12 تیر 1398
کد مطلب : 63396
+
-

فعالیت‌های تفریحی- ورزشی مازندران روی موج حادثه

از سال 1392 تاکنون 17 حادثه خاص در گردشگری مازندران رخ داده که 11 کشته و بیش از 20 مصدوم برجا گذاشته‌ است /  همشهری از افزایش حوادث مربوط به فعالیت‌های تفریحی، ورزشی در استان گزارش می‌دهد

ورزش
فعالیت‌های تفریحی- ورزشی مازندران روی موج حادثه

اشکان جهان‌آرای | ساری-خبرنگار


صنعت گردشگری در مازندران هر سال بیشتر از قبل شاخه‌های گوناگون پیدا می‌کند. فعالیت‌های تفریحی، ورزشی روز به روز در حال بیشتر شدن هستند و علاقه‌مندان به این فعالیت‌ها سعی می‌کنند از فرصت‌های جذاب تازه ایجاد شده در گردشگری مازندران برای لذت بردن بیشتر استفاده کنند.

 اما برخی از این لذت‌ها به بدترین شکل ممکن نیمه‌تمام می‌مانند و مصدومیت شدید و حتی مرگ افراد را رقم می‌زنند.در سال‌های اخیر علاوه بر حوادث جاده‌ای و غرق شدن در دریا و رودخانه که از حوادث مرتبط با صنعت گردشگری در مازندران محسوب می‌شوند، شاهد حوادثی هستیم که به علت گسترش آنها در صنعت گردشگری و فعالیت‌های تفریحی، ورزشی رخ می‌دهند.

 دقیقا یک هفته پیش یعنی 5 تیر، در آخرین نمونه این حوادث یک جوان 28ساله کرجی پس از سوار شدن روی فلای‌برد که از تجهیزات جدید تفریحی در دریاست و با اتصال به جت‌اسکی کار می‌کند، به دلیل سقوط در نقطه کم‌عمق دریا در سلمانشهر، جان باخت تا به عنوان نخستین قربانی فلای‌برد در مازندران ثبت شود.

این نخستین حادثه ناشی از این قبیل فعالیت‌های تفریحی، ورزشی در مازندران نیست. 29 خرداد، یک هفته قبل از حادثه سقوط فلای‌برد در سلمانشهر، یکی از 2 سرنشین یک دستگاه جت‌اسکی پس از واژگونی این وسیله نقلیه دریایی در محدوده دریای کلارآباد به دلیل آشنا نبودن به فن شنا و نداشتن جلیقه نجات غرق شد و جان خود را از دست داد. 

به عبارت دیگر به فاصله یک هفته 2 مرگ مربوط به همین تفریح‌های جدید در مازندران ثبت شد.حادثه دیگر 4 روز قبل از مرگ جت‌اسکی‌سوار در کلارآباد رخ داد. 

سقوط پاراگلایدرسوار 32 ساله در دریا که در منطقه ساحلی کرفون بابلسر رخ داد، منجر به مرگ او شد. 9 روز قبل از این حادثه هم در ساحل سلمانشهر یک دستگاه پاراگلایدر بلافاصله پس از جدا شدن از زمین، به علت برهم خوردن تعادل، میان جمعیت حاضر در ساحل سقوط کرد و باعث مصدومیت 11 نفر شد. در واقع از 16 خرداد تا امروز که 12 تیر است، در کمتر از یک ماه 4 حادثه به علت فعالیت‌های تفریحی، ورزشی در دریا رخ داد که 3 حادثه منجر به مرگ شد و یکی دیگر هم 11 مصدوم داشت.


نقل قول

سبقت از غریق‌ها



رئیس هیات نجات غریق مازندران در گفت‌وگو با همشهری روند رو به رشد حوادث و تصادف‌‌های دریایی را نگران‌کننده می‌داند و معتقد است؛ باید هر چه زودتر مسئولان برای ساماندهی این فعالیت‌های تفریحی، ورزشی در سراسر استان برنامه‌ریزی کنند.  

«نقی کریمیان» با بیان این‌که خوشبختانه با تدابیر در نظر گرفته شده و تلاش منجیان غریق و حمایت مسئولان، تعداد غریق‌ها در استان طی چند سال اخیر کاهش چشمگیری یافته است، گفت: این روند کاهشی ادامه خواهد داشت.

 با این حساب طی چند سال آینده با افزایش تعداد جت‌اسکی‌ها و علاقه‌مندان به استفاده از آنها، همچنین سایر تفریحات دریایی مانند فلای‌برد و شاتل دریایی و اسکی روی آب، در صورت نبود نظارت‌های لازم، تعداد تلفات انسانی بیشتر خواهد شد.

 در حالی که طی سال‌های اخیر مسئولان استان دائم بر ضرورت افزایش بهره‌مندی از دریا و ساحل و سایر فرصت‌های گردشگری مازندران تاکید کرده‌اند، این حوادث در حال آسیب وارد کردن به اعتبار گردشگری مازندران و البته گرفتن جان برخی مسافران و بومیان هستند؛ حوادثی که شاید به دلیل ورود نکردن نهادهای متولی به مدیریت و ساماندهی این فعالیت‌ها رخ می‌دهند. 

جانمایی نامناسب برای پرواز پاراگلایدر، استفاده نکردن از جلیقه نجات توسط سرنشینان جت‌اسکی‌ها و مشخص نکردن حریم و مقررات جت‌اسکی‌سواری در دریا از عوامل اصلی تلفات ناشی از این تفریح‌های جدید در مازندران هستند. البته به این موارد باید رعایت نکردن مسائل فنی و ایمنی مربوط به پاراگلایدرها را نیز افزود.

بازخوانی 

تقویم حوادث



نگاهی به پیشینه رخ دادن حوادث ناشی از فعالیت‌های تفریحی، ورزشی در مازندران نشان می‌دهد که در چند سال اخیر به همان نسبت که استقبال از این فعالیت‌ها بیشتر شده، وقوع این حوادث نیز افزایش یافته است. 

در حالی که پارسال در مجموع 4 حادثه شدید از این دست در مازندران ثبت شد، امسال در کمتر از یک ماه 4 حادثه با 3 کشته و 11 مصدوم داشتیم.

20 مهر پارسال سقوط پاراگلایدر در دریای فریدونکنار و البته نجات معجزه‌آسای زن 30 ساله سرنشین این وسیله پروازی پس از سقوط از ارتفاع 500 متری در دریا، برخورد شدید جت‌اسکی با اسکله یک هتل در محمودآباد و مصدومیت 2 سرنشین آن در 27 مرداد سال گذشته، تصادف 2 جت‌اسکی در دریای رامسر و مصدوم شدن یک نفر در تاریخ
 13 مرداد و همچنین حادثه مشابه دیگر در تاریخ 28 اردیبهشت که در منطقه هچیرود چالوس رخ داد و منجر به مرگ یک نفر و مصدومیت شدید یک سرنشین دیگر شد، 4 حادثه سال گذشته هستند.

 مرگ جوان 25 ساله آملی در ساحل سرخرود به دلیل برهم خوردن تعادل پاراگلایدر هنگام پرواز و برخورد شدید به یک ساختمان و سقوط چترباز 28 ساله در اطراف کلاردشت و جان باختن او نیز از حوادث مشابه سال 1396 در مازندران هستند.سال 1395 نیز 4 حادثه از این دست در مازندران ثبت شد.

 برخورد یک دستگاه جت‌اسکی با 6 نفر که در دریا مشغول شنا بودند، سقوط پاراگلایدر در سایت پروازی مهدیرجه گلوگاه و برخورد شدید 2 جت‌اسکی در منطقه نمک‌آبرود حوادث خاص گردشگری این سال در مازندران بودند که فقط آخری منجر به مرگ یک نفر شد.

 بهمن 1393 و مهر و مرداد 1392 نیز 3 سانحه سقوط هواپیمای تفریحی در مازندران ثبت شد که حادثه 12 مهر در رامسر تلفات جانی نداشت، اما 2 حادثه دیگر هر کدام 2 کشته داشتند.


11  کشته  در 17 حادثه

همین آمارهای آرشیوی نشان می‌دهند که از سال 1392 تاکنون 17 حادثه خاص در گردشگری مازندران رخ داده که 11 کشته و بیش از 20 مصدوم برجا گذاشته‌ است.

 البته ممکن است تعداد حوادثی از این دست طی این بازه زمانی بیشتر باشد و اطلاعاتی از آن به دست نیامده باشد، اما همین تعداد نیز هشداری برای مسئولان و فعالان گردشگری دریایی در مازندران است. به ویژه این‌که امسال فاصله زمانی بین این حوادث بسیار کک شده و در کمتر از یک ماه شاهد حوادثی از این قبیل هستیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید