• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 23 دی 1397
کد مطلب : 44503
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lNjV
+
-

اخراجی‌ها

درباره رکورد عجیب جام‌ملت‌های 2019

بازی‌های دوم مرحله گروهی تیم‌ها در جام‌ملت‌ها هنوز به پایان نرسیده اما تا همین امروز 2 تیم سرمربی‌شان را برکنار کرده‌اند. اگر این روند عجیب همچنان ادامه داشته باشد، احتمالا تا پایان مرحله گروهی نیمی از تیم‌ها با نفرات اول نیمکت‌شان وداع خواهند کرد. پیش از این تنها عربستان به برکنار کردن سرمربی در جریان یک تورنمنت شهرت داشت. آنها چندبار بعد از شکست اول در یک جام، مربی‌شان را به خانه فرستادند و «ناصر الجوهر» را که همواره برای پذیرفتن پیشنهاد هدایت عربستان در حالت «استندبای» قرار داشت، روی نیمکت گنجاندند. خیلی‌ها تصور می‌کردند بعد از شکست سنگین در افتتاحیه جام‌جهانی 2018 روسیه، مدیران فدراسیون فوتبال عربستان دوباره دست به چنین کاری می‌زنند اما آنها این بار صبر و حوصله به خرج دادند و تصمیم به حمایت از خوان آنتونیو پیتزی گرفتند؛ حمایتی که نتیجه‌ خوبی برای فوتبال عربستان به همراه داشته و آنها را دوباره به روزهای خوب برگردانده است. با وجود فاصله گرفتن عربستان از عادت همیشگی، تیم‌های دیگر آسیایی تنها به اندازه یک یا دو بازی در جام‌ملت‌ها به سرمربی‌شان فرصت داده‌اند.
سرمربی تایلند، نخستین قربانی نتایج ضعیف در جام ملت‌ها بود. این سرمربی بعد از شکست غیرمنتظره و وحشتناک تیمش در مقابل هند، از کار برکنار شد. میلوران رایوواچ 65ساله در تیم‌های ملی الجزایر و قطر نیز سابقه کار دارد و حالا یکی از بدترین تجربه‌های دوران مربیگری را در تایلند سپری کرده است. تایلندی‌ها به جای رایوواچ از سیریساک یودیارتای استفاده کردند؛ مردی که به‌عنوان دستیار در تیم‌ملی مشغول به‌کار بود و حالا باید تیمش را برای فرار از بحران هدایت می‌کرد. این تغییر در تایلند جواب داد و آنها با سرمربی جدید با یک نمایش بی‌نقص در مسابقه دوم، بحرین را شکست دادند تا شانس زیادی برای صعود از گروه به‌عنوان یکی از تیم‌های دوم و یا سوم داشته باشند. تردیدی وجود ندارد که رایوواچ نیز در این پیروزی سهم داشته اما شوک برکناری او، تایلندی‌ها را به لحاظ روحی برای رسیدن به موفقیت در هر شرایطی تهییج کرده است. نتیجه مثبت این شوک، موجب شد که سوری‌ها نیز دست به چنین کاری بزنند. پس از شکست در برابر اردن و قرار گرفتن در یک قدمی حذف از جام‌ملت‌های آسیا، برند اشتانگه 70ساله از هدایت تیم ملی سوریه برکنار شد و فجر ابراهیم به جای سرمربی اسبق تیم ملی آلمان شرقی، روی نیمکت سوریه نشست. ماموریت بزرگ فجر، شاید این باشد که دوباره گلزنی را به یاد مهاجمان پرآوازه تیمش بیاورد. آنها برای بقا در جام فقط به اندازه یک مسابقه فرصت دارند. شاید اگر تغییر سرمربی در سوریه نیز نتیجه بدهد، تیم‌های دیگری نیز در روزهای آینده چنین تصمیمی برای نیمکت‌شان بگیرند!
برکناری یک مربی در جریان برگزاری یک جام، ابدا یک اتفاق مرسوم در اروپا، آمریکا و حتی آفریقا نیست. در جام‌جهانی 2018روسیه نیز اسپانیایی‌‌ها بعد از جنجال‌های برکناری لوپتگی در فاصله 2روز تا شروع جام، با هجمه‌های زیادی روبه‌رو شدند و سرانجام ضربه سختی از این تصمیم خوردند. در آسیا اما فدراسیون‌ها برای مربی‌های بازنده صبر نمی‌کنند و در ثانیه، حکم اخراج می‌دهند. شاید 24 تیمی شدن جام‌ملت‌ها نیز در چنین تصمیم‌هایی مؤثر باشد؛ چرا که دیگر حتی باختن در ساده‌ترین بازی گروه به‌معنای حذف نیست و مدیران فدراسیون‌ها به خوبی می‌دانند که تیم‌شان حتی درصورت تصاحب یک پیروزی نیز می‌تواند راهش را برای صعود هموار کند و این پیروزی ممکن است با شوک دادن به‌دست بیاید. مربی‌‌ها در آسیا، امنیت شغلی چندانی را احساس نمی‌کنند؛ 
چرا که در تیم‌های ملی این قاره، نخستین باخت می‌تواند به آخرین تجربه مربیگری تبدیل شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید