• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
یکشنبه 15 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 54739
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6q2R
+
-

آماده‌باش حفاظت از زمین در مقابل سیارک‌ها

آماده‌باش حفاظت از زمین در مقابل سیارک‌ها


دانشمندان در حال آماده شدن برای عبور یک سیارک غول‌پیکر از نزدیکی زمین هستند. آنطور که پیش‌بینی شده این سیارک که Apophis (الهه بی‌نظمی مصر) نامگذاری شده و اندازه‌ای بزرگ‌تر از برج ایفل دارد در تاریخ ۲۵فروردین ۱۴۰۸ شمسی از فاصله ۳۱ هزار کیلومتری زمین عبور می‌کند. این فاصله با موقعیت برخی ماهواره‌هایی که هم‌اکنون در مدار زمین قرار دارند برابری می‌کند. با وجود فاصله کم، دانشمندان احتمال برخورد آن با زمین را رد می‌کنند، اما این فاصله امکان مشاهده و بررسی دقیق آن را برای اخترشناسان فراهم می‌کند. طبق گفته دانشمندان، زمانی که سیارک Apophis بر فراز اقیانوس اطلس قرار می‌گیرد در ساعت ۶ بعدازظهر احتمالا به نزدیک‌ترین موقعیت خود به زمین می‌رسد.


خطر، بیخ گوش زمین
به گزارش اسپیس، در فیلم‌های علمی-تخیلی همیشه وحشت از برخورد سیارک‌ها با زمین وجود داشته است، اما به‌تازگی جیم بریدنستاین -مدیر ناسا- در این رابطه هشدار جدی داده است. او به‌تازگی در کنفرانس بین‌المللی کالج پارک مریلند با اعلام خطر درباره رخ دادن چنین اتفاقی گفت: مردم باید متوجه باشند که این یک موضوع هالیوودی و سینمایی نیست، بلکه به معنی دفاع از تنها سیاره قابل سکونتی است که می‌شناسیم. او خواستار مطالعات جهانی درباره خطرات برخورد سیارک با کره زمین شده است. مهم‌ترین موردی که بریدنستاین به‌عنوان سندی درباره خطر جدی این ماجرا برای زمین مطرح کرده حادثه Chelyabinsk در سال ۲۰۱۳ است. سال 2013، یک دنباله‌دار با قطر 20متر در آسمان روسیه و داخل جو زمین منفجر شد. امواج انتشاری این انفجار هزاران ساختمان را تخریب و بیش از 1500نفر را راهی بیمارستان کرد. بیشتر جراحت‌های ناشی از این انفجار بریدگی‌های ناشی از شکستن پنجره‌ها و شیشه‌های سرگردان در هوا بود.
مدیر ناسا در این رابطه گفته است: این اتفاقات نادر نیستند. براساس مدلی که به‌منظور پیش‌بینی این حوادث طراحی شده است، باید انتظار اتفاقی مشابه برخورد Chelyabinsk را در 60سال آینده داشته باشیم. ناسا هم‌اکنون تمام تلاش خود را به‌کار گرفته تا بتواند 90درصد اجرام نزدیک به زمین و سیارک‌های بزرگ را شناسایی کند. برخورد یک سیارک 140متری با زمین می‌تواند خسارات فاجعه باری به همراه داشته باشد، در حدی که بر اثر آن یک کشور از روی زمین محو شود.
با جدی شدن چنین خطرهایی قرار است در کنفرانس دفاع سیاره‌ای 2019(PDC) که هفته آینده برگزار می‌شود یک سناریوی تمرینی یا همان مانور در این رابطه برگزار شود. سناریوی فرضی این تمرین برخورد یک سیارک با قطر ۱۰۰ تا ۳۰۰ متری به زمین در روز ۲۹ آوریل ۲۰۲۷ است. هدف این تمرین شناسایی و توسعه راه‌های مناسب برای واکنش در چنین شرایط بحرانی و اضطراری عنوان شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید