چه غذاهایی با مرغ پخته میشود؟
طعمفهمکردن گوشت با آلو
نگار حسینخانی
میگوید «من از آن روز که در بند توم آزادم» و در قابلمه را باز میکند. پیازهای خردشده با تکههای مرغ به هم پیچیدهاند و با چند خلال فلفل دلمهای و فلفلسبز با نمک و کمی زردچوبه مخلوط را از بیرنگی و بیحالی نجات دادهاند. مرغ را نباید آبپز کرد، باید به پیازها اعتماد کرد تا در این جدال مزه و رنگ، وزن کم کنند و با بخارشان مرغ را از هر زهر و زهمی نجات دهند. او خوب میداند مرغ را چگونه بپزد و مرغ هم به خوبی به این خواسته تن میدهد. میگویند پای ثابت عزا و عروسی است بس که خواهان دارد. او تنها یکی از خواهانهای مرغ است. در قابلمه را میگذارد تا پیازها آب بیندازند و مرغها را طعمفهم کنند. بعد وقتی پیازها رنگ عوض کرده و چهره سرخ کردند، میتوان با چنگال لگدی به ران مرغ زد تا بهخودش بیاید و از ظرف جدا و جا به جا شود. حالا زمان زعفران دمکرده است که با ربآلو، حال پختهگان را جلایی دهد. آنقدر باید بگذارید مرغها در این سس غلت بزنند و سس بِقُلَد که طعم ترش آلو تن بیحال مرغ را صفایی دهد. بعد میتوانید مرغ سسفهم شده را توی ظرف بریزید و میهمان سفره کنید. اما این تنها غذا از بسیار غذاهایی است که میتوانید به مرغ بسپاریدش. حالا مدتی است از کیک، پای مرغ تا کوکو و کوبیده، پذیرای مرغ هستند. میتوانید با آن مرغ سالسا، کنجدی، استیک و جوجه بپزید یا چیکن فینگرها را در سفره بگذارید. این موجود نازنین همزیست به شکلی دیگر هم در خدمت ماست. تخممرغی را با ضربهای به گوشه تابه داغ از روغن بشکافید و به صدایش گوش کنید که در سفیده لب میپراند و جلز و ولز میکند. این موجود نازنین از تخم تا گوشت در خدمت شماست، فقط باید مهارت زندهکردن روح را در خود بپرورانید که شما با این غذا عیسیگشنگان در گذشتهاید.