• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 3 بهمن 1397
کد مطلب : 45737
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/43jJ
+
-

هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان بالاخره به پرونده نماینده ملکان ورود کرد

تشکیک در صوت و مرگ نویدپور

صحبت‌های در گوشی نمایندگان درباره پرونده پرابهام نماینده ملکان

مجلس
تشکیک در صوت و مرگ نویدپور

16روزی می‌شود که ماجرای خودکشی زنی به نام زهرا نویدپور، اعتبارنامه سلمان خدادادی، نماینده مردم ملکان را نشانه گرفته؛ ماجرایی که به گفته مسعود پزشکیان، رئیس هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان اگر ثابت شود غیرقابل گذشت است و گرنه، این خدادادی است که عزم اعاده حیثیت از خود از منتقدان و مدعیانش را کرده است.

اکبر اعلمی، نماینده ادوار مجلس چندی پیش در کانال تلگرامی خود از مرگ زنی به نام زهرا نویدپور خبر داده بود. ادعا شده بود این زن قربانی آزار از سوی سلمان خدادادی، نماینده ملکان شده است. در 4سال گذشته ویدئوهایی از یک زن منتشر شده بود که مدعی بود سلمان خدادادی به او تعرض کرده است. موضوع خودکشی این زن تأیید نشد اما دیروز زمزمه‌هایی در راهروی مجلس شنیده شد مبنی بر اینکه زهرا نویدپور که خبر خودکشی او دست به‌دست می‌شود با سلمان خدادادی ارتباطی نداشته است. به غیر از خبر ورود هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان به این پرونده که هفته پیش از سوی پزشکیان خبرساز شد، تنها موضع رسمی که در این‌باره منتشر شده، سخنان علیرضا سلیمی، عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس است که دیروز به جمع خبرنگاران پارلمانی آمد و گفت: هیأت نظارت در این‌باره جلسه‌ای را با آقای خدادادی برگزار کرد که هنوز اصالت صوت پخش‌شده برای ما مشخص نیست؛ البته که در حال پیگیری این موضوع هستیم. او همچنین خبر داد مدرکی به‌دست هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان رسیده که نشان می‌دهد خانمی قصد اخاذی از آقای خدادادی را داشته و اعلام کرده باید ۵۰۰میلیون به حسابش واریز شود که اگر این اتفاق رخ ندهد، آبروی این نماینده را می‌برد.

زهرا نویدپور زنده است!
پیچیده‌بودن پرونده زهرا نویدپور و ادعایش در مورد سلمان خدادادی اصلی‌ترین عاملی است که نمایندگان را از اظهارنظر رسمی در این‌باره بر حذر داشته است؛ مثلا فراکسیون زنان و هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان در حالی منتظر گزارش پزشکی‌قانونی درباره مرگ نویدپور هستند که به گفته یکی از نمایندگان زهرا نویدپوری که خبر خودکشی‌اش دست به‌دست می‌شود، آن زهرا نویدپوری نیست که شاکی نماینده ملکان بوده است. به گفته او، در بررسی‌های هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان روشن شده است که فردی که فایل‌های صوتی‌اش در شبکه‌های مجازی علیه خدادادی دست به‌دست می‌شود، زنده است و حتی ازدواج هم کرده و صاحب 2 فرزند است. این عضو فراکسیون امید ادامه داد: خبری که اکبر اعلمی درباره خودکشی زهرا نویدپور داد اشتباه بود. این تشابه اسمی حالا دردسرساز شده است و پرونده ادعای نویدپور علیه نمایندگان را خیلی پیچیده کرده است؛ آنچنان که نیاز به بررسی‌های جدی دارد. اکبر اعلمی در گفت‌وگو با همشهری درباره این ادعا می‌گوید: اعلامیه ترحیم زهرا نویدپور در فضای مجازی هست و زهرا نویدپور دیگری که آن ‌را انکار کند وجود ندارد؟ منابع محلی هم مرگ را تأیید کرده‌اند. پیش‌تر خبرنگار سایت رویداد 24در گفت‌وگو با سلمان خدادادی از گزارش دادستانی ملکان درباره مرگ زهرا نویدپور سؤال کرده و به خدادادی گفته بود نام وی هم در گزارش دادستانی هست. خدادادی در پاسخ گفته بود: توضیحاتی که دادستان داده این نیست. دادستان گفته ماجرا خودکشی بوده است.

پیگیری فراکسیون زنان و ورود کمیسیون قضایی به ماجرا
در کنارتوضیحات فوق، یکی از اعضای فراکسیون زنان هم در این باره به همشهری گفت: از همان روزی که ماجرای خودکشی زهرا نویدپور خبرساز شد جمعی از فراکسیون زنان به جد دنبال روشن شدن موضوع بوده‌اند و در این‌باره جلساتی با مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس مجلس داشته‌اند اما هنوز اسناد و مدارک مستدل و قابل اتکایی در این‌باره دریافت نشده است. او افزود: چون جامعه زنان این موضوع را هر لحظه از ما پیگیری می‌کنند ما به جد دنبال روشن شدن ماجرا هستیم اما این پرونده ابعاد پیچیده بسیاری دارد و جدیدترین بحثی که در این‌باره مطرح است گزارش پزشکی‌قانونی در مورد کالبدشکافی جسد زهرا نویدپور است.  این عضو فراکسیون امید ادامه داد: ما به‌دنبال حساسیت جامعه زنان به این موضوع خیلی ریزبینانه به ماجرا ورود کرده‌ایم و حتی در دیداری که با الهیار ملک شاهی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی در این‌باره داشتیم از او خواستیم صحت فایل‌های صوتی منتشر شده منسوب به زهرا نویدپور و سلمان خدادادی را پیگیری و نتیجه را به ما اعلام کنند. او در مورد چرایی سکوت مجلس در این‌باره گفت: ما کار را به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان سپرده‌ایم که وجهه قضایی دارد اما به‌صورت جدی به‌دنبال عیان شدن حقیقت هستیم و زمانی در این‌باره به صراحت سخن خواهیم گفت که مدارک و ادله کافی داشته باشیم.

خدادادی کیست و ادعای نویدپور چه بود؟    

خدادادی، نماینده ادوار مجلس پنجم، ششم، هفتم و هشتم بوده و هم‌اکنون نیز منتخب مردم ملکان در مجلس دهم است؛ یعنی قریب به 19سال از عمر 56ساله‌اش را در مجلس شورای اسلامی گذرانده است. او در مجلس هشتم برای گرفتن تأیید اعتبارنامه‌اش با مشکل مواجه و در انتخابات مجلس نهم رد صلاحیت شد. زهرا نویدپور قریب به 3سال پیش مدعی شده بود نماینده ملکان با وعده شغل مناسب، او را به دفتر خود در ولیعصر دعوت کرده و مورد آزار قرار داده است. نماینده ملکان پیش‌تر در هفته‌های پایانی مجلس هفتم قریب به یک‌هفته‌ای را در بازداشت به سر برده و سپس با قرار وثیقه آزاد شده بود. در مجلس هشتم برای بررسی اعتبارنامه‌اش که مورد انتقاد فاطمه آلیا و فاطمه رهبر، 2تن از نمایندگان مجلس آن دوره قرار گرفته بود به مشکل خورد. 2‌ماه‌ونیم پس از افتتاح مجلس هشتم، بالاخره مجلس رضایت داد در جلسه‌ای غیرعلنی به بررسی موضوع بپردازد. روح‌الله حسینیان، رئیس وقت شعبه بررسی‌کننده اعتبارنامه نماینده ملکان، تصویب اعتبارنامه او را به صلاح ندانسته بود اما درنهایت در پی جلسه غیرعلنی با وساطت چهره‌هایی چون مسعود پزشکیان، مجلس رأی به تأیید اعتبارنامه مجدد ملکان داد. البته 2 هفته پیش مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس مجلس و رئیس هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ادعای حمایت از خدادادی در مجلس هشتم را رد کرد. او با بیان اینکه اگر حواشی ایجادشده در مورد سلمان خدادادی آشکار شود، غیرقابل گذشت است، به خانه ملت گفت: اگر این موضوع صحت نداشته باشد، اقدام عاملان شایعه غیرقابل گذشت خواهد بود و باید با افرادی که به‌راحتی چنین ادبیات و رفتارهایی را در جامعه اشاعه می‌دهند با قاطعیت برخورد کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :