• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 21 خرداد 1398
کد مطلب : 58544
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/go79
+
-

آغاز فاز دوم طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون»

سلامت
آغاز فاز دوم طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از آغاز فاز دوم طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون» خبر داد و گفت: بر این اساس کار به صورت عملیاتی و اجرایی شروع شده است. 
 «حمیدرضا رشیدی‌نژاد» در گفت‌و‌گو با مهر با اشاره به اجرای طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون» در کرمان افزود: شعار این طرح «بدانیم و اقدام کنیم» بوده و هدف اصلی این طرح آگاهی یافتن افراد از بیماری فشار خون و انجام اقدامات درمانی است. 

وی با اشاره به این‌که مشمولان این طرح شامل افراد بزرگسال بالای ۳۰ سال، خانم‌های باردار و بیماران کلیوی هستند، افزود: فشار خون بالا به صورت مخفیانه می‌تواند باعث عوارضی شود که عمدتاً ارگان‌های حیاتی را درگیر می‌کند و صدمات جبران‌ناپذیری به سلامت فرد می‌زند. 

رشیدی‌نژاد گفت: حدود ۴۰ درصد از افراد دارای فشار خون بالا از بیماری خود مطلع نیستند و ‌اندازه‌گیری فشار خون می‌تواند در شناسایی این افراد بسیار موثر باشد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: بر اساس آمارهای جهانی و کشوری پیش‌بینی می‌شود بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افراد بزرگسال دچار بیماری پرفشاری خون هستند.  رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این‌که با درمان‌های ساده فشار خون بیمار کنترل می‌شود، عنوان کرد: بیماری فشار خون قابل درمان نیست اما کنترل‌شدنی است. 

وی با اشاره به این‌که اجرای این طرح 2 ماه به طول می‌انجامد، افزود: فاز اول طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون» از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد اجرا شد که مربوط به برنامه آگاهی‌بخشی، آموزشی، ظرفیت‌شناسی، زمینه‌سازی و روشنگری بود.  

وی در خصوص روش‌های جمع‌آوری اطلاعات در این طرح گفت: یکی از این روش‌ها به صورت خوداظهاری است؛ بر این اساس افرادی که می‌توانند با استفاده از دستگاه‌ها، فشار خون را به صورت قابل اعتماد در منزل‌ اندازه بگیرند با مراجعه به سامانه salamat. gov. ir اطلاعات مربوطه را ثبت می‌کنند. 

رشیدی‌نژاد گفت: در بقیه موارد فشار خون افراد با مراجعه به پایگاه‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی، پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت ثبت و وارد سیستم می‌شود.  رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: حدود ۴۰۰ مرکز درمانی و بهداشتی و ۳۷۰ مراکز ثابت و سیار از جمله بیمارستان‌های خصوصی و مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی برای این کار مشخص شده است. 

وی گفت: از افراد درخواست می‌کنیم در این زمینه اقدام کنند تا اقدامات درمانی انجام شود. این طرح هزینه‌ای برای مراجعه‌کنندگان در بر ندارد و یک‌سری آموزش‌ها به آن‌ها داده می‌شود. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید