امضای ٢١ تفاهمنامه معینهای اقتصادی
تفاهمنامههای عملیاتی برای شروع فعالیتهای اقتصادی در شهرستانهای کاشمر، بردسکن و خلیلآباد امضا شد
جواد افتخاری | خراسان رضوی-خبرنگار:
بر اساس طرح ابتکاری استاندار خراسان رضوی موسوم به مثلث توسعه اقتصادی، این استان به ۱۲ منطقه تقسیم شده تا با معینهای اقتصادی و جذب سرمایه برای هر یک از این مناطق، رونق و آبادانی افزایش یابد. در طرح مثلث توسعه اقتصادی 3 ضلع نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارگزاران حکومت و سرمایهگذاران و کارآفرینان تعریف شدهاند و ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در این مثلث قرار دارند. در حال حاضر با سفر استاندار خراسان رضوی به شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن و تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، 21 تفاهمنامه معینهای اقتصاد مقاومتی و سرمایهگذاری به ارزش 700 میلیارد تومان به امضا رسید.
ماموریت بزرگ خراسان رضوی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی در حاشیه تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به همشهری میگوید: در شهرستان بردسکن ۵ تفاهمنامه معین اقتصاد مقاومتی به امضا رسید. «علی رسولیان» عنوان میکند: بر اساس تفاهمنامههای منعقد شده، پستبانک بهعنوان معین توسعهای بخش شهرآباد، شرکت آسیا بینالود بهعنوان معین دهستان کوهپایه، شرکت کشت و صنعت انابد به عنوان معین دهستان صحرایی شهر انابد، شرکت فرش عرسین بهعنوان معین دهستان کناردشت، شرکت معدن پارس نیز بهعنوان معین دهستان درونه بخش انابد انتخاب شد. وی اظهار میکند: 15 تفاهمنامه سرمایهگذاری نیز در حوزههای کشاورزی، صنعت و تولید در شهرستان بردسکن منعقد شده است. رسولیان بیان میکند: طرحهای اعلام شده در جلسه مرکز استان با حضور مدیران کل مورد بررسی قرار میگیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی ادامه میدهد: خراسان رضوی ماموریت بزرگی در زمینه اقتصاد مقاومتی و رونق تولید در قالب مثلث توسعه اقتصادی برعهده دارد و نیاز است این مهم با تفاهم، همدلی و همکاری همه بخشهای خصوصی مورد توجه قرار گیرد. رسولیان با اشاره به اینکه در 3 سال گذشته بیش از 33 میلیارد تومان به استان اختصاص یافته است و اعتبارات قابل توجهی بهزودی به استان تخصیص داده میشود، از اعطای تسهیلات اشتغال به بردسکن خبر میدهد و اظهار میکند: طرحهای کنسانتره، کمک به نساجی شهرستان و طرحهای کشاورزی بهصورت ویژه مورد توجه استان هستند که جدا از طرحهای اقتصاد مقاومتی دنبال میشوند. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی از امضای 3 تفاهمنامه معینهای اقتصادی، فرهنگی با رویکرد مشارکتی در خلیلآباد خبر میدهد و میگوید: تفاهمنامهها با هدف توسعه و آبادانی شهرستان خلیلآباد از سوی شرکت پیشرو صالح به عنوان معین دهستان حومه بخش مرکزی، شرکت ایران رشته به عنوان معین دهستان رستاق بخش مرکزی و شرکت نساجی کاشمر به عنوان معین دهستان ششطراز منعقد شدند.
وی میافزاید: 6 تفاهمنامه سرمایهگذاری نیز در حوزههای کشاورزی، صنعت و تولید به مبلغ ۳۲۰ میلیارد ریال در خلیلآباد امضا شده است. رسولیان با اشاره به اینکه در این سفر ۴ تفاهمنامه معینهای توسعه اقتصادی، فرهنگی شهرستان کاشمر در یکصد و بیست و نهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با حضور استاندار به امضا رسید، عنوان میکند: در این جلسه، 4 تفاهمنامه معینهای اقتصاد مقاومتی شهرستان کاشمر توسط «علیرضا رزمحسینی» استاندار خراسان رضوی، اضلاع مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی و معینهای توسعهگرا به امضا رسید. وی یادآور میشود: بر اساس تفاهمنامههای منعقد شده، سازمان همیاری شهرداریهای خراسان رضوی به عنوان معین اقتصاد مقاومتی شهر کاشمر، شرکت فولاد ترشیز به عنوان معین بخش مرکزی، شرکت پیشرو صالح به عنوان معین بخش دهستان پایین ولایت و شرکت گیاهان دارو پرند هم به عنوان معین دهستان بالا ولایت انتخاب شدند. رسولیان با اعلام اینکه در یکصد و بیست و نهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان، 14 تفاهمنامه سرمایهگذاری هم در حوزههای کشاورزی، صنعت و تولید منعقد شد بیان میکند: این تفاهمنامهها با حجم سرمایهگذاری 265 میلیارد تومان برای 1094 نفر شغل ایجاد خواهند کرد.
مردمی بودن، شاهکلید اقتصاد مقاومتی
استاندار با بیان اینکه از 11 سال قبل رهبر معظم انقلاب اسلامی به دلیل اهمیت اقتصاد و معیشت مردم، هر سال را به یکی از موضوعات اقتصادی نامگذاری کردند، میگوید: به عنوان مسئولان و خدمتگزاران نظام بر این سیاست تکیه کردهایم و به دنبال حل مسائل اقتصادی مردم هستیم. «علیرضا رزمحسینی» ادامه میدهد: این بدان معنا نیست که سایر بخشها همانند سیاست، فرهنگ، مسائل اجتماعی و امنیتی نادیده گرفته شوند بلکه در کنار این موارد به موضوع اقتصاد متمرکز خواهیم شد و شاهکلید سیاستهای اقتصاد مقاومتی در ابلاغیه رهبر معظم انقلاب، مردمی بودن آن است. وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی باید مردمی باشد، از تمرکزگرایی به عنوان اولین عیوب ساختاری نام میبرد و اظهار میکند: نظام تمرکزگرایانه نه تنها امکان پویایی در بدنه استانها ایجاد نمیکند بلکه آن را از بین میبرد.
استاندار خراسان رضوی با اعلام اینکه از برنامه سوم تاکنون قانونگذار همواره بر تمرکززدایی تاکید داشته ولی هنوز انجام نشده است، بوروکراسی اداری را از دیگر معضلات میداند و میگوید: بوروکراسی اداری ایران، فساد اداری و نارضایتی مردم را در پی دارد. رزمحسینی از وجود 5 میلیون کارمند و 4 میلیون بازنشسته در کشور خبر میدهد و میافزاید: تمام سرمایههایی که کشور از محل فروش نفت و درآمدهای مالیاتی و... دارد صرف هزینههای جاری دولت میشود. استاندار خراسان رضوی با اعلام اینکه اگر 418 هزار میلیارد تومان بودجه امسال تحقق یابد صرف امور جاری کشور میشود، نبود فرهنگ اقتصادی را از دیگر مشکلات میداند و بیان میکند: موفق نشدهایم و نخواستهایم فرهنگ اقتصادی را گسترش دهیم.
وی بیان میکند: متاسفانه قوه قضاییه، دستگاههای اجرایی و مجلس هر کدام به یک راه میروند و متمرکز بر توسعه و پیشرفت کشور نیستند. رزمحسینی با اشاره به اینکه موازیکاری مشکلات بسیاری به وجود آورده است، میگوید: مردم محرم نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. ما وابسته به قدرت جهانی نیستیم که فکر کنیم به مردم نیازی نداریم. استاندار فضای کسب و کار را زیبنده خراسان رضوی نمیداند و میافزاید: رتبه هجدهم فضای کسب و کار خراسان رضوی نشان میدهد ایراداتی در کار وجود دارد. وی با بیان اینکه نسبت تسهیلاتی که شبکه بانکی کشور به سرمایهگذار، کارآفرین و مردم میدهد در کشور 80 درصد بوده اما این آمار در خراسان رضوی 56 درصد است، بیان میکند: متاسفانه 44 تا 46 درصد منابع استانی به خارج استان میرود.
رزمحسینی با اعلام اینکه در چهارچوب مقررات اگر کسی ثروتمند شد باید مورد تکریم قرار گیرد و ثروتش را برای اشتغال، تولید و توانمندسازی مردم هدایت کنیم، اظهار میکند: تلاش میکنم تا اندازهای مسیر ساختارهایی که مانع پیشرفت استان شده را هموار کنیم که در این راستا طرح مثلث توسعه اقتصادی را تشکیل دادیم. استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه حق نداریم مالیاتی که از مردم میگیریم را به غیر از آبادانی در جای دیگری خرج کنیم، میافزاید: باید مردم آگاه شوند که اگر مالیاتی پرداخت میکنند برای آبادانی منطقه خودشان است. وی اظهار میکند: اگر بخواهیم اقتصاد مردمی باشد باید عموم در جریان تمامی مسائل قرار گیرند. رزمحسینی ادامه میدهد: طرح مثلث توسعه اقتصادی 6 ماه قبل در استان خراسان رضوی اجرا شد. این طرح در استان کرمان 2 سال زمان برد تا موفق شدیم همه افراد را برای توسعه استان دور هم جمع کنیم.
این مقام مسئول عنوان میکند: از 23 معین استان کرمان فقط 40 درصد در این زمینه موفق شدند، اما در این 6 ماه 71 معین استان خراسان رضوی هرکدام بخش و روستایی را برعهده گرفتند. استاندار خراسان رضوی با اظهار تاسف از اینکه هرچند تمامی خدمات زیربنایی را به روستاها بردهایم و بعد از انقلاب این اقدامات کمنظیر بوده اما همچنان شاهد فروش دامها و مهاجرت به شهرهای بزرگ هستیم، بیان میکند: اکنون تولید در روستاها از 74 درصد به 26 درصد کاهش یافته است. رزم حسینی با اشاره به اینکه روستاها را رها کردهایم، میگوید: هرچند خدمات زیربنایی بسیاری به روستاها برده شده اما باید کسانی باشند که اینها را تبدیل به پول و خدمت کنند و این کار توسط معینهای اقتصاد مقاومتی انجام خواهد شد. این مسئول با تاکید بر اینکه باید فضای استان به گونهای باشد که سرمایهگذار احساس امنیت کند، میافزاید: خراسان رضوی استان بسیار ثروتمندی است. رزم حسینی رتبه آسیبهای اجتماعی از جمله سرقت را در استان خراسان رضوی بسیار بالا میداند و عنوان میکند: در خراسان رضوی 81 درصد زندانیان به دلیل مواد مخدر، سرقت و نزاعهای خیابانی دستگیر شدهاند و ریشه تمامی این جرائم در بیکاری است.
این مسئول با بیان اینکه 55 درصد این زندانیان را بانوان تشکیل میدهند، ادامه میدهد: فایدهای ندارد که در منطقهای کلنگ احداث فرودگاه را به زمین بزنیم اما سرمایهگذار ورود نکند و پروازی برقرار نشود. وی با اشاره به اینکه منابع کشور در شرایط فعلی باید اولویتبندی شود، اظهار میکند: اکنون 3800 پروژه نیمهتمام در خراسان رضوی داریم که متوسط طول عمر آنها 25 سال است. رزم حسینی با اعلام اینکه برای اتمام این پروژهها بالغ بر 25 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، میگوید: خرد جمعی به ما اجازه نمیدهد منابع ملی را صرف پروژههایی کنیم که چندین سال بهرهبرداری آنها به طول خواهد انجامید..