• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 12 دی 1397
کد مطلب : 43156
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xw9J
+
-

اتمام پروژه‌ها؛ اولویت بودجه زنجان

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان: 470 پروژه نیمه‌کاره در زنجان وجود دارد

اقتصادی
اتمام پروژه‌ها؛ اولویت بودجه زنجان

زهرا هادیلو|   زنجان - خبرنگار :

 این روزها بحث در مورد بودجه 98 به یکی از سوژه‌های داغ در رسانه‌ها تبدیل شده است. کارشناسان اقتصادی بر این باورند مجموع منابع درآمدی دولت در بودجه 98 بیش از 1700 هزار میلیارد تومان است که بالاترین بودجه کشور تاکنون بوده و بیش از 333 هزار میلیارد تومان آن به هزینه‌های جاری کشور اختصاص خواهد یافت.

درواقع دولت از محل فروش نفت، درآمدهای مالیات، گمرکی، خدمات دولتی و... رشد درآمدی را برای تأمین هزینه‌ها پیش‌بینی کرده است که درباره بخشی از آن احتمال دارد محقق نشود. برای نمونه تحریم‌ها عامل بازدارنده‌ای برای تحقق درآمد نفتی هستند و صادرات از مسیرهای دیگر نیز هزینه‌هایی به آن تحمیل خواهد کرد. همه این مسائل از یکسو و ابهامات در پرداخت یارانه 45 هزار تومانی توسط استانداران از مسائلی است که به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است. هرچند رئیس سازمان برنامه بودجه کشور به‌صراحت اعلام کرده است که ما باید خود را برای بدترین شرایط آماده کنیم و به بهترین شرایط امید داشته باشیم. وی همچنین اوضاع سال بعد را پیش‌بینی و اظهار کرده است هر برنامه و سیاستی را که بخواهیم اجرا کنیم، باید منابع و مصارف آن مشخص باشد و بودجه سال ۹۸ با توجه به شرایط داخلی و بین‌المللی و انتظارات مردم یک بودجه ویژه خواهد بود و سال آینده یک سال استثنایی است. 


 پروژه‌های مستمر 

حال سازمان‌های برنامه‌ریزی و بودجه‌های استان‌ها در سراسر ایران این روزها با اعداد و ارقامی سروکار دارند که از سوی تهران به آنها اعلام می‌شود. به گفته معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان این اعداد در حال حاضر یک تصویر کلان از بودجه سال 98 است و هنوز نمی‌توانیم جزئیات بیشتری از آن را ارائه دهیم، چراکه برای رسیدن به یک تصمیم قطعی در این مورد 3 ماه زمان لازم است. احمد خداوردی با اعلام این‌که برای اولویت‌بندی بودجه استانی نظرات زیادی وجود دارد و برای رسیدن به یک تصمیم نهایی باید تمام نظرات لحاظ شود، می‌افزاید: با این حال به نظر من اتمام پروژه‌های مستمر که از سال‌های پیش باقی مانده‌اند، باید در اولویت قرار بگیرد.

وی تعداد پروژه‌های مستمر را 1100 پروژه اعلام می‌کند و ادامه می‌دهد: 470 پروژه نیمه‌کاره در استان وجود دارد که با توجه به وضعیت بودجه‌ای، حتی اگر بودجه استان به 4 برابر برسد نیز نمی‌توان کاری از پیش برد. 


 بودجه هزینه‌ای و عمرانی

معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان جمع بودجه هزینه‌ای استان زنجان را 262 میلیارد و 122 میلیون و 600 هزار تومان اعلام می‌کند و ادامه می‌دهد: جمع بودجه عمرانی یا همان تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نیز به 186 میلیارد و 253 میلیون و 600 هزار تومان رسیده است. این در حالی است که سال گذشته مجموع هزینه‌های عمومی استان با احتساب هزینه‌های متفرقه و اختصاصی به ۹۰۰ میلیارد و ۷۹۳ میلیون تومان رسید و در بخش تملک و دارایی‌های سرمایه‌ای با احتساب اعتبارات متفرقه و اختصاصی ۱۵۷ میلیارد و ۲۰ میلیون تومان تعیین شد. 

خداوردی جمع بودجه دستگاه‌های استانی را 448 میلیارد و 378 میلیون و 900 هزار تومان عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: البته این بودجه استانی است و اصل ارقام بودجه مربوط به اعتبارات ملی است که شامل بودجه هزینه‌ای آموزش و پرورش، بودجه کل دانشگاه‌های استان، بهداشت و درمان، بودجه آب منطقه‌ای و سدها می‌شود. همچنین بودجه شرکت‌های دولتی که جمع آن مبلغ قابل توجهی است مانند راه‌آهن، برق، گاز و راه‌های بین‌شهری و بهسازی راه‌ها جدا از این ارقام است و اصولاً این موارد کاملاً فنی و تخصصی است.


وضعیت بودجه‌ای استان‌های قزوین و همدان

استان قزوین و همدان استان‌های همسایه زنجان هستند، اما در بخش بودجه‌ای تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. 
بودجه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) استان قزوین در سال آینده براساس لایحه بودجه سال 98 دولت که به مجلس تقدیم شده است، 237 میلیارد تومان تعیین شده و بودجه هزینه‌ای (جاری) استان نیز براساس لایحه بودجه کشور برای سال آینده 235 میلیارد تومان است.
در استان همدان نیز بر طبق تصویر کلان بودجه 98 بودجه هزینه‌ای و عمرانی 371 میلیارد و 192 میلیون و 600 هزار تومان تعیین شده است. طبق تصمیم دولتمردان و نظرات نمایندگان مجلس در بخش تملک و دارایی‌های نیز سهم همدان 576 میلیارد و 72 میلیون تومان پیش‌بینی شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید