• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 5 اسفند 1397
کد مطلب : 48787
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0j9G
+
-

موبایل‌های تاشو؛ جذاب‌های دور از دسترس!

شرکت‌های مختلف به‌دنبال رونمایی از موبایل‌های جدید خود با نمایشگر تاشو هستند، اما این فناوری جدید می‌تواند بازار موبایل را بار دیگر متحول کند؟‌

موبایل‌های تاشو؛ جذاب‌های دور از دسترس!

این روزها همه‌جا بحث موبایل‌هایی با نماشگر تاشو داغ است. هرچند سامسونگ به‌تازگی از موبایل تاشوی خود رونمایی کرده اما شرکت‌های مختلف دیگر تولید‌کننده موبایل هم طی همین روزها موبایل‌هایی را با فناوری مشابه به نمایش خواهند گذاشت. با این نمایشگرهای جدید می‌توان گوشی‌های موبایل را با بازکردن نمایشگر تبدیل به تبلت کرد؛ یعنی در زمان تا شدن یا حالت موبایل نمایشگری ۴.۵۸ اینچی در دسترس کاربر است و در حالت بازشده یا تبلت، کاربر نمایشگری ۷.۳اینچی را در اختیار دارد. مورد انتظارترین رقیب گلکسی‌فولد سامسونگ، هواوی میت ایکس خواهد بود که اخیرا پوسترهای تبلیغاتی آن در بارسلونای اسپانیا برافراشته شده است. هدف هواوی از این کار، دعوت از شرکت‌کنندگان کنگره جهانی موبایل به بازدید از نخستین موبایل تاشوی سازگار با شبکه‌های 5G است. پوسترهای تبلیغاتی نشان می‌دهند که نخستین گوشی تاشو و احتمالا  5G هواوی از نظر مفهومی با گوشی تاشوی سامسونگ متفاوت است؛ چون صفحه ‌نمایش آن در حالت باز به سوی بیرون است. به گزارش همشهری، به همین‌خاطر در کنگره جهانی موبایل علاوه بر 5G یکی از موضوعات مورد توجه، همین گوشی‌های تاشوی جدید است. هرچند سبک جدید این گوشی‌ها و همچنین امکان تلفیق موبایل و تبلت خیلی‌ها را شگفت‌زده کرده اما واقعا موبایل‌های تاشو مورد استقبال کاربران قرار می‌گیرند؟


ماجرای مهم قیمت
یکی از مسائلی که باعث شده خیلی‌ها پیش‌بینی کنند فعلا موبایل‌های تاشو نمی‌توانند درخشش زیادی در بازار داشته باشند، قیمت بسیار بالای آنهاست. در حالی که تا پیش از این موبایل‌های ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰دلاری در بازار بسیار گران‌قیمت به‌حساب می‌آمدند و برای بیشتر مردم دنیا دور از دسترس به نظر می‌رسیدند اکنون قیمت موبایل‌های تاشو از حدود ۲هزار دلار شروع می‌شود! فناوری‌های نمایشگرهای تاشو بسیار جدید است و قیمت گران‌شان دور از انتظار نبوده است. اما قیمت، یک فاکتور مهم در بازار جهانی است که می‌تواند مردم را از استفاده از این فناوری جدید دور کند و آنها را در حال استفاده از موبایل‌های قدیم‌شان نگه دارد.

سخت‌افزار بالا بدون نرم‌‌افزار

گوشی‌های جدید مشخصات فنی بالایی دارند. به‌عنوان نمونه رم ۱۲گیگابایتی آنها خیلی‌ها را شگفت‌زده کرده است. این در حالی است که برای موبایل‌های تاشوی جدید اپلیکیشن‌های خاص و خارق‌العاده‌ای در بازار وجود ندارد. درحالی‌که خیلی از کاربران هنوز با لپ‌تاپ‌های دارای رم ۸گیگابایتی کار می‌کنند این سؤال به‌وجود می‌آید که قرار است موبایل‌ها چه اپلیکیشن‌هایی را با این مشخصات فنی اجرا کنند. به‌طور حتم بخش زیادی از این مشخصات فنی هم‌اکنون به‌خاطر نبود نرم‌افزارهای قدرتمند بلااستفاده باقی می‌ماند.

انتظار برای آینده
مهم‌ترین ماجرا این است که گوشی‌‌هایی با نمایشگر تاشو در اول راه هستند. مثل هر فناوری دیگری نقص‌های خود را دارند و باید در انتظار پیشرفت بیشتر آنها در آینده بود. بعضی‌ها می‌گویند که آینده در اختیار نمایشگرهای تاشو است و باید دوران گوشی‌های سنتی را تمام‌شده دانست. اما تا آن زمان سال‌ها زمان نیاز است. باید منتظر ماند و دید که این تاشوهای جدید می‌توانند به گجت همه‌کاره افراد برای تمام روز تبدیل شوند یا همچنان باید چندگجت همراه‌مان باشد.


گوشی نبودن گوشی!
یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کاربران، داشتن گوشی موبایلی است که کارهای روزمره‌شان را انجام دهد؛ به‌عنوان نمونه گوشی تاشوی سامسونگ در حالت عادی نمایشگری باریک‌تر از عادت کاربران موبایل دارد. به همین‌خاطر احتمالا خیلی‌ها از چنین نمایشگرهایی به‌عنوان موبایل رضایت نخواهند داشت و مجبور هستند به‌جای موبایل از حالت تبلت استفاده کنند. علاوه بر این برای استفاده از همه اپلیکیشن‌های اندروید باید منتظر نسخه ویژه این سیستم عامل برای موبایل‌های تاشو بود. جو هانلون در این رابطه به فایننشال ریویو می‌گوید:‌ موبایل‌های تاشو راه‌حلی برای مشکلی هستند که بیشتر کاربران با آن برخورد نداشته‌اند. هم‌اکنون ما اشتیاق زیادی در بازار به این فناوری با قیمت بالایش نمی‌بینیم. موبایل‌های تاشو خیلی جذاب هستند اما بسیاری از کاربران هنوز نمی‌دانند آنها را می‌خواهند یا نه. گاردین در این رابطه نوشته است: واقعیت این است که کاربران بیشترین لذت را زمانی از این گوشی‌های جدید می‌برند که در حالت تبلت باشند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید