مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: 1۵۰۰ هکتار از باغهای میوه استان به کشت انبه اختصاص دارد که هزار هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.
به گزارش ایسنا «اردشیر شهرکی» افزود: برداشت انبه در جنوب استان از اردیبهشت آغاز شد و در خرداد به پایان رسید.
وی گفت: 14 هزار تن انبه از سطح باغهای جنوب سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف شد.
شهرکی با بیان اینکه ۹۰ درصد انبه تولیدی در این استان به صورت سبز برای تهیه ترشی برداشت میشود، افزود: شهرستانهای سرباز، نیکشهر، قصرقند و چابهار عمده مناطق کشت انبه در سیستان و بلوچستان هستند.
شهرکی گفت: انبه میوه گرمسیری و سرشار از ویتامینهای A، B و C، کربوهیدراتها، اسیدهای چرب، پروتئینها، اسیدهای عالی و مواد معدنی است.
وی در خصوص برداشت چیکو در استان نیز گفت: پیشبینی میشود امسال 1355 تن از این محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این محصول گرمسیری عمدتاً در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت میشود، افزود: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح 250 هکتار از باغهای میوه سیستان و بلوچستان کشت میشود.
وی گفت: سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریباً استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوعترین میوههای گرمسیری کشور است به طوری که در تولید برخی میوهها در ایران بیرقیب است.
شهرکی بیان کرد: چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب به خوبی رشد میکند که هم مصرف خوراکی دارد هم مصرف دارویی.
وی گفت: درخت چیکو رشد نسبتاً کمی دارد ولی دارای عمر طولانی است و مقاوم در مقابل بادهای شدید. این درخت خشکسالی متوالی را به خوبی تحمل میکند و از نظر تحمل شوری خاک نیز مشابه درختان خرماست.
وی گفت: میوه چیکو به دو شکل گرد و تخممرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است. طعم شیرینی آن شبیه گلابی است؛ هم تازهخوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
شهرکی گفت: میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد، اما از بخشهای مختلف آن مثل گلها، برگها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده میشود.
پیشبینی برداشت 1350 تن انبه از باغهای استان
در همینه زمینه :