![احیای صنایع دستی منسوخ همدان](/img/newspaper_pages/1398/03%20KHORDAD/21/ostanha/hamedan/2.gif)
احیای صنایع دستی منسوخ همدان
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان: امسال به علاقهمندان صنایع دستی در حال منسوخ شدن مانند جاجیم بافی، نمدمالی و سنگتراشی آموزش رایگان و تسهیلات ارائه میشود
![احیای صنایع دستی منسوخ همدان](/img/newspaper_pages/1398/03%20KHORDAD/21/ostanha/hamedan/2.gif)
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: براساس برنامهریزیهای صورتگرفته و با حمایت از هنرمندان، صنایع دستی منسوخشده همدان در سال جاری احیا میشود.
هاشم مظاهری در گفتوگو با ایرنا بیان کرد: با توجه به قدمت تاریخی همدان، صنایع دستی این خطه از ایرانزمین از دیرباز تاکنون مورد توجه بوده است، اما در سالهای اخیر بسیاری از این صنایع دستی در آستانه فراموشی قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه حمایتهای مادی و معنوی برای احیای صنایع دستی در دستور کار قرار دارد، افزود: شالبافی سابقه دیرینی در همدان دارد و به دنبال راهاندازی کارگاههای تولیدی برای این رشته هستیم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان ادامه داد: در همین چارچوب در سالهای اخیر رشته جاجیمبافی مورد حمایت قرار گرفت و از لیست صنایع دستی منسوخشده همدان خارج شد.
مظاهری گفت: سال گذشته ۱۰ کارگاه تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در استان راهاندازی و به همت سنگتراشان استان این رشته نیز از لیست صنایع دستی منسوخ خارج شد. وی خاطرنشان کرد: نمدمالی یکی از صنایع دستی منسوخشده است که فقط یک کارگاه در روستای شوند از توابع شهرستان درگزین به آن میپردازد.
این مقام مسئول افزود: موتابی از صنایع دستی است که هنرمندان با استفاده از موی حیواناتی همچون اسب، طناب و ریسمان تولید میکنند. این صنعت نیز به دلیل نداشتن طرفدار منسوخ شده است.
مظاهری یادآور شد: در سالهای اخیر با حمایت از رشتههای قلمزنی و جُندهکاری، تعداد هنرمندان این رشته از ۲ تن به بیش از ۵۰ تن افزایش یافته است. تولیدکنندگان با ظرفیت کامل در نمایشگاههای صنایع دستی شرکت میکنند.
وی با اشاره به اینکه تعداد کمی در رشتههای گیوهبافی و گیوهدوزی فعالیت میکنند، گفت: در رشتههایی همچون قاشقتراشی، پوستیندوزی، چلنگری، قفلسازی سنتی، پشمریسی، چاقوسازی و مسگری هنرمندانی کمتر از انگشتان یک دست داریم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان افزود: در رشته نازککاری چوب، استادان برجسته کشور همدانی هستند و شیوهنامه استانداردسازی آن را نیز در کشور این استادها تنظیم و ارائه کردهاند.
مظاهری توضیح داد: امسال به علاقهمندان به فعالیت در صنایع دستی در حال منسوخ شدن، آموزش رایگان، مکان برای راهاندازی کارگاه و تسهیلات با کارمزد 4 درصد واگذار میشود. وی تصریح کرد: فعالان صنایع دستی استان به صورت رایگان میتوانند در نمایشگاههای صنایع دستی شرکت کنند.
این مسئول یادآور شد: بین صنایع دستی فعال استان، سفال، منبت و سراجی (چرمسازی) به عنوان صنایع دستی پرطرفدار، بیشترین صادرات را دارند.