• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 19 دی 1397
کد مطلب : 43994
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ok13
+
-

80 هزار نفر در رویای بیمارستان

بیمارستان قدیمی بردسکن امکانات ندارد و مردم برای دریافت خدمات درمانی با مشکل مواجهند

درمان
80 هزار نفر در رویای بیمارستان

جواد افتخاری|   خراسان رضوی ـ خبرنگار:


بردسکن 80 هزار نفر جمعیت دارد اما فقط یک بیمارستان 110 تختخوابی با امکانات محدود به بردسکن و شهرهای اطراف آن خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهند. بنابراین مسئولان استان ساخت بیمارستان 196تختخوابی را در برنامه دارند. اما تاکنون بودجه مناسبی برای ساخت این بیمارستان منظور نشده است.

در همین خصوص رئیس مجمع خیرین شهرستان بردسکن می‌گوید: نیازهای بهداشت و سلامت در این شهرستان کاملا مشهود است. «علی صابری» با بیان این‌که برخی از امکانات بیمارستان ولیعصر (عج) بردسکن به‌روز نیست و نیازمند تعمیرات و مرمت جدی است، می‌افزاید: تاکنون خیران 500 میلیون تومان برای تعمیر، مرمت، بازسازی و افزایش بنا در بیمارستان قدیمی این شهرستان هزینه کرده‌اند.  

وی با اشاره به این‌که سفت‌کاری بیمارستان فعلی بردسکن را 35 سال پیش مردم بدون نظارت متخصصان انجام داده‌اند، اظهار می‌کند: شاید این ساختمان برای آن زمان خوب بوده ولی اکنون جوابگوی نیاز مردم نیست.  رئیس مجمع خیرین شهرستان بردسکن توضیح می‌دهد: این بیمارستان 32 تختخوابی است ولی به مرور زمان با احداث فضاهای موجود آن را به 110 تختخواب رسانده‌اند، اما امکانات مورد نیاز وجود ندارد و بیمارستان فرسوده است و می‌طلبد بیمارستان جدیدی در شهرستان بردسکن احداث شود. 

 صابری با توجه به قرار گرفتن این شهرستان روی گسل درونه و خطراتی که این بیمارستان و کل منطقه را تهدید می‌کند، می‌گوید: حتی  دکتر هاشمی وزیر وقت بهداشت و درمان در سفر خود به بردسکن و بازدید از این بیمارستان مخالف هرگونه هزینه‌ای برای بیمارستان فعلی بود.  وی با اشاره به این‌که فقط در یک ماه 17 هزار نفر به بیمارستان بردسکن مراجعه کرده‌اند، اضافه می‌کند: بیمارستان ولیعصر (عج) بردسکن نه تنها به جمعیت 80 هزار نفری منطقه خدمات می‌دهد، بلکه بیمارانی از شهرهای اطراف از جمله سبزوار، عشق‌آباد طبس و بسیاری شهرهای دیگر نیز به آن مراجعه می‌کنند.  رئیس مجمع خیرین شهرستان بردسکن در ادامه در خصوص وضعیت بیمارستان جدید این شهرستان یادآور می‌شود: با وجود این‌که برای بیمارستان جدید چند زمین شناسایی شده و از سوی منابع طبیعی واگذاری شده است، اما زمانی که از تهران برای تصمیم نهایی به منطقه آمدند موافقتی صورت نگرفت و مقرر شد در بخش دیگری از محوطه بیمارستان فعلی بیمارستان 196 تختخوابی ساخته شود. 


کمبود پزشک متخصص در شهرستان

صابری با اشاره به این‌که مجوز بیمارستان جدید صادر شده و زمین مورد موافقت قرار گرفته است، می‌افزاید: برای بیمارستان جدید اعتباراتی تامین شده است، اما نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی هم تلاش می‌کند تا در سال آینده سرفصل اعتباری برای این بیمارستان اختصاص یابد.  وی در ادامه کمبود پزشک متخصص را از دیگر مشکلات حوزه درمان این شهرستان اعلام می‌کند و می‌گوید: با توجه به فاصله بسیاری که با کاشمر و سبزوار داریم و از سویی حادثه‌خیز بودن جاده‌های مواصلاتی ضرورت حضور پزشکان متخصص در منطقه دوچندان شده است.  رئیس مجمع خیرین شهرستان بردسکن با بیان این‌که اکنون شهرستان از نبود جراح عمومی، ارتوپد و کمبود پزشک زنان رنج می‌برد، اظهار می‌کند: متاسفانه بسیاری از پزشکان متخصص برای گذراندن طرح به شهرستان می‌آیند و پس از مدتی می‌روند.  

صابری با اشاره به این‌که اگر امکانات هم باشد ولی پزشک در شهرستان نباشد عملا بودن وسایل فایده‌ای ندارد، ادامه می‌دهد: تاکنون به همت خیران شهرستان بیش از 3 میلیارد تومان به حوزه بهداشت و درمان بردسکن کمک شده است.  وی از ساخت درمانگاه شبانه‌روزی به همت خیران در روستای درونه که در 60 کیلومتری بردسکن قرار دارد، خبر می‌دهد و می‌گوید: اکنون امنیت این درمانگاه از بیمارستان بردسکن بیشتر است و عشایر، دامداران و جمعیت بسیاری از روستاهای پراکنده اطراف و بخشی از منطقه عشق‌آباد طبس از امکانات آن استفاده می‌کنند.  رئیس مجمع خیرین شهرستان بردسکن همچنین عنوان می‌کند: ساختمانی در محوطه بیمارستان فعلی با 1100 متر بنا در 2 طبقه برای 3 بخش اطفال، قلب و دیالیز و مجهز به تمامی سیستم‌های جدید ساخته شده است.

 صابری با بیان این‌که 2 میلیارد تومان از مجمع خیرین سلامت، 300 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و 300 میلیون تومان با کمک نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در این ساختمان هزینه شده است، توضیح می‌دهد: تاکنون خیران شهرستان برای درمان بیماران نیازمند و مستمند 500 میلیون تومان هزینه کرده‌اند.  برای اطلاع از اقدامات صورت‌گرفته در حوزه بهداشت و درمان و تامین نیازهای بیمارستان قدیمی بردسکن با فرماندار این شهرستان تماس گرفتیم، اما وی اعلام کرد چون احتمال می‌دهم اگر با شما مصاحبه کنم خبرنگاران محلی از من ناراحت شوند به سوالات پاسخ نداد. مدیر شبکه بهداشت و درمان بردسکن هم با اعلام این‌که مجوزی برای مصاحبه ندارم از بیان توضیحات در این خصوص  خودداری کرد. 


تلاش برای گرفتن ردیف اعتباری

نماینده مردم بردسکن در مجلس شورای اسلامی ساخت بیمارستان جدید را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های شهرستان می‌داند و می‌گوید: با وجود این‌که در سال‌های گذشته این موضوع مطرح شده و کارهای ابتدایی آن در استان انجام شده اما در سازمان برنامه و بودجه ردیفی برای آن در نظر گرفته نشده است.  

«بهروز بنیادی» با اشاره به این‌که به دلیل مشکلات اقتصادی تاکنون در بودجه سال 98 اجازه نداده‌اند که پروژه عمرانی جدیدی تعریف شود، می‌افزاید: با وجود این تلاش می‌کنیم پروژه بیمارستان جدید بردسکن را وارد بودجه سال آینده کنیم.  وی با بیان این‌که خیران شهرستان نیز آمادگی خود را برای مشارکت در ساخت بیمارستان جدید به مبلغ 5 میلیارد تومان اعلام کرده‌اند، توضیح می‌دهد: قبل از این‌که وزیر بهداشت استعفا دهد قول داده بود اگر این پروژه آغاز شود و 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد باقی بودجه آن را از منابع مختلف تامین خواهد کرد.

 نماینده مردم بردسکن در مجلس شورای اسلامی همچنین از تخصیص ۵۰ میلیارد ریال از طرف «فاطمه هاشمی رفسنجانی» رئیس بیماری‌های خاص کشور، تخصیص ۵۰ میلیارد ریال توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تخصیص ۵۰ میلیارد ریال از سوی خیران شهرستان به ساخت بیمارستان جدید بردسکن خبر می‌دهد.  بنیادی با اشاره به این‌که بیمارستان بردسکن بسیار فرسوده است، تصریح می‌کند: هرچند این بیمارستان در طرح تحول سلامت بهسازی شده اما کمبود متخصص در برخی از رشته‌ها یک واقعیت است.  وی با اعلام این‌که وزارت بهداشت و درمان به دنبال دسترسی راحت‌تر مردم به پزشکان مختلف است، ادامه می‌دهد: امسال شاهد حضور چند پزشک متخصص جدید در شهرستان بردسکن خواهیم بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید