• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
شنبه 25 خرداد 1398
کد مطلب : 59210
+
-

افزایش 5 برابری صادرات ریلی از ایستگاه راه‌آهن شهید مطهری

در استان
افزایش 5 برابری صادرات ریلی از ایستگاه راه‌آهن شهید مطهری

سرپرست اداره کل راه‌آهن خراسان رضوی گفت: بارگیری و صادرات ریلی کالا از ایستگاه شهید مطهری خراسان رضوی به کشورهای آسیای مرکزی طی سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 5 برابر شد. به گزارش ایرنا «مصطفی نصیری ورگ» افزود: در ۲ ماهه نخست امسال ۲۱۵ هزار تن محموله به مقصد کشورهای آسیای میانه از طریق مرز ریلی سرخس صادر شد که استان خراسان رضوی با بارگیری ۱۸۹ هزار تن کالا رتبه نخست صادرات ریلی کشور را به خود اختصاص داد. 

وی اظهار کرد: ایستگاه شهید مطهری خراسان رضوی دارای رتبه نخست صادرات ریلی کشور به آسیای مرکزی است، به طوری که در ۲ ماه نخست سال جاری ۱۱۱ هزار تن بارگیری از این ایستگاه صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ برابر شده است. نصیری ورگ گفت: با افزایش زیرساخت‌ها از قبیل توسعه خطوط تخلیه و بارگیری، توسعه سکوها برای تسریع در بارگیری و احداث ساختمان اداری برای استقرار بازرگانان و سازمان‌های مرتبط با حمل‌و‌نقل در این ایستگاه، ظرفیت بارگیری همزمان در ایستگاه راه‌آهن شهید مطهری از ۵۵ دستگاه واگن به ۲۵۰ دستگاه واگن افزایش یافته است.

 این مسئول افزود: ایستگاه شهید مطهری در ۳۵ کیلومتری شهر مشهد، در محور ترانزیت ریلی سرخس-بندرعباس در کنار جاده آسیایی، به عنوان ایستگاه بارانداز و پشتیبان ایستگاه مرزی سرخس احداث و در سال ۱۳۷۵ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. سرپرست اداره کل راه‌آهن خراسان رضوی اظهار کرد: این ایستگاه به مساحت ۱۹۰ هکتار با موقعیت جغرافیایی مطلوب، فاصله مناسبی از کلان‌شهر مشهد دارد. همچنین نزدیک بودن به مرز افغانستان و فاصله ۱۵۸ کیلومتری با مرز سرخس موقعیت ویژه‌ای برای این ایستگاه ایجاد کرده است. 

وی به سرمایه‌گذاری 3 هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی در این ایستگاه اشاره کرد و گفت: این ویژگی‌ها قابلیت و ظرفیت خوبی برای تبدیل این ایستگاه به مرکز لجستیک ریلی منطقه ایجاد کرده‌اند، به طوری که این مکان به یکی از پیشنهادهای ایران به سازمان اسکاپ (کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و پاسیفیک) برای تبدیل شدن به مرکز لجستیک منطقه بوده است. هم اکنون تبادل ریلی کالا از ایران به آسیای مرکزی از ۲ مرز سرخس در خراسان رضوی و اینچه‌برون در استان گلستان انجام می‌شود. 

به علت قدمت بیشتر، زیرساخت‌های بهتر و فاصله مناسب، عمده تبادلات تجاری با کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان از طریق ایستگاه راه‌آهن سرخس صورت می‌گیرد. بارگیری کالاهای صادراتی در خراسان رضوی نیز از طریق 3 ایستگاه راه‌آهن تربت حیدریه، مشهد و شهید مطهری انجام می‌شود. 

مجموع مبادلات کالا شامل صادرات، واردات و ترانزیت از طریق راه‌آهن در مرز ریلی سرخس با کشورهای آسیای مرکزی در سال گذشته بیش از ۲ میلیون تن کالا بود که یک میلیون و ۲۷۴ هزار تن از این مقدار مربوط به ترانزیت کالاهای آسیای مرکزی از طریق این مرز ریلی بوده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید