تب کریمه کنگو، یک بیماری حاد تبدار و خونریزیدهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود. این بیماری در فصلهای گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنهها) شیوع پیدا میکند. به گزارش مهر، مقاومت ویروس در برابر گرما کم است و در دمای ۵۶درجه سانتیگراد بهمدت ۳۰دقیقه از بین میرود، بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس میشود. مخزن و ناقل ویروس در طبیعت، اصولا کنهها هستند اما انواع پرندگان بهجز شترمرغ، در برابر این بیماری مقاوم هستند. علائم این بیماری شامل سردرد شدید، تب، لرز، درد عضله (بهخصوص در پشت و پاها)، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور (حساسیت به نور) میشود. خونادراری و خوندماغی، خونریزی لثه و خونریزی غیرطبیعی رحم و گاهی خلط خونی، خونریزی در ملتحمه و گوشها نیز دیده میشود. باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا ۲۴ساعت در دمای صفر تا مثبت 4درجه سانتیگراد قرار گیرد.
هشدار شیوع تب کریمه کنگو
در همینه زمینه :