در شاخص توسعه انسانی سازمان ملل متحد که شامل طول عمر، امید به زندگی، آموزش و میزان درآمد سرانه است، در ۲۵سال منتهی به سال۲۰۱۵، ایران از نظر سرعت رشد، بعد از کرهجنوبی در رتبه دوم جهان قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با اعلام این موضوع، گفت: امید به زندگی در کشور در اوایل دهه۵۰، حدود ۵۰سال بود اما هماکنون امید به زندگی در بین زنان ایرانی ۷۹.۴سال و در بین مردان ۷۵.۵سال است؛ بنابراین در بیش از یک ربع قرن، افزایش امید به زندگی در طول ۴۰سال برای مردم ایران حاصل شده است. وی تصریح کرد: در سال ۵۰ تا ۵۵ از هر هزار تولد زنده، ۱۷۴نوزاد تا ۵سالگی فوت میکردند و ۱۰هزار نوزاد بهدلیل ابتلا به کزاز جان خود را از دست میدادند. همچنین سالانه ۳۰هزار کودک بهدلیل اسهال فوت میکردند اما هماکنون این میزان به کمتر از ۱۵مورد در سال کاهش یافته است.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به افزایش امید به زندگی سالم در کشور، خاطرنشان کرد: حوزه سلامت در طول ۴دهه گذشته توفیقات بسیاری داشته که عوامل آن مربوط به خارج و درون حوزه سلامت است. افزایش سواد بهویژه در زنان، دسترسی به آب سالم و بهداشتی، داشتن یخچال، گسترش برق و دسترسی به تلویزیون، تقویت سیستم فاضلاب و گسترش جادهها بهعنوان عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر بر سلامت در تامین سلامت جامعه نقش داشته اما بخشی از اتفاقات درون حوزه سلامت رخ داد و پیشرفتهای این حوزه با سایر حوزهها، قابل مقایسه نیست. وی تصریح کرد: زمانی در کل کشور ۵۷۰۰ پزشک متخصص حضور داشت که ۶۸ درصد از آنها در تهران مستقر بودند اما هماکنون ۳۹۸۰۰پزشک متخصص در کشور فعالیت میکنند. همچنین در سال۵۷ در کل کشور حدود ۷هزار پرستار در بیمارستانهای دولتی کشور فعالیت داشتند که هماکنون، تعداد آنها به ۷۲هزار نفر افزایش یافته است.
پنج شنبه 18 بهمن 1397
کد مطلب :
47434
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/1vPj
+
-