• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 29 خرداد 1398
کد مطلب : 60564
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JBl2
+
-

همه پروژه‌های ناتمام درمانی آذربایجان‌غربی

افتتاح پروژه‌های نیمه‌‌تمام، شاخص تخت بیمارستانی را در آذربایجان غربی از یک در هزار به2/4در هزار می‌رساند

سلامت
همه پروژه‌های ناتمام درمانی آذربایجان‌غربی

ساخت بیمارستان‌های ۲۵۰ تختخوابی آیت‌الله خویی، ۶۴ تختخوابی تکاب، ۴۵۰ تختخوابی شهید بهشتی، ۶۰۰ تختخوابی ارومیه، ۳۵۰ تختخوابی مهاباد و ۳۰۰ تختخوابی فوق تخصصی زنان ارومیه در صورت تکمیل و بهره‌برداری شاخص‌های توسعه استان در بخش سلامت را جابه‌جا خواهند کرد.

به گزارش تسنیم، آذربایجان غربی یکی از استان‌هایی است که پروژه‌های بیمارستانی زیادی دارد و هرکدام از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. ولی طولانی شدن فرایند اجرای این پروژه‌ها سبب شده است خدمات درمانی و بهداشتی لازم به مردم این استان ارائه نشود. 

طی سال‌های اخیر، با وجود تلاش برخی مسئولان در این حوزه، مسائلی مانند نبود اعتبارات کافی و بی‌توجهی به چنین موضوع مهمی و همچنین تورم اقتصادی در کشور راکد ماندن پروژه‌های بیمارستانی استان را رقم زد. این در حالی است که اگر این طرح‌ها به سرانجام مورد نظر برسند، در افزایش شاخص سلامت استان و همچنین اقتصاد کشور تاثیر بسزایی خواهند داشت.


ظرفیت‌های پذیرش گردشگر سلامت 

استان آذربایجان‌غربی به سبب داشتن 967 کیلومتر مرز مشترک با چند کشور همواره پذیرای افراد از دیگر کشورهاست که برای استفاده از خدمات درمانی و بیمارستانی این استان را انتخاب می‌کنند و این مساله نیازمند وجود بستر مناسب و افراد متخصص برای ارائه خدمات به این افراد است. 

این در حالی است که بیمارستان‌هایی مانند 250 تختخوابی آیت‌الله خویی، 64 تختخوابی تکاب، 450 تختخوابی شهید بهشتی، 600 تختخوابی ارومیه، 350 تختخوابی مهاباد و 300 تختخوابی فوق تخصصی زنان ارومیه به عنوان شاخص‌ترین پروژه‌های درمانی استان مطرح هستند و تاکنون تکمیل نشده‌اند.


عزم جدی برای تکمیل بیمارستان زنان ارومیه 

چندین سال بود که در آذربایجان غربی وجود یک بیمارستان بزرگ و جامع با تمامی امکانات در حوزه زنان احساس می‌شد. بعد از بازدید استاندار وقت استان «قربانعلی سعادت» و مشاهده وضعیت اسفناک بیمارستان کوثر، دستور ساخت بیمارستان جدیدی در این حوزه داده شد. 

طرح این بیمارستان از سال 93 به میان آمد و پس از 2 سال، یعنی سال 96، در خیابان حسنی در زمینی که زمانی قرار بود یک مجتمع ورزشی در آن احداث شود، کلنگ‌زنی شد. با این‌که تاریخ‌های زیادی برای تکمیل و افتتاح این طرح عنوان شد ولی هیچ‌کدام عملی نشد. اما این بیمارستان در 2 سال گذشته 85 درصد پیشرفت داشته است که نشان می‌دهد می‌شود حتی پروژه‌های عظیم را در زمان کوتاهی به پیشرفت بالایی رساند و این کار فقط عزم جدی و تلاش مضاعف می‌خواهد.


افزایش سرانه تخت بیمارستانی 

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به این‌که این استان در زمینه سلامت و درمان به مراکز درمانی و بیمارستان‌های تخصصی نیاز دارد، بیان می‌کند: آذربایجان غربی از جمله استان‌های محروم در شاخص‌های بهداشتی است که بخشی از آن با افتتاح 550 تخت بیمارستانی در سال گذشته رفع شد و با افتتاح دیگر پروژه‌های بیمارستانی نیاز در این حوزه کاملا رفع می‌شود.

«محمدمهدی شهریاری» با اشاره به سرانه تخت بیمارستانی استان می‌افزاید: با افتتاح این طرح‌ها، آذربایجان غربی به یکی از استان‌های پیشرو در سرانه تخت‌های بیمارستانی تبدیل می‌شود و از میانگین کشوری پیشی می‌گیرد.

وی با اشاره به پیشرفت 98 درصدی بیمارستان آیت‌الله خویی می‌گوید: این طرح با تامین اعتبار مورد نیاز تا هفته دولت امسال به بهره‌برداری می‌رسد. بیمارستان فوق تخصصی زنان ارومیه هم با هزینه 70 میلیارد تومانی 85 درصد پیشرفت دارد و برای اتمام آن به 70 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

در این زمینه با مشارکت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان غربی همکاری‌های لازم انجام گرفته و در صورت تامین اعتبار، این طرح درمانی هم هفته دولت امسال افتتاح می‌شود.
شهریاری با بیان این‌که علاوه بر بیمارستان زنان زایمان ارومیه بیمارستان‌های دیگر شهرها نیز افتتاح می‌شوند، ادامه می‌دهد: بیمارستان 64 تختخوابی تکاب نیز در مراحل پایانی احداث قرار دارد و تا هفته دولت افتتاح می‌شود.

وی درباره دیگر طرح‌های بیمارستانی آذربایجان غربی اظهار می‌کند: مراکز درمانی و پروژه‌های بیمارستانی دیگری در شهرستان‌های میاندوآب، پیرانشهر، شاهین‌دژ، اشنویه، مهاباد و بوکان کلنگ‌زنی شده و در حال احداث است که با تامین اعتبار و گذشت زمان افتتاح می‌شوند.


کلنگ‌زنی یک طرح جدید و پیگیری اتمام طرح‌های باقی‌مانده 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی هم با اشاره به پروژه‌های بیمارستانی در این استان می‌گوید: برای افتتاح بیمارستان 300 تختخوابی فوق تخصصی زنان (کوثر) ارومیه 70 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از این مبلغ اگر 45 میلیارد تومان هم تامین شود، این بیمارستان در هفته دولت امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

«جواد آقازاده» می‌افزاید: شاخص تخت بیمارستانی استان در سال92، 0/8 تا یک در هزار بود. با افتتاح پروژه‌های بیمارستانی این شاخص به1/5 در هزار رسیده است و با افتتاح دیگر پروژه‌های نیمه‌‌تمام به2/4در هزار می‌رسد.
وی با اشاره به پروژه‌های نیمه‌تمام بیمارستانی اظهار می‌کند: پروژه بیمارستان 450 تختخوابی و سوانح و سوختگی هم به زمین مناسب نیاز دارد. اگر زمین مورد نیاز که 26 هکتار است، در اختیار دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی قرار بگیرد، روند احداث این بیمارستان آغاز می‌شود. بیمارستان روان‌پزشکی ارومیه هم آماده اجراست. 

همچنین بیمارستان 160 تختخوابی سلماس با 18 درصد پیشرفت و بیمارستان 80 تختخوابی اشنویه و 64 تختخوابی پیرانشهر با 64 درصد پیشرفت در حال اجرا هستند. بیمارستان بوکان هم کلنگ‌زنی شده است و به ‌زودی روند احداث آن آغاز می‌شود.


افتتاح بیمارستان میاندوآب؛ به زودی 

به گفته آقازاده، بیمارستان مهاباد کلنگ‌زنی شده و در حال حاضر اورژانس آن فعال است. این طرح درمانی در مرحله پیمان‌سپاری است تا روند احداثش آغاز شود. همچنین بیمارستان شاهین دژ با 64 درصد پیشرفت و بیمارستان 64 تختخوابی تکاب با 95 درصد پیشرفت در حال اجرا هستند. 

تمامی تجهیزات بیمارستان تکاب آماده نصب است و باید از سوی اداره راه و شهرسازی آذربایجان غربی تکمیل و تحویل داده شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه می‌دهد: پروژه بیمارستان آیت‌الله خویی که سال 71 کلنگ زنی شد، سال 85 به دانشگاه علوم پزشکی انتقال یافت و در سال 92 با 30 درصد پیشرفت تحویل گرفته شد.

این طرح درمانی در 6 سال 98 درصد پیشرفت داشته و تجهیزات آن آماده و دپو شده است. این بیمارستان هم با تامین اعتبار در هفته دولت امسال افتتاح خواهد شد. بیمارستان 100 تختخوابی میاندوآب هم آماده افتتاح و بیمارستان250 تختخوابی میاندوآب به عنوان جایگزین بیمارستان عباسی در انتظار آغاز روند احداث است.


به‌روز‌رسانی نیازهای استان در حوزه درمان 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با بیان این‌که باید نیازهای استان بر اساس کار کارشناسی به‌روز شود، تاکید می‌کند: برای بخش‌های آی‌سی‌یو و سی‌سی‌یو دستگاه‌ها و تجهیزات زیادی خریداری شده و 130 میلیارد تومان هم از محل طرح تحول نظام سلامت به استان تخصیص یافته است. همچنین 115 دستگاه آمبولانس و یک فروند بالگرد آمبولانس وارد چرخه خدمات‌دهی شده‌اند. تمامی این موارد سبب بالا رفتن شاخص کیفیت خدمات پزشکی در استان شده است. ولی هنوز هم نیاز به پیشرفت داریم. 

«جواد آقازاده» با اشاره به فوری‌ترین نیاز درمانی استان می‌گوید: اولویت استان تخت بیمارستانی است. در حوزه قلب و عروق و سوانح و سوختگی ظرفیت بیمارستان‌ها پر شده و نیازمند بازسازی است. همچنین، به سبب کوهستانی بودن آذربایجان غربی، نیاز استان آمبولانس‌های کمک‌دار است تا در زمستان و راه‌های صعب‌العبور خدمات‌دهی مطلوب صورت بگیرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید