• دو شنبه 3 شهریور 1404
  • الإثْنَيْن 1 ربیع الاول 1447
  • 2025 Aug 25
سه شنبه 4 تیر 1398
کد مطلب : 61779
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2M3v
+
-

خوزستان؛ پنجمین تولیدکننده گوشت قرمز در کشور

مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: خوزستان پنجمین استان تولیدکننده گوشت قرمز با ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک و ۴۰۰ هزار راس دام سنگین و ششمین استان تولیدکننده طیور با ۴۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی سالانه در کشور است.

«مصطفی کنارکوهی» در گفت‌وگو با تسنیم ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: به این آمار باید یک میلیون و 500 هزار راس دام عشایر را هم اضافه کرد.وی با بیان این‌که دامپزشکی یکی از ادارات مهم کشور است، افزود: اهمیت این اداره به این دلیل است که دامپروری و صنایع پایین‌دست آن در خوزستان جایگاه و اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد.

کنارکوهی گفت: این اهمیت در وهله نخست به این سبب است که خوزستان از لحاظ دامپروری پنجمین استان کشور است و در زمینه حمایت از صنعت دامپروری نیز دامپزشکی در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد. مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به گرمای این استان گفت: شاید در نگاه نخست همه تصور کنند که به‌ سبب گرمسیر بودن خوزستان امکان فعالیت دامپروری در آن وجود ندارد اما آمار پرورش دام، طیور و آبزیان در خوزستان نسبت به میانگین کشوری بسیار بالا و قابل ‌توجه است.

وی افزود: ما دومین استان تولیدکننده آبزیان گرم‌آبی کشور و در صیادی نیز جزو 3 استان برتر کشور هستیم. همچنین به ‌سبب داشتن آبراه مشترک با عراق و مرز خاکی، تبادلات مرزی ما با منشا دامی بسیار زیاد است که اهمیت حضور دامپزشکی را دوچندان می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان در ادامه درباره بروز برخی بیماری‌ها در آب‌های عراق و انتشار آن بیان کرد: در ماه‌های گذشته نوعی ویروس به آب‌های عراق وارد شد که سبب تلفات سنگین در بخش آبزیان این کشور شد.وی ادامه داد: پس از شناسایی این بیماری در آزمایشگاه‌های دامپزشکی خوزستان عملیات لازم برای جلوگیری از ورود این بیماری به مزارع آبی کشور انجام و مبادی ورودی و خروجی به عراق کاملا پایش شد.

کنارکوهی تاکید کرد: با مراقبت‌ها و آموزش‌های صورت‌گرفته و هوشیاری کارشناسان دامپزشکی حتی یک مورد از این بیماری در ایران و خوزستان مشاهده نشد و اکنون بیماری در عراق هم ریشه‌کن شده است و خطری ما را تهدید نمی‌کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید