
بهبهانه سالروز تولد آریا عظیمینژاد
از بازیگری تا آهنگسازی

خیلیها نمیدانند آهنگسازی که این شبها در قامت داور برنامه عصر جدید در قاب تلویزیون میبینند، همان کودک هفتسالهای است که در سال59 کنار پدر و خواهرش در برنامه «خانه عروسکها» نقش بازی میکرد.
این مجموعه تلویزیونی موزیکال با طراحی، نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی جمشید عظیمینژاد، روایتگر ماجراهای عروسکهایی چون روشنسر، بدجنس، یاقوت، نابغه، ننهکلثوم، زبوندراز و... بود که در کوچهای به نام اکبر نمایشی زندگی میکردند. خانه عروسکها که زبانی طنزآمیز داشت، مسائل اجتماعی و تربیتی را دستمایه کار قرار میداد که متناسب با دورهای که پخش میشد، با کمی چاشنی سیاسی هم همراه بود. در خانه عروسکها، جمشید عظیمینژاد به همراه دختر و پسرش به نامهای پوپک و آریا در کنار عروسکها نقشآفرینی میکردند. پسر بچه آن برنامه همان آریا عظیمینژاد است که امروز 46ساله میشود. آریا متولد سال۱۳۵۲ است. سهتار را از پدربزرگش یادگرفته و سپس نزد اساتیدی چون جلال ذوالفنون، محمود تاجبخش و علیاصغر زندوکیل آموزش دیده است. او در سال۷۲ در رشته موسیقی دانشگاه آزاد واحد هنر و معماری پذیرفته شد و کنار اساتیدی چون فرهاد فخرالدینی و مصطفیکمال پورتراب به فراگیری اصول موسیقی پرداخت. کار حرفهای ساخت موسیقی را از سال دوم دانشگاه با موسیقی تئاتر آغاز کرد و در مدتی کوتاه توانست در جشنوارههای بینالمللی تئاتر، نامزد دریافت بهترین موسیقی متن شود. این عوامل باعث ورود او به سینما و تلویزیون شد.
عظیمینژاد با ساخت موسیقی فیلم «میم مثل مادر» در سینما و «او یک فرشته بود» در تلویزیون توانست نامزدی جایزه بهترین موسیقی متن در جشنواره بینالمللی فیلم فجر و جایزه خانه سینما را برای فیلمهایی چون میم مثل مادر، «طلا و مس» و «فرزند خاک» بهدست آورد. در سال۲۰۰۴ میلادی توانست مقام دوم در جشنواره موسیقی بریتانیا را در رشته موسیقی فولکلوریک بینالمللی با تکنوازی سهتار تصاحب کند. ساخت موسیقی برای خوانندگان سرشناس ایرانی از دیگر فعالیتهای حرفهای اوست. علاقه او به موسیقی فولکلوریک ایرانی سبب شد تا مجموعهای از موسیقی نواحی ایران را جمعآوری کرده و از آنها در ساخت موسیقی فیلم تأثیر گیرد. در کارنامه کاری او آهنگسازی برای 37سریال و 38فیلم سینمایی به چشم میخورد. سال95 در برنامه خندوانه با بیان اینکه بهمدت ۱۰سال ناشنوای کامل بود، گفت: «من در سن۲۰ سالگی متوجه آسیبدیدگی گوشم شدم و پس از مراجعه به دکتر به من گفتند که تا سال دیگر ناشنوا میشوی و باید کار موسیقی را کنار بگذاری و همین هم شد. من در سن ۳۰سالگی «کر» مطلق بودم و هیچچیز را نمیشنیدم و تنها از روی لبخوانی متوجه جملات و حرفها میشدم. اما بعد از ۱۰سال و دوندگیهای زیاد روزی وارد مطب دکتری حاذق شدم و با روند درمان این دکتر، شنوایی کاملم را بهدست آوردم».