
90 درصد فاضلاب خانگی کرمانشاه تصفیه می شود

مدیرکل محیطزیست کرمانشاه با اشاره به اقداماتی که در زمینه مدیریت پسابهای این استان انجام شده، گفت: بهزودی ۹۰ درصد فاضلاب استان تصفیه خواهد شد. به گزارش ایسنا «فریدون یاوری» با اشاره به وضعیت شاخصهای متعدد محیط زیستی استان اظهار کرد: یکی از مهمترین این شاخصها وضعیت آلودگی هوا و ریزگردهاست که خوشبختانه در سال جاری وضعیت مناسبی در این زمینه داشتیم.
وی با بیان اینکه امسال کرمانشاه در هیچ روزی هوای غیراستاندارد و غبارآلود نداشته، دلیل این امر را بارندگیهای خوب اعلام کرد. این مسئول افزود: کرمانشاه در زمینه آلودگی هوا ناشی از صنایع نیز مشکل حادی ندارد و تمامی صنایع مهم و عمده استان به صورت آنلاین و لحظهای پایش میشوند.
مدیرکل محیطزیست استان کرمانشاه از وجود بیش از ۳۰ واحد صنعتی آلاینده در استان خبر داد و عنوان کرد: وجود این تعداد واحد آلاینده به این معنا نیست که این واحدها به صورت مستمر در حال تولید آلودگی هستند، بلکه ممکن است در مقطعی از سال میزان تولید آلایندههای آنها از حد مجاز فراتر برود.
یاوری با بیان اینکه در استانی مانند کرمانشاه که آلودگی صنعتی چندانی نداریم، مهمترین عامل اصلی آلودگی هوا خودروها و وسایل نقلیه موتوری هستند، یادآور شد: سهم خودروها و وسایل نقلیه از آلودگی هوا در کرمانشاه ۷۰ تا ۷۵ درصد است. وی اشارهای هم به وضعیت مدیریت پسابهای شهری و خانگی استان داشت و خاطرنشان کرد: اکنون نزدیک به ۵۰ درصد پسابهای خانگی استان تصفیه میشود.
به گفته این مسئول، در شهرهایی از جمله کرمانشاه، قصر شیرین، سرپل ذهاب، اسلامآباد غرب، پاوه و همچنین شهرک الزهرای بیستون از گذشته تصفیهخانه فاضلاب فعال بود و اخیرا نیز تصفیهخانه فاضلاب کنگاور به بهرهبرداری رسید.
یاوری با اشاره به در دست احداث بودن تصفیهخانه فاضلاب شهرهای هرسین، ثلاثباباجانی، جوانرود، روانسر و مدول دوم پاوه تاکید کرد: با بهرهبرداری از این تصفیهخانههای فاضلاب بیش از ۹۰ درصد پسابهای خانگی استان مدیریت خواهد شد که یک رکورد قابل توجه برای کرمانشاه است.
بازیافت روزانه 600 تن زباله در کرمانشاه
وی با بیان اینکه کرمانشاه در زمینه مدیریت پسماندهای خانگی نیز از استانهای پیشتاز کشور است، گفت: اکنون در شهر کرمانشاه روزانه ۵۵۰ تا ۶۰۰ تن زباله تولید میشود که تمام این پسماندها بازیافت میشود.مدیرکل محیطزیست استان کرمانشاه با اشاره به برنامهای که برای بازیافت زبالههای سایر نقاط استان وجود دارد، اظهار کرد: شهرستانهای مختلف استان به 6 بخش تقسیم شده و در کل استان 6 سایت منطقهای بازیافت پسماندهای خانگی در نظر گرفته شده است.
یاوری از آغاز عملیات اجرایی سایتهای قصر شیرین و اسلامآباد غرب از سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: به محض تامین اعتبار سایتهای منطقهای سایر نقاط استان نیز آغاز به کار خواهد کرد. وی درباره مدیریت پسماندهای خطرناک و بیمارستانی استان نیز افزود: اکنون تمام پسماندهای مراکز بیمارستانی توسط سیستم غیرهسوز بیخطر و در محل مشخصی دفن میشود.
مدیرکل محیطزیست استان کرمانشاه با بیان اینکه مهمترین مشکل پسماندهای بیمارستانی استان محل دفن مناسب آنهاست، یادآور شد: در سال گذشته کار مکانیابی این سایت انجام شد و ارزیابیهای محیط زیستی آن نیز صورت گرفت.
این مسئول اضافه کرد: تنها کاری که باقی مانده این است که دانشگاه علوم پزشکی مجوزهای لازم را از دیگر دستگاهها بگیرد. مدیرکل محیطزیست استان کرمانشاه محل این سایت دفن پسماندهای بیخطر شده بیمارستانی را نیز در محدوده بین ماهدشت و سراب قنبر کرمانشاه اعلام کرد.
یاوری یادآور شد: در زمینه مطبهای پزشکی و کلینیکهای درمانی نیز شرکتهای خصوصی فعالند که تمامی پسماندهای این مراکز را بیخطر میکنند.
باید 10درصد وسعت کرمانشاه تحت مدیریت محیط زیست باشد
مدیرکل محیط زیست کرمانشاه در ادامه با اشاره به مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان و وسعت ۱۶۱ هزار هکتاری آن عنوان کرد: این میزان معادل 7/6 درصد وسعت استان است. این مسئول با بیان اینکه باید این وسعت را به حدود ۱۰ درصد و میانگین کشور برسانیم، افزود: اضافه کردن مناطق جدید به محدوده تحت مدیریت محیطزیست استان را در برنامه داریم و این امر دستور کار شورای عالی محیطزیست نیز قرار دارد. یاوری تصریح کرد: به علاوه برنامه داریم مناطقی را که از گذشته تحت پوشش پوشش محیطزیست بودهاند و اکنون ارزشهای محیطزیست خود را از دست دادهاند، از محدوده خارج کنیم و مناطق جدیدی با ارزش بیشتر را به مناطق تحت مدیریت محیطزیست اضافه کنیم.
6 هلیشات به کمک محیطبانان کرمانشاه میآید
این مسئول با بیان اینکه پایش این وسعت از محیط زیست استان نیازمند تعداد قابل توجهی از نیروهای محیطبانی است، تاکید کرد: این در حالی است که ما اکنون فقط 48 محیطبان برای وسعت ۱۶۱هزار هکتاری داریم که بر اساس استانداردها، این تعداد محیطبان باید بسیار بیشتر باشد. مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: به علاوه کار محیطبانها فقط به محدوده مناطق تحت مدیریت محیطزیست محدود نمیشود و آنها تمام وسعت ۲۴ هزار کیلومتر مربعی استان را پایش میکنند.
یاوری با بیان اینکه برای جبران این کمبود پیگیری برای جذب نیروهای جدید در دست انجام است، افزود: بنا داریم برای پایش محیطزیست استان از تجهیزات مدرن و بهروز استفاده کنیم. به گفته این مسئول، اکنون 5 دستگاه هلیشات توسط محیطزیست استان خریداری شده و یک دستگاه نیز توسط خیرین اهدا شده است. وی معتقد است میتوان از این تجهیزات برای پایش محیط زیست، سرشماری گونهها، مشاهده آتشسوزیها و... استفاده کرد.