• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 24 فروردین 1398
کد مطلب : 52123
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MqMP
+
-

ادامه بارورسازی ابرها پس از اتمام بارش‌ها

بارندگی
ادامه بارورسازی ابرها پس از اتمام بارش‌ها


این روزها اکثر مناطق کشور با افزایش خارق‌العاده میزان بارش‌های جوی مواجه شده و با سیلاب‌های سهمگین و رودخانه‌های طغیانگر دست‌وپنجه نرم می‌کند، اما اساسا ایران در منطقه خشک و نیمه‌خشک کره زمین قرار گرفته و حتی باوجود افزایش مساعد بارندگی‌ها در سال‌جاری نیز همچنان با کم‌آبی مواجه است. بر این اساس مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها می‌گوید: پروژه‌های بارورسازی ابرها با جدیت ادامه دارد و حتی در زمان وقوع بارش‌های سیل‌آسا نیز تکمیل زیرساخت‌ها و انجام مطالعات این حوزه همچنان در دست اقدام است.

فرید گلکار با اشاره به آخرین وضعیت پروژه‌های بارورسازی ابرها در ایران، به ایسنا گفت: در سال97 به‌صورت جدی نتوانستیم برنامه‌های پروژه‌های بارورسازی ابرها را دنبال کنیم و بیشتر به‌دنبال تکمیل زیرساخت‌ها بودیم، اما براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، امسال طرح‌های این حوزه را به‌طور جدی‌تری دنبال خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بارش‌های اخیر تأثیری روی روند کاری پروژه‌های بارورسازی ابرها نداشته است، افزود: براساس ضوابطی که در این حوزه داریم، اگر حادثه‌ای مانند سیل رخ دهد و پیش‌بینی‌ها حاکی از وقوع یک حادثه باشد، پروژه بارورسازی به‌طور کامل در آن بازه زمانی متوقف می‌شود.

به‌گفته گلکار، زمانی پروژه بارورسازی در ایران انجام می‌شود که هیچ‌گونه خطری وجود نداشته باشد، اما این مسئله به‌ معنای توقف پروژه بارورسازی ابرها نیست.

مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با اشاره به اینکه در سال آبی72،71 ارتفاع ریزش‌های جوی در ایران 350میلی‌متر بوده است، گفت: باوجود بارندگی‌های بسیار سنگین امسال، ما به‌طور میانگین ۳۰۰میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم که هرچند این میزان می‌تواند چالش‌های زیادی را در حوزه آب برطرف کند، اما همچنان میانگین بارش‌های کشور معادل یک‌سوم میانگین جهانی است. او با تأکید بر این مسئله که ایران در حوزه آب‌های زیرزمینی نیز تنش‌های زیادی دارد، تصریح کرد: اگر برنامه‌هایی را برای تولید آب در کشور نداشته باشیم، نمی‌توانیم کمبودهای موجود را جبران کنیم و به همین دلیل به‌دنبال این هستیم که پروژه‌های بارورسازی ابرها را با جدیت بیشتری ادامه دهیم.

موج دوم طغیان رودخانه‌ها با افزایش دما
به‌دنبال تضعیف سامانه بارشی واردشده به کشور و کاهش بارندگی‌ها، فعلا اغلب مناطق کشور به‌جز منطقه خوزستان از حالت بحرانی خارج شده‌اند اما معاون وزیر راه و شهرسازی می‌گوید: فعالیت سامانه بارشی فعال در کشور به‌صورت رگباری است و همچنان احتمال آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانه‌ها و سیلاب احتمالی در استان‌های تحت‌تأثیر وجود دارد، ضمن اینکه هم‌اکنون دمای هوا افزایشی شده که این مسئله احتمال ذوب برف و افزایش دبی طبیعی رودخانه‌ها و طغیان آنها را بالا خواهد برد.

سحر تاج‌بخش مسلمان، رئیس سازمان هواشناسی در یک برنامه تلویزیونی همچنین از ورود سامانه بارشی جدیدی به کشور خبر داد که از امروز تا دوشنبه در مناطق جنوبی کشور فعال خواهد بود و استان‌های بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان و جنوب اصفهان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

به گفته تاج‌بخش مسلمان، بارش‌های مذکور به‌صورت رگباری بوده و هرچند مانند روزهای گذشته قدرتمند نیست اما همچنان می‌تواند منجر به آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانه‌ها و سیلاب احتمالی در این مناطق شود. او افزود: این وضعیت بارش تا جنوب استان گلستان ادامه داشته و گسترده خواهد شد، ضمن اینکه فعالیت سامانه بارشی در این منطقه نیز در 3روز آینده پیش‌بینی شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید