خواص میوه گوجیبری
این اواخر میوههای کمترشناخته شده نیز راهی بازار میشوند. یکی از این میوهها گوجیبری است که کمتر درباره خواص آن میدانیم. گوجیبری نام میوهای از 2گونه نزدیک به هم دیوخار و لیسیوم چینی است. گوجیبری از بهترین چربیسوزهای طبیعی است که میتواند وزن انسان را کاهش دهد. گفته میشود گوجیبری در پیشگیری از بیماری سرطان مفید است. گوجیبری در دوران باستان فقط بهعنوان غذا استفاده نمیشده بلکه چینیها در طب سنتیشان از آن برای درمان سرطان استفاده میکردهاند. تحقیقات علمی امروزی هم خواص ضدسرطانی متعددی را در گوجیبری کشف کرده است. گوجیبری خشک شده نیز حاوی کالری، کربوهیدرات، چربی، فیبرهای خوراکی، قند و پروتئین است. مواد معدنی و ویتامینهایی که در گوجیبری هستند شامل: سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، سلنیوم، ویتامین C، کاروتین، تیامین، ریبوفلاوین، لوتئین، لیکوپن، زیکسانتین، پلیساکاریدها، بتااین و پپتدوگلیسینهاست.