در نشست مشترک شورایعالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با حضور منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، راهکارهای مشارکت بیشتر دانشگاهیان در تکمیل و ارتقای الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: تمام زحماتی که برای سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت کشیده شده مبتنی بر کارها و مطالعات تخصصی و علمی است. این فرصت مهم و مغتنمی است که بعد از فرمایش رهبری فراهم شده تا سند الگو در دانشگاهها و پژوهشگاهها به بررسی و اصلاح گذاشته شود و این فرصت، بهمعنای مهم و ماندگار و اساسی بودن سند الگو برای نظام جمهوری اسلامی است.
غلامی ادامه داد: در راستای فراخوان رهبر معظم انقلاب، دانشگاهها و مراکز پژوهشی را به بررسی، تکمیل و ارتقای سند الگو فراخواندهایم تا از ظرفیت دانشگاهها و مراجع علمی کشور در این جهت استفاده بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به روحیه نقادی موجود در دانشگاهها، اگر بموقع سراغ این مسئله نرویم، شاهد نقد خودمان خواهیم بود؛ لذا این فرصت برای همکاران فراهم شده تا با ورود به این موضوع نقش خود را در این زمینه ایفا کنند. بر این اساس دانشگاه علامه طباطبایی بهعنوان هسته مرکزی بررسی سند الگو تعیین شده تا فعالیتهای علمی لازم را در این ارتباط انجام دهد. وزیر علوم ادامه داد: ما بهعنوان یک تکلیف به این مطلب نگاه کردهایم و تلاش میکنیم در نخستین فرصت نظرات همه دانشگاهیان را جمع کرده به مرکز الگو ارائه کنیم تا نقش مؤثری در تکمیل و ارتقای سند الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی داشته باشیم. رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز در سخنانی ضمن تشکر از حضور وزیر علوم و معاونان وی گفت: الگوی پیشرفت نقشی تاریخساز در ایران دارد و دارای جامعیت است و با بالاترین سطوح مدیریت و رهبری نظام ارتباط دارد؛ بنابراین آیندگان در ارزیابی جمهوری اسلامی به آن توجه ویژهای خواهند داشت. صادق واعظزاده با اشاره به ضرورت تکمیل و ارتقای سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: در مدت تدوین الگو جلسات و نشستهای متعددی با مراکز علمی و دانشگاهها برگزار شده و این همکاریها ادامه دارد.
وی ادامه داد: طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، بهعنوان مهمترین سند برنامهای کشور با استفاده از ظرفیت علمی و فکری کشور انجام شده است. مرحله تکمیل و ارتقای الگو نیز باید مبتنی بر مشارکت گسترده عالمان و اندیشمندان باشد. روش طراحی باز به جای بسته درنظر گرفته شده تا همکاری و مشارکت وسیع امکانپذیر شود. موفقیت الگو به همه کسانی تعلق دارد که در این امر مقدس به طُرق مختلف همکاری و مشارکت میکنند. مرکز الگو وظیفه دارد و تلاش میکند امکان فعال شدن تواناییها و پتانسیلهای علمی کشور را در طراحی الگو فراهم کند.
رئیس شورایعالی الگو گفت: 2 سال آینده یک فرصت طلایی پیشروی دانشگاهها و مراکز علمی برای ایفای این مسئولیت عظیم علمی و اجتماعی است. در این راه بهرغم ارتباط خوبی که مرکز الگو با دانشگاهیان داشته است با چالشهایی مواجه هستیم و این چالشها باید مرتفع شود تا از فرصت ایجاد شده، حداکثر استفاده شود.
صادق واعظزاده گفت: تاکنون بیش از 3 هزار نفر از پژوهشگران فعال کشور در شمار مشارکتکنندگان اولیه تهیه سند الگو هستند و برای طی مسیر پیشرو، از همه کسانی که به پیشرفت ایران علاقهمند هستند با هر سلیقهای، برای همکاری در این امر مهم، دعوت میشود. همکاری در این مرحله، علاوه بر افزایش غنای سند، یک فرصت برای همکاری دانشگاهها با جامعه و ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاهها هم هست.
در ادامه این جلسه، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در این زمینه ارائه داد و برخی از اعضای شورایعالی و معاونان وزیر علوم به اظهارنظر و بحث در راستای سند الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی پرداختند.
پس از اظهارنظر اعضای شورایعالی و معاونان وزیر موارد ذیل بهعنوان جمعبندی جلسه مورد تأیید قرار گرفت:
مشارکت حداکثری دانشگاهیان با هر سلیقه فکری و سیاسی و تخصص برای همفکری و تکمیل و ارتقای الگوی پایه با استفاده از دانش بومی و تجربیات جهانی جلب شود.
ستاد پشتیبانی علمی برای تکمیل و ارتقای الگو با عضویت مدیران ارشد ستاد وزارت علوم و شماری از روسای دانشگاهها و پژوهشگاهها با حضور نمایندگان مرکز الگو تشکیل شود.
همایشها و هماندیشیهای تخصصی متنوع با حضور متخصصان رشتههای علمی بهمنظور بهرهمندی از نظرات و دستیابی به اجماع نخبگانی نسبت به الگو در دانشگاههای سراسر کشور برگزار شود.
در بررسی سند، چارچوب و روششناسی سند کنونی مفروض گرفته شود و بر آن اساس الگو ارتقا داده شود. برگشت به عقب و تدوین از ابتدا مناسب نیست.
اجرای برنامههای گفتمانسازی و مطالبهگری الگوی پیشرفت در بخش دانشجویی و پیگیری موضوعات مربوط به الگو در پایاننامهها و رسالههای دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.
مشارکت انجمنهای علمی در تهیه و طراحی الگو تسهیل و تقویت شود.
برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و برنامههای انجمنهای علمی در سطح دانشجویی در معاونت فرهنگی و اجتماعی
نشست رؤسای دانشگاهها بهمنظور تأمین مشارکت هرچه بیشتر مراکز علمی در تکمیل و ارتقای الگو برگزار شود.
نظرات اساتید و فرهیختگان ایرانی خارج از کشور نسبت به الگو اخذ شود.
حاصل نظرات دانشگاهها و مراکز علمی درخصوص تکمیل و ارتقای الگو در شورایعالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مطرح شود.
چهار شنبه 17 بهمن 1397
کد مطلب :
47348
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/m9nO
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved