• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 24 بهمن 1397
کد مطلب : 47652
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qkqR
+
-

توسعه بازار اوراق آتی در دستور کار بورس‌کالا

بازار معاملات اوراق آتی، مبتنی بر واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی تشکیل می‌شود

مدیرعامل بورس‌کالای ایران از آغاز به‌کار بازار معاملات اوراق آتی، مبتنی بر واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش «کالاخبر»، حامد سلطانی‌نژاد تأکید کرد: همزمان با توسعه بازار آتی زعفران و برنامه تاسیس بازار معاملات قراردادهای اختیار معامله زعفران تا پایان امسال، ایجاد بازار اوراق آتی مبتنی بر واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی نیز در دستور کار بورس‌کالا قرار دارد که در صورت تأیید سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل خواهد شد. مدیرعامل بورس‌کالای ایران در تشریح جزئیات انتشار اوراق آتی مبتنی بر واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی اعلام کرد: براساس طرحی که در دست اقدام داریم، مقرر شده امکان عرضه و انتشار اوراق آتی مبتنی بر واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی را فراهم کنیم. با این اقدام، بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی به نوعی دوطرفه می‌شود که جذابیت آن برای سرمایه‌گذاران افزایش می‌یابد.
سلطانی‌نژاد افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی، صندوق‌هایی هستند که بخشی از منابع مالی خود را صرف خرید یک نوع کالای مشخص و سایر انواع اوراق بهادار می‌کنند و طبق طرح جدید قرار است امکانی فراهم شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند واحدهای این نوع صندوق‌ها را در قالب اوراق آتی نیز معامله کنند. او گفت: انتشار این اوراق از طریق کاهش تمایل عمومی برای تبدیل ریال به ارزهای خارجی موجب حفظ ارزش پول ملی می‌شود. همچنین انتشار این اوراق می‌تواند مقدمه‌ای برای تأسیس و فعالیت صندوق‌های ملی در چارچوب اقتصاد ایران باشد که این نوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری ملی به افزایش دارایی سرمایه‌گذاران منجر خواهد شد. سلطانی‌نژاد گفت: همزمان با برنامه‌های اعلام شده بورس‌کالای ایران برای توسعه ابزارهای مالی همچون صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی، بورس‌کالا از آغاز امسال با تأسیس بازار آتی زعفران، گام بلندی را برای اصلاح ساختار بازار این محصول برداشته؛ زیرا بازار معاملات آتی ابزار مناسبی را در اختیار تولیدکنندگان قرار داده و به کشاورزان قدرت پیش‌بینی می‌دهد و به افزایش منافع آنان منجر می‌شود. در گذشته واسطه‌ها قبل از برداشت، محصول زعفران را به قیمت بسیار پایین از کشاورزان خریداری می‌کردند و بعد با قیمت‌های بالاتری می‌فروختند اما هم‌اکنون نفع اصلی نصیب کشاورزان می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید