• چهار شنبه 19 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 29 شوال 1445
  • 2024 May 08
دو شنبه 20 خرداد 1398
کد مطلب : 58277
+
-

کاهش ۲۲ میلیارد تومانی اعتبارات عمرانی سرپل ذهاب

رئیس شورای شهر : از حدود ۳۲ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های این شهر‌، ‌ فقط ۱۰میلیارد تومان ‌ اختصاص یافت

گزارش
کاهش ۲۲ میلیارد تومانی اعتبارات عمرانی سرپل ذهاب

در حالی که ۱۸ ماه از زلزله 3 /7ریشتری کرمانشاه می‌گذرد، مردم زلزله‌زده این استان همچنان با مشکلات مختلف دست‌وپنجه نرم می‌کنند و برخی وعده‌های بی‌عمل مانده مسئولان به زلزله‌زدگان، همچنان آنها را در تنگنا و مشقت نگه داشته است. به گزارش رویداد۲۴، چندی پیش آگهی فروش ۲ کلیه توسط خانواده‌ای هفت‌نفره که خود را از زلزله‌زدگان سرپل ذهاب معرفی کرده بودند، در فضای مجازی منتشر شد. این خانواده علت فروش کلیه را نیاز مالی برای ساخت مسکن اعلام کرده بودند، موضوعی که حتی تصور آن هم رنج زیادی ایجاد می‌کند.

رئیس شورای شهر سرپل ذهاب که خود نیز این آگهی را در فضای مجازی دیده، وجود چنین مواردی را پس از زلزله انکار نمی‌کند و می‌گوید: مردم سرپل ذهاب غیور و مغرورند و نمی‌توان این نوع اقدامات را به همه آنها تعمیم داد، اما چنین مواردی هم وجود دارد زیرا مردم این شهر تمام دارایی و پس‌انداز خود را در زلزله از دست داده‌اند و در حال حاضر هم هیچ درآمدی ندارند.

«حشمت صفری» ادامه می‌دهد: اکثر مردم اینجا پیش از زلزله کارگر بودند و درآمد روزانه داشتند و بسیاری هم به دلیل نداشتن تمکن مالی تحت پوشش کمیته امداد بوده‌اند، حال زلزله هم شرایط را بدتر کرده و خانه خود را از دست داده‌اند، لذا ضروری است مسئولان فکری به حال مردم بکنند، زیرا به دلیل نبود شغل و درآمد، تعدادی از خانواده‌ها راه‌هایی را برای درآمدزایی در پیش گرفته‌اند و ماجرای فروش کلیه هم ریشه در همین تنگناها دارد. 


تنها با دریایی از مشکلات ‌

رئیس شورای شهر سرپل ذهاب با بیان این‌که برخی از مسئولان اجرایی دل مردم سرپل ذهاب را مکدر کرده‌اند، تصریح می‌کند:‌در حال حاضر مردم با دریایی از مشکلات تنها مانده‌اند.  خانه‌های نیمه‌ساز، گرانی سرسام‌آور مصالح ساختمانی، فقر و بی‌پولی، مشقت زندگی در کانکس و بیکاری‌سهم این روز‌های زلزله‌زدگان است؛ مردمی که برای ادامه حیات و ساخت مأوا و پناهی که طی این ۱۸ ماه از آن محروم بوده‌اند، نگران هستند. اما نگرانی‌های مردم خانمان از دست داده، به همین موارد ختم نمی‌شود و با آمدن سیل فروردین‌ماه که بخش‌هایی از مناطق زلزله‌زده را نیز درنوردید و خساراتی به جای گذاشت، مشکلات این گروه نیز دوچندان شد. 

صفری می‌گوید: رقمی نزدیک به ۳۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ملی برای پروژه‌های عمرانی در سرپل ذهاب در نظر گرفته شد و حتی در مواردی نیز پیمانکار اقدام به تجهیز کارگاه کرد، اما چندی پیش به ما اعلام شد که تنها ۱۰ میلیارد تومان از این مبلغ به ما اختصاص داده شده و بقیه آن را به مناطق سیل‌زده اختصاص داده‌اند. آیا مشکلات سرپل ذهاب که خود نیز تحت تأثیر سیل قرار گرفت، کمتر از شهرستان‌های سیل‌زده است؟ 


سیل، زلزله‌زدگان را به فراموش‌خانه برد 

این مسئول ادامه می‌د‌هد: نزدیک ۳۰۰ واحد مسکونی نیز از امتیازات مربوط به ساخت‌و‌ساز ازجمله وام ساخت و آهن‌آلات که برای ساخت‌و‌ساز مسکن زلزله‌زدگان در نظر گرفته شده بود، محروم مانده‌اند. به بیان دیگر افرادی که به دلایل مختلف نتوانسته‌اند تاکنون برای استفاده از تسهیلات ساخت مسکن پرونده تشکیل دهند، از این تسهیلات محروم مانده‌اند، زیرا دیگر آهن‌آلاتی برای ارائه به شهروندان سرپل ذهاب وجود ندارد و دلیل این موضوع نیز حضور بنیاد مسکن در مناطق سیل‌زده عنوان شده است. 

رئیس شورای شهر سرپل ذهاب با یادآوری این‌که پیش از وقوع سیل، بنیاد مسکن ۵ تن آهن‌آلات به ساخت هر واحد مسکونی تخصیص می‌داد که قیمت آن با قیمت بازار متفاوت بود، خاطرنشان می‌کند: از زمانی‌که سیل در سایر استان‌ها آمده این کمک‌ها قطع شده است، این در حالی است که با توجه به گرانی سرسام‌آور مصالح ساختمانی، وام در نظر گرفته شده برای ساخت‌و‌ساز در مناطق زلزله‌زده تنها در حد پی‌ریزی فونداسیون ساختمان می‌تواند کار را پیش ببرد.

اعلام دوبرابر شدن تراکم ساخت واحد‌هایی با کاربری‌های مختلف در سرپل ذهاب از یکسو و قول مسئولان دولتی مبنی بر تأمین زمین برای مستأجران زلزله‌زده از سوی دیگر، چشم‌اندازی زیبا را پیش روی ما قرار می‌دهد، اما سخنان صفری در این زمینه چیز دیگری بوده و آمار تراکم ساخت را صرفاً در حد صدور پروانه ساخت درست می‌داند.

او با تأکید بر این‌که ساخت‌وسازها رمق را از مردم گرفته است، می‌گوید: ما رقمی نزدیک ۱۲ هزار پروانه ساخت با کاربری‌های مختلف از طریق شهرداری صادر کردیم، اما حتی ۲ درصد از افرادی که پروانه دریافت کرده‌اند، هم نتوانستند ساخت واحد خود را به اتمام رسانده و برای اخذ پایان کار به شهرداری مراجعه کنند، یعنی روند ساخت ۸۰ درصد از ساختمان‌ها در مرحله سفت‌کاری و اسکلت‌بندی متوقف شده و عملاً ساخت‌وسازی صورت نگرفته است.


قطع آب و برق کانکس‌نشین‌ها در مناطق سیل‌زده 

صفری می‌گوید: قول مسئولان ‌به مستأجران مبنی بر تهیه زمین برای آنها نیز هنوز عملی نشده است، به‌ویژه مستأجرانی که پیش از زلزله نیز مسکنی برای خود نداشتند، چشم‌انتظار تعیین تکلیف بوده و همچنان رنج زندگی در کانکس را تحمل می‌کنند.رئیس شورای شهر سرپل ذهاب با بیان این‌که اجاره‌بهای خانه خیلی بالاست و مردمی که هرچه داشتند در زلزله از دست داده‌اند، سرمایه‌ای ندارند که بتوانند کرایه‌خانه پرداخت کنند، تأکید می‌کند: از سوی دیگر خانه‌ای هم برای کرایه وجود ندارد، آنها هم که هنوز سرپا هستند نیازمند تعمیر بوده و مردم از اجاره کردن آنها می‌ترسند، لذا از مسئولان انتظار داریم قولشان به مستأجران را عملی کنند.


مشکلات کانکس نشینی

وی با اشاره به مشکلات ناشی از کانکس‌نشینی در تابستان و زمستان عنوان می‌کند: وجود کانکس در داخل شهر مشکلات فراوانی ایجاد کرده است و شهرداری عملاً نمی‌تواند برخی از وظایف خود را به دلیل وجود کانکس در پارک‌ها، معابر، کوی و خیابان انجام دهد.صفری می‌افزاید: حتی در مواردی آب و برق مردم کانکس‌نشین را قطع می‌کنند تا آنها را مجبور به تخلیه فضای عمومی و انتقال به کمپ‌هایی سایر مناطق کنند که تنها نتیجه آن نارضایتی و اعتراض مردمی است که پیش از این در زلزله آسیب‌دیده‌اند.رئیس شورای شهر سرپل ذهاب ‌اظهار می‌کند: از مسئولان انتظار داریم به مردم کمک کنند و وقوع سیل در سایر استان‌ها باعث فراموش شدن مردم زلزله‌زده سرپل ذهاب نشود.‌

این خبر را به اشتراک بگذارید