• یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 26 شوال 1445
  • 2024 May 05
یکشنبه 5 اسفند 1397
کد مطلب : 48863
+
-

سطح سواد‌سلامت‌مردان ایرانی کمتر از زنان است

 مردان کمتر از زنان به سلامتی خود توجه می‌کنند. همه ساله در این موقع از سال به مناسبت هفته سلامت مردان، آمارهایی از وجوه مختلف سلامت آنها ارائه می‌شود که نشان می‌دهد کماکان مردان بی‌توجه به سلامت خود زندگی می‌کنند و هزینه‌های سلامتشان چند‌برابر زنان است. فوت ناشی از بیماری‌های روان در مردان ۴ برابر زنان است. مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: مردان بیش از زنان در معرض عوامل تهدید‌کننده سلامت قرار دارند. ۱۳ سال است که وزارت بهداشت در ابعاد مختلف همچون آگاه‌سازی‌، اصلاح سبک زندگی، حوادث ترافیکی و فعالیت فیزیکی موضوع سلامت مردان را مدنظر قرار داده‌است.
حامد برکاتی در نشست خبری با موضوع سلامت مردان با اشاره به اینکه مردان بیش از زنان در معرض عوامل تهدید‌کننده سلامت قرار دارند، افزود: زنان سبک زندگی سالم‌تری را نسبت به مردان دارند. پیامدهای نامطلوب سلامت هم در بین پسران و مردان بیش از زنان و دختران بوده است. باید توجه کرد که مردان بیشتر با نابرابری در حوزه سلامت مواجهند که بخشی از آن ناشی از رفتار مردان است که به‌دلیل احساس رویین‌تنی و عدم‌نیاز به مراقبت، تصوراتی اشتباه دارند.
به گزارش ایسنا، برکاتی تأکید کرد: چاقی، اضافه‌وزن، اعتیاد، چربی‌خون و فشارخون 5 علتی هستند که سلامت مردان را در کنار حوادث ترافیکی تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. به‌رغم اینکه به‌طور متوسط سطح تحصیلات مردان جامعه از زنان بیشتر است، اما سواد سلامت در مردان کمتر است. طبق بررسی‌های ما، مردان ۴۰ درصد سواد سلامت را از رسانه ملی، ۴۰درصد را از پزشکان و گروه‌های سلامت و حدود ۲۰ درصد را از شبکه‌های اجتماعی و اینترنتی می‌گیرند که البته در سال‌های اخیر دریافت اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی رو به تزاید بوده و در آینده شبکه‌های اجتماعی محل مداخله‌ای برای سلامت مردان خواهند بود. وی با بیان اینکه بحث سلامت مردان در دنیا جدید است، گفت: امروزه کشورهای زیادی به این اولویت به‌عنوان بدنه موتور محرکه اقتصادی کشور توجه دارند. هفته ملی سلامت مردان با شعار «مردان سالم‌تر و فعال‌تر» در حال برگزاری است. باید توجه کرد که عمده درگیری‌های سلامتی در مردان ناشی از بیماری‌های قلبی‌و‌عروقی است که شاخص آن ۱۷۷ مرگ در هر ۱۰۰هزار نفر در مردان است. دیابت، سرطان و حوادث ترافیکی نیز در این حوزه قرار دارند. البته حوادث ترافیکی که در گذشته بین ۲۴ تا ۲۵ هزار مرگ را به‌خود اختصاص می‌داد، در سال‌های اخیر کاهش داشته و به حدود ۱۶ هزار مرگ رسیده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید