وداع با پدر صنعت غذا
شاهرخ ظهیری از پیشگامان صنایع غذایی ایران، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و بنیانگذار بسیاری از صنایع غذایی ایران ازجمله مهرام در گذشت. فعالان بخش خصوصی از او بهعنوان بنیانگذار گروه صنایع غذایی مهرام و پدر صنعت غذا یاد میکنند. او متولد 1309 و زاده شده در ملایر بود و پس از سپری کردن دوران تحصیل در قم آن هم در رشته ادبیات برای تحصیل در رشته حقوق به دانشگاه تهران رفت و حتی مدت کوتاهی به تحصیلات حوزوی روی آورد و البته دوام نیاورد. 18ساله بود که به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و البته دغدغهاش تولید بود. او پس از کسب تجربه در صنعت نساجی در شهر یزد مدتی در این صنعت فعالیت کرد و نقل است که زمانی که شهربانی قرارداد خرید پارچهاش از کارخانه هراتی را کنسل کرد، شاهرخ ظهیری توانست رئیسکل شهربانی را از این کار منصرف کند. او سرانجام راه خود را پیدا کرد و سال1349 نخستین دفتر مهرام را در پاساژ سلامت در خیابان سعدی تهران تاسیس کرد و مدتی بعد شاهکار ظهیری رونمایی شد؛ یعنی تاسیس کارخانه تولید سس به نام مهرام. این روزها ایرانیان با انواع سسها از مایونز، فرانسوی، هزار جزیره و کچاپ آشنا هستند ولی کمتر کسی میداند که ظهیری برای تغییر ذائقه نسل قدیم ایرانیان برای استفاده از سس در سبد غذاییشان چه ابتکاراتی به خرج نداد. چهره فقید بخش خصوصی ایران در طول حیات خویش همواره پای ثابت تشکلها و نهادهای صنفی بود و هرگز مسئولیتی در دولت قبول نکرد اما کمک کرد تا صنایع غذایی ایران پرآوازه شود. او مهرام را ناخواسته به دیگران واگذار کرد ولی همگان نام این برند را با چهره شاهرخ ظهیری بیشتر میشناسند، هرچند او فرزندش را در نتیجه اثرات به جای مانده از جنگ تحمیلی و اتفاقات پس از آن به دیگران واگذار کرد و نشان داد برای آینده فرزند خود باید گذشت کرد. حالا نه فقط فعالان صنعت غذا که بخش خصوصی ایران یکی از چهرههای نیکنام خود را از دست داده است. یادش گرامی