• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
شنبه 1 تیر 1398
کد مطلب : 61003
+
-

فرآیند ساخت‌وساز در یزد اصلاح می‌شود

شهردار یزد اظهار کرد: برای حفظ هویت اصیل شهر یزد آماده هر نوع پشتیبانی و حمایت برای اصلاح فرایند ساخت‌و‌ساز هستیم.

به گزارش ایسنا، «جمال‌الدین عزیزی» در دیدار هیات رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با تأکید بر لزوم پاسداری از هویت شهر یزد گفت: خلاف‌سازی‌ها نه فقط باعث هرج و مرج در ساخت‌و‌ساز می‌شود، بلکه هویت شهری را نیز از بین می‌برد. به اعتقاد وی، ملاحظه ساختمان‌های دهه‌های قبل به لحاظ نوع نقشه و معماری می‌تواند هویت آنها را نشان دهد اما در حال حاضر ساختمان‌سازی مقوله کاملاً رها شده است. عزیزی ابراز امیدواری کرد در مقوله‌های فنی، قانونی، معماری و هویتی، زمینه برای اصلاح ساخت‌و‌سازها فراهم شود.

شهردار جدید یزد با انتقاد از این‌که در گذشته مسیرهایی برای موارد خاص در ساخت‌و‌ساز پیش‌بینی شده اما به تدریج این موارد خاص به اموری عام تبدیل شده‌اند، کمیسیون ماده ۱۰۰ را مصداقی برای این شیوه دانست و گفت:در این زمینه باید اقدامات قاطعی انجام شود.

وی خطاب به رئیس و اعضای هیات رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار کرد: در فعالیت‌های شهرداری دیدگاه غالب و مغلوب شدن را در روابط کاری نداریم و صادقانه برخورد خواهیم کرد. متقابلاً در جهت مطالبه عمومی مایلیم وحدت رویه کامل با سازمان نظام مهندسی ساختمان و سایر دستگاه‌های مرتبط در رابطه با ساخت‌و‌ساز ایجاد شود.

«مهدی سالاری» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان نیز در این دیدار راجع به فرایند طراحی، اجرا و نظارت بر ساختمان‌سازی و نحوه تعامل سازمان نظام مهندسی ساختمان با شهرداری توضیحاتی ارائه کرد و گفت: امور ساخت‌و‌ساز سال‌ها رها بوده و طرح تفصیلی فعلی نمی‌تواند به لحاظ مشکلات موجود، حاکمیت پیدا کند. وی با اشاره به این‌که روزهای دوشنبه هر هفته جلسات مشترکی با راه و شهرسازی و شهرداری در سطح مقامات ارشد این سه نهاد برگزار می‌شود، هماهنگی‌های انجام شده را کلید حل مشکل ساخت‌و‌ساز در وضعیت فعلی یزد اعلام کرد.

سالاری گفت: متاسفانه شهر یزد و ساخت‌و‌ساز آن در حال حاضر توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ که باید صرفاً به تخلفات رسیدگی کند، اداره می‌شود.

در ادامه این نشست برخی اعضای هیات رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان نیز توضیحاتی راجع به موارد مرتبط با روند ساخت‌و‌ساز ارائه و اظهار کردند: اهل حرفه بازوی علمی و فنی امور شهری به حساب می‌آیند، اما آفات ساخت‌و‌ساز روزمره به مرحله بحرانی رسیده و به لحاظ حیثیت و سرمایه اجتماعی و کیفیت، نتایج کارها را تحت تاثیر قرار داده است.

اعضای هیات رئیسه این سازمان برای حل مشکل خلاف‌سازی‌ها مراحل مختلفی را پیشنهاد کردند که از جمله آنها ورود شهرداری به لحاظ حاکمیتی، اصلاح فرآیندهای غیر واقعی و پیشگیری از اقدامات صوری و غیر واقع‌بینانه بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید