• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 2 تیر 1398
کد مطلب : 61123
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MGn1
+
-

توسعه گلخانه‌ها؛ اولویت جهاد کشاورزی همدان

مدیرکل جهاد کشاورزی استان آخرین دستاوردها، اولویت‌ها و برنامه‌های پیش روی این نهاد را تشریح کرد

زراعت
توسعه گلخانه‌ها؛ اولویت جهاد کشاورزی همدان

آیدا شاکر | همدان ـ خبرنگار:


با فرارسیدن هفته جهاد کشاورزی از 27 خردادماه، منصور رضوانی‌جلال مدیرکل جهاد کشاورزی استان همدان طی نشست خبری با اهالی رسانه استان در خصوص دستاوردهای این سازمان و همچنین اولویت‌ها و برنامه‌های پیش روی این نهاد توضیحاتی ارائه کرد. 

وی با اشاره به شرایط حال حاضر کشور گفت: امروز دشمن از هر راهی به دنبال لطمه زدن به کشور ماست. تامین امنیت غذایی یکی از موارد مهمی است که باید در این شرایط آن را تقویت کنیم تا در این جنگ اقتصادی دشمن نتواند از آن علیه ما استفاده کند.

خوشبختانه در بخش کشاورزی با تلاش شبانه‌روزی کشاورزان و بهره‌برداران می‌‌توانیم موانع را پشت سر بگذاریم. مدیرکل جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اولویت‌های این سازمان در سال جاری بیان کرد: امسال توجه ویژه به گلخانه‌ها در اولویت کاری این مجموعه قرار دارد. تلاش می‌کنیم با مدیریت بهینه مصرف آب و افزایش تولید محصولات مورد نیاز کشور روی گلخانه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم و این موضوع در حقیقت اولویت نخست این سازمان در کشور و نیز استان است. 

رضوانی‌جلال در خصوص تسهیلات و امکانات بخش کشاورزی توضیح داد: در رأس امکانات و تسهیلاتی که به بخش کشاورزی اختصاص یافته است گلخانه‌ها قرار دارند. تسهیلات 7 درصدی در مناطق محروم و تسهیلات 9 درصدی در مناطق برخوردار برای گلخانه‌ها اختصاص می‌یابد. 


‌ کاشت دانه‌های روغنی

مدیرکل جهاد کشاورزی استان همدان همچنین با اشاره به اهمیت کاشت دانه‌های روغنی نظیر کلزا در استان گفت: کشور ما در حوزه دانه‌های روغنی هنوز به خارج وابسته است بنابراین باید کاشت این دانه‌ها در کشور بیشتر شود.

دانه روغنی کلزا یکی از مهم‌ترین این دانه‌هاست. کشت کلزا سبب از بین رفتن مشکلات زمین کشاورزی می‌شود و بهره‌وری زمین را تا 30 درصد افزایش می‌دهد همچنین می‌توان این گیاه را در تناوب با سایر محصولات کشاورزی کشت کرد. 

وی در زمینه تسهیلاتی که به کلزاکاران اختصاص خواهد یافت بیان کرد: دولت در این راه با قرار دادن تسهیلاتی مانند بذور و ماشین‌آلات یارانه‌ای به کلزاکاران برای کاشت این محصول کمک خواهد کرد. امسال در استان همدان 4500 هکتار کلزا کشت شده است که در تامین ماده اولیه روغن و کنجاله مورد نیاز دامداری‌ها نقش موثری داشته و باید در سال‌های آینده سطح زیر کشت این محصول را به 15 هزار هکتار برسانیم. یکی از مزیت‌های استان همدان در این زمینه وجود کارخانه روغن‌کشی با ظرفیت مطلوب در شهرستان نهاوند است. 


‌ تولید سیب‌زمینی

رضوانی‌جلال همچنین ضمن تأکید بر اهمیت استان همدان در تولید سیب‌زمینی کشور گفت: سال جاری و به دنبال بارندگی‌های فراوان، کشت سیب‌زمینی با تاخیر انجام شد. این موضوع سبب شد سیب‌زمینی همدان با اندک تاخیر حدود 15 روز دیگر وارد بازار کشور شود. همدان حدود یک‌پنجم سیب‌زمینی کشور را تولید می‌کند ولی با وجود این استان در فراوری و صنایع تبدیلی این محصول ضعیف است و باید پیشرفت کند. 

وی در خصوص محصول چغندر قند نیز توضیح داد: اگرچه سال گذشته در زمینه تولید چغندر قند در استان تا حدودی به خودکفایی رسیدیم، اما طی سال جاری و به علت وقوع سیل در خوزستان باید سطح زیر کشت این محصول را در استان افزایش دهیم. 

مدیرکل جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه با اشاره به خسارت‌های سیل همدان در ابتدای سال جاری خاطرنشان کرد: طی سیل اخیر، استان همدان 834 میلیارد تومان در بخش کشاورزی آسیب دید که برای جبران آن 164 میلیارد تومان کمک بلاعوض و 102 میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود 4 درصد در نظر گرفته شده است. به دلیل اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع در این خصوص 6 درصد از اعتبارات کل کشور به استان همدان اختصاص یافته است و در این زمینه استان در رتبه چهارم اعطای تسهیلات قرار گرفت. 

رضوانی‌جلال از ورود 100 هزار عدد پیوندک گردو به کشور خبر داد و افزود: حدود 100 هزار پیوندک گردو وارد کشور شده است. از این تعداد 70 هزار پیوندک به استان همدان و 55 هزار عدد به شهرستان تویسرکان داده شده است. طی یک یا دو سال آینده استان همدان یکی از تولیدکننده‌های مهم پیوندک گردو در کشور خواهد بود. 


‌آمار اشتغال

در ادامه این نشست مدیر سرمایه‌گذاری جهاد کشاورزی همدان با ارائه آماری از وضعیت بخش کشاورزی گفت: طی سال 97 در بخش کشاورزی بالغ بر 3 هزار نفر در قالب خوداشتغالی و اشتغال مولد مشغول به کار شده‌اند و 350 میلیارد تومان نیز در این بخش سرمایه‌گذاری شده است.

تسهیلاتی که از سال 97 تا این تاریخ (خردادماه 98) پرداخت شده نیز 497 میلیارد تومان برآورد شده است. از آنجایی که تا پایان شهریور سال جاری فرصت جذب بودجه سال 97 را نیز داریم این قول را می‌دهیم که تا شهریورماه این رقم را تا 550 میلیارد تومان برسانیم. 

علی‌اصغر نقی‌ای با اشاره به آخرین سرشماری واحدهای تولیدی بخش کشاورزی تصریح کرد: طی سال 97 از تعداد 1992 واحد دارای پروانه بهره‌برداری صنعتی در استان حدود 5/7 درصد واحد غیرفعال داشتیم. این موضوع را با ستاد تسهیل استان با مدیریت استاندار مطرح کردیم و در تلاشیم با رفع مشکلات واحدهای راکد آنها را به چرخه تولید بازگردانیم. اغلب این واحدهای راکد مربوط به سنوات گذشته بوده است. 


‌ خشکاندن عمدی باغ‌ها

مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان همدان در نشست خبری مسئولان جهاد کشاورزی در خصوص بحث خشکاندن عمدی باغ‌ها در شهر توضیح داد: قوانین ما در این خصوص در محدوده شهر با حریم شهر متفاوت است. در داخل محدوده شهر به علت ارزش افزوده‌ای که ساخت‌وساز در باغ‌ها ایجاد می‌کند اغلب افراد تمایل به خشکاندن باغ دارند تا دریافت مجوزهای قانونی ساخت‌و‌ساز برای آنان ساده‌تر شود.

در حریم شهر این قوانین متفاوت است و خوشبختانه براساس قوانین ما ارزش افزوده‌ ناشی از ساخت‌و‌ساز در باغ‌های حریم شهر تعلق نمی‌گیرد تنها مجوزی که برای ساخت‌و‌ساز در باغ‌های حریم شهر توسط ما به افراد داده می‌شود با عنوان «اتاق کارگری و نگهبانی» است که در حد یک درصد از کل مساحت باغ و در مساحت‌های بالاتر نیز زیر یک درصد از مساحت باغ را برای ساخت اتاق کارگری مجوز می‌دهیم. براساس قانون هیچ‌گونه مجوزی به خانه‌باغ یا امثال آن در حریم شهر تعلق نمی‌گیرد. 

محمدمهدی نیک‌مرادی با اشاره به قوانین مربوط به فنس‌کشی و دیوارکشی باغ‌ها افزود: دیوارکشی در باغ‌ها به طور کلی ممنوع است و مجوز صرفا به فنس‌کشی داده می‌شود، زیرا فنس نه تنها باعث حفظ اقلیم می‌شود بلکه با هماهنگی ساختاری که با فضای سبز دارد به ظاهر نیز لطمه نمی‌زند. فقط در مورد دیوارهایی که از قبل در باغ‌ها وجود داشته‌اند قانون مستثنی است و برای نوسازی این دیوارها نیز مجوز نوسازی فقط به دیوارهایی با ارتفاع یک متر و 20 سانت از سطح زمین داده می‌شود. 

این خبر را به اشتراک بگذارید