رئیسجمهوری در حرم امامخمینیره :
مشکلات ناشی از فشار آمریکاست
رئیسجمهوری و اعضای هیأت دولت روز چهارشنبه درحالی بهمناسبت چهلمین سالگرد انقلاب به حرم امامخمینی(ره) رفته بودند که حسن روحانی در اظهارات خود مشکلتراشیهای آمریکا علیه ایران را یادآور شد و گفت: اقدامات آنها نباید به پای دولت نوشته شود.
به گزارش فارس، حسن روحانی با بیان اینکه آمریکا تنها نسبت به ملت ایران بدعهد نیست، گفت: برخیها نباید تفسیر نادرستی داشته باشند، امروز مشکلات ما عمدتا بهخاطر فشار آمریکا و اذناب آن است و نباید بهجای محکوم کردن دشمنان، دولت خدمتگزار و نظام اسلامی مورد سرزنش قرار بگیرد و این میتواند بالاترین خسران و زیان باشد که کسی در کشور واقعیتها را لمس نکند. حسن روحانی تصریح کرد: کسی نگوید که دولت ایران در برابر دیگران به مذاکره نشست، اما پیشبینی نکرد که یکی از آنها بعد از 2سال صداقت و امانتداری را زیرپا بگذارد. براساس این منطق نعوذبالله پیامبر اسلام(ص) و امامحسن مجتبی(ع) صلح حدیبیه را امضا کردند و امام حسن مجتبی(ع) پیمانی را امضا کردند که نمیدانستند طرف مقابل آن را زیر پا میگذارد. روحانی با بیان اینکه اصل عهد و پیمان به مصلحت کشور بوده و امروز هم هست، افزود: بالاترین افتخار سیاسی ایران در دههها و قرون اخیر، مذاکرات قدرتمند ایران در برابر 6 قدرت بزرگ جهان بود و پیروزیهایی که در عرصههای مختلف در این مذاکرات برای ایران بهدست آمد، هیچگاه از دست نخواهد رفت.
امام(ره) دیکتاتوری را منکر معرفی کرد
رئیسجمهور با بیان اینکه مردم به صداقت امام(ره) ایمان و اعتقاد داشتند، گفت: امام(ره) با اجتهاد و تشخیص دقیق خود راه را جلوی پای مردم گذاشت و مردم هم که به امام(ره) ایمان داشتند این حرکت عظیم را آفریدند.
در آن دوران برای بسیاری از مردم باورکردنی نبود که بتوان حرکتی بر مبنای دینی ایجاد کرد. اگرچه همه معتقد به امر به معروف و نهی از منکر بهعنوان حرکت بزرگ اسلامی بودند اما فکر میکردند که سقف آن در ذیل یک حکومت خودکامه و استبدادی و قدرت استعماری ابرقدرتهای جهان تعریف میشود و تصور نمیکردند که میتوان این سقف را شکست و مخاطب امر به معروف و نهی از منکر میتواند دیکتاتور زمان و قدرتهای استبدادی و استعماری جهان باشد. روحانی با تأکید بر اینکه امام راحل سقفی را برای امر به معروف و نهی از منکر نمیشناختند، گفت: هنر امام(ره) این بود که سقف و تصوری را که برای امر به معروف و نهی از منکر وجود داشت، شکست و ابعاد مختلف امر به معروف را تبیین کرد و آن اینکه معروف صرفا عبادت، راستگویی و کمک به دیگران نیست بلکه میتواند نظام صحیح ساختن عادلانه و اسلامی باشد.
امام راحل نهی از منکر را به خوبی تبیین کردند؛ مبنی بر اینکه منکر فقط دروغ، شراب و فاصله گرفتن از معنویت دین نیست، بلکه استبداد و استعمار میتواند بزرگترین منکر در یک جامعه باشد. رئیسجمهور با اشاره به اینکه امامخمینی(ره) تنها احیاگر انقلاب نبودند، بلکه مؤسس جمهوری اسلامی نیز بودند، گفت: هیچکس در آن دوران نمیدانست که یک حکومت دینی با چه قالبی باید شکل بگیرد و میزان موازین و احکام و آرا و نظر مردم تا کجاست و این دو چگونه در امتداد هم قرار میگیرند. قبل از پیروزی انقلاب در میان شاگردان والامقام امام(ره) مباحثی مطرح بود که بعد از پیروزی انقلاب نوع حکومت چگونه باشد؛ لذا آن را بعضی به شکل خلافت میدیدند و برخی نمیدانستند که آرای مردم تا کجا نقش دارد؛ لذا اینگونه مباحث در نوفل لوشاتو و بعد از نماز مغرب و عشا مطرح میشد و در آن مرحوم منتظری، مرحوم موسویاردبیلی و شماری دیگر ازجمله شهیدان مطهری و بهشتی، ساعتها و شبها در پاریس و نوفل لوشاتو با امام(ره) به بحث مینشستند.
پس از اینگونه مباحث بود که امام راحل حکومت اسلامی را به جمهوری اسلامی تبدیل کرد و شعار مردم را تغییر داد و این شعار از آزادی، استقلال و حکومت اسلامی به آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی تبدیل شد و این همان انقلابی است که بعد از 47روز مردم را پای صندوقهای آرا آورد تا به جمهوری اسلامی ایران رأی بدهند. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه تا زمانی که جمهوریت و اسلامیت پابرجاست، انقلاب و نظام ما نیز پایدار میماند، اظهار داشت: خدایی ناکرده آن روزی پایههای انقلاب میتواند سست شود که مردم در یکی از این دو اصل جمهوریت و اسلامیت تردید کنند. اداره حکومت توسط مردم و در چارچوب موازین اسلامی است و این خلاصه مؤلفه جمهوریت و اسلامیت انقلاب اسلامی است.