• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 20 خرداد 1398
کد مطلب : 58188
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/go5G
+
-

حال ناخوش مناطق حفاظت ‌شده بوشهر

مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست بوشهر گفت: برخی از مناطق حفاظت‌شده این استان به‌ دلایل مختلف در سال‌های اخیر با چالش‌های فراوان روبه‌رو شده‌اند و حال نیازمند توجه و بودجه برای حفاظت و بقای آخرین جمعیت‌های حیات وحش هستند. 
به گزارش ایسنا «فرهاد قلی‌نژاد» افزود: استان بوشهر با داشتن غنا و تنوع زیستی ارزشمند دارای مناطق تحت حفاظت مهمی است که آخرین جمعیت حیات وحش استان در آنها ‌زیست می‌کنند.

وی یادآور شد: استان بوشهر با داشتن پارک ملی دریایی نای‌بند، پارک ملی دیر نخیلو، منطقه حفاظت‌شده تالاب حله، اثر طبیعی ملی گنبد نمکی، منطقه حفاظت‌شده بیرمی و خاییز، منطقه حفاظت‌شده‌‌ مند و مناطق شکارممنوع کوه‌‌ مند، تنگ باهوش و کوه‌سیاه یکی از استان‌های مهم کشور است. مدیر کل حفاظت محیط‌زیست استان بوشهر اظهارکرد: این مناطق زیستگاه انواع گونه‌ها همچون آهو، پازن، قوچ و میش، پلنگ ایرانی، لاک‌پشت‌های در خطر انقراض جهانی، دلفین‌ها و انواع پرندگان بومی و مهاجر است.
قلی‌نژاد گفت: 7 درصد مساحت بوشهر جزو مناطق حفاظت‌شده است که استاندارد ملی این شاخص باید ۱۰ درصد مساحت کل استان باشد.

وی افزود: باتوجه به نقش زیستگاه‌های مناطق حفاظت شده در پایداری گونه‌های گیاهی و جانوری به‌عنوان میراث‌های طبیعی، حفظ و حفاظت از مناطق یادشده از مهم‌ترین مسئولیت‌های این اداره کل است.
این مقام مسئول ادامه داد: حفاظت از مناطق حفاظت شده استان باید اصولی و با برنامه‌‌ریزی صحیح باشد که اجرای برنامه‌های حفاظتی نیازمند توجه بیشتر و اختصاص بودجه مناسب و کافی است. وی گفت: در سال‌های اخیر به‌دلیل عدم ایجاد زیرساخت‌های لازم در مناطق حفاظت‌شده ازجمله عدم استقرار ایستگاه‌های محیط‌بانی شاهد بروز چالش‌ها و مشکلات فراوان در مناطق حفاظت‌شده استان بوشهر همانند پارک ملی دیر و نخیلو بوده‌ایم.

قلی‌نژاد افزود: به‌خاطر اهمیت موضوع، برنامه‌های حفاظت برای مناطق حفاظت‌شده استان تدوین شده و در حال پیگیری اختصاص بودجه و اعتبارات از سوی ارگان‌های متولی هستیم.
وی یادآورشد: برنامه‌های حفاظتی در مناطق حفاظت شده شامل گشت و کنترل، پیشگیری از شکار و صید غیرمجاز گونه‌های جانوری، دستگیری متخلفین شکار و صید، جلوگیری از تخریب و تصرف عدوانی در اراضی و زیستگاه‌ها و همچنین مقابله با بحران‌هایی نظیر آتش‌سوزی جنگل و مرتع است.

این خبر را به اشتراک بگذارید