• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 24 فروردین 1398
کد مطلب : 52091
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lyJJ
+
-

نامه جدید ظریف به گوترش

وزیر امور خارجه به دبیرکل سازمان ملل هشدار داد اقدام آمریکا مبنی بر قراردادن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی عواقب خطرناکی دارد

سیاست خارجی
نامه جدید ظریف به گوترش


 با گذشت 5روز از اعلام تصمیم آمریکا برای قرار‌دادن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی این کشور، وزارت خارجه ایران حمایت همه‌جانبه‌ای را از سپاه آغاز کرده است.

محمد‌جواد ظریف پس از درخواست از شورای‌عالی امنیت ملی برای اقدام متقابل در برابر آمریکا و دیدار با مقامات ارشد سپاه، نامه‌ای هم به دبیر‌کل سازمان ملل نوشته است.

در نامه محمد‌جواد ظریف به آنتونیو گوترش و شورای امنیت، اقدام آمریکا در قراردادن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی، بی‌سابقه، غیرقانونی و خطرناک توصیف شده و آمده است: این حرکت تحریک‌آمیز تنش‌ها را به سطحی تقابلی و غیرقابل کنترل می‌رساند و خطر حوادث و وقایع را در منطقه‌ای که پیش از این هم با چالش‌های بی‌شماری مواجه بوده، افزایش می‌دهد. بدیهی است رژیم ایالات متحده آمریکا همراه با کسانی که به‌صورت علنی مشارکت و تأثیرگذاری در این اقدام را پذیرفته‌اند و همچنین 2 یا 3رژیم دست‌نشانده‌ای که از این کار حمایت کرده‌اند، تمامی مسئولیت‌های عواقب خطرناک این اقدام ماجراجویانه را برعهده خواهند داشت.

در بخش دیگری از این نامه تأکید شده است: برخلاف آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن که همواره حامی گروه‌های افراطی و تروریست‌ها در منطقه غرب آسیا بوده‌اند، کما اینکه ازجمله توسط رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده در زمان مبارزات انتخاباتی‌اش صراحتا پذیرفته شد، نیروهای مسلح ایران ازجمله و به‌ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوسته در خط مقدم مقابله با تروریسم و افراطی‌گری در منطقه بوده‌اند.

در این نامه خاطرنشان شده که تصمیم ایران در رابطه با سنتکام صرفا عمل متقابل بوده و نباید تغییر در موضع حقوقی ایران در ارتباط با اصل برابری حاکمیت دولت‌ها و تعریف تروریسم تلقی شود.‌

 ظریف در صفحه توییتر خود هم 2بار به اقدام آمریکا واکنش نشان داده؛ در یکی از این واکنش‌ها خطاب به آمریکایی‌ها نوشت: بازندگان جنگ با ترور در منطقه ما نمی‌توانند تاریخ را وارونه کنند. هدف قرار‌دادن سپاه، سبب احیای داعش و النصره که واقعا نوچه و مخلوق این بازندگان بودند، نخواهد شد.

او ادامه داد: خانم‌ها و آقایان، بازی تمام‌شده است، زمان مواجهه با این واقعیت فرارسیده که توسل شما به همه گزینه‌های غلط بی‌فایده بوده و مقصرتراشی، اکسیری برای مشکل شما نیست. وزیر خارجه ایران پیش از این هم یک فیلم کمتر دیده‌شده از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا‌ رو کرد و نوشت: آن زمان که دونالد ترامپ اصرار داشت که «ایران در حال نابودکردن داعش است»، تصور می‌کرد که چه‌کسی از ایران در حال جانفشانی و مبارزه است؟ اگر سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در کنار مردم شجاع عراق و سوریه نمی‌جنگید، داعش پایتخت 2کشور عربی را تسخیر می‌کرد و ارتشی تروریستی را روانه اروپا می‌کرد.

ایران پیش از اعلام اقدامش درباره سپاه از طریق سفارت سوئیس در تهران به‌عنوان حافظ منافع آمریکا رسما به دولت ایالات متحده درباره عواقب این اقدام هشدار داده بود، با این حال، روز دوشنبه وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد قصد دارد نام سپاه را به لیست گروه‌های تروریستی اضافه کند، ساعاتی بعد هم شورای‌عالی امنیت ملی ایران بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در منطقه را به‌عنوان گروه تروریستی شناسایی کرده است. دولت آمریکا 18اردیبهشت‌96 از برجام خارج شد و از آن پس در 2مرحله تحریم‌هایی را که به موجب برجام لغو شده بود، بازگردانده است. مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا روز چهارشنبه در جلسه‌ای با کمیته امور خارجی مجلس سنا گفت که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا فشار بر ایران را افزایش خواهد داد.

مکاتبات دیگر با آقای دبیرکل

میانمار
شهریور سال‌96 وزیر امور خارجه کشورمان، در مورد وضعیت مسلمانان میانمار خطاب به دبیر‌کل سازمان ملل متحد نامه‌ای نوشت. محمد‌جواد ظریف در دی‌ماه‌۱۳۹۵ نیز با ارسال نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به وخامت فزاینده اوضاع مسلمانان روهینگیا در میانمار ابراز نگرانی کرد

خروج از برجام
24اردیبهشت‌97 یعنی کمتر از یک هفته پس از خروج ترامپ از برجام، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نامه‌ای مفصل نوشت و با بر‌شمردن اقدامات خلاف قانون آمریکا هشدار داد که صبر مردم ایران که زبانزد همگان است، بی‌حد و مرز نیست‌ و گزینه‌های دولت ایران نیز محدود نیستند.

یمن
آبان‌96 محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در صفحه توییتر خود نامه‌ای درخصوص اوضاع فاجعه‌بار یمن به دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته و در آن طرحی را برای پیگیری 4 نکته مطرح کرده است که قبلا درخصوص دستیابی به راه‌حل سیاسی برای پایان‌دادن به رنج و گرفتاری مردم این کشور پیشنهاد کرده بود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید