آرزوهای تنبورنواز جوان
کریمی، نوازنده: دوست دارم در موسیقی صاحب سبک خودم باشم
فرزانه کرمی| کرمانشاه-خبرنگار :
«حافظ کریمی» متولد 1381 و نوازندۀ تنبور و سهتار است. فراگیری ساز تنبور و مقامهای آن را از سال 92 آغاز کرده است.
از ابتدای سال 96 افتخار شاگردی استاد «علیاکبر مرادی» را به دست آورد. در محضر این استاد بیهمتای تنبور، شیوۀ علمی آموزش تنبور بر اساس متد کتاب «صد درس» و همچنین «مقامهای تنبور» را فرا گرفت. حافظ در کنار تنبور، نواختن ساز سهتار را نیز دنبال کرد و بعد از گذراندن دورههای مقدماتی و متوسطۀ سهتار، ردیفنوازی را با «سپهر شهبازی» آغاز کرد. او از سال 96 نیز افتخار شاگردی استاد «مسعود شعاری» را به دست آورد و اکنون در محضر این استاد برجستۀ سهتار در حال فراگیری دورۀ عالی سهتار است. گفتوگوی همشهری را با این هنرمند جوان بخوانید.
چگونه با موسیقی آشنا شدی و این مسیر را طی کردید.
آشنایی من با موسیقی و ساز تنبور به دوران کودکی برمیگردد. از آن زمانی که همیشه صدای تنبور و سازهای سنتی در خانۀ ما شنیده میشد، سلیقۀ من نیز به سمت این نوع موسیقی هدایت شد و به موسیقی سنتی علاقهمند شدم. در سال ۹۱ و در حالی که 11 سال سن داشتم، موسیقی را با تنبور شروع کردم. پس از مدتی به یادگیری مقامهای تنبور نزد تعدادی از تنبورنوازان منطقه پرداختم و این دوره را با استاد علیاکبر مرادی ادامه دادم. حدود یک سال پس از شروع تنبور، فراگیری سهتار را شروع کردم و دورههای ابتدایی و متوسطه استاد علیزاده را نزد آقای «سعید ولدبیگی» به پایان رساندم. فراگیری سهتار را با مدرسان کرمانشاه ادامه دادم و ردیف را با سپهر شهبازی شروع کردم. حالا هم در حال گذراندن دورۀ عالی سهتار در تهران با استاد مسعود شعاری هستم.
درباره جشنواره ملی موسیقی جوان و مقامی بگویید که در آن به دست آوردید.
جشنوارۀ ملی موسیقی جوان معتبرترین جشنوارۀ حالِ حاضر موسیقی کشور است که هر سال با داوری اساتید بزرگ موسیقی ایران برگزار میشود و در 3 ردۀ سنی الف - ب و ج، هنرجویان 15 تا 29 سال را مخاطب قرار میدهد. من در این جشنواره در بخش تکنوازی تنبور به مقام اول دست یافتم.
این جشنواره کی و در کجا برگزار شد؟
بخش موسیقی نواحی این جشنواره امسال از بیستودوم تیرماه در فرهنگسرای نیاوران شروع شد و اختتامیه آن نیز دوم شهریور برگزار شد. بخش موسیقی دستگاهی آن نیز از ششم شهریور ماه شروع شد و اختتامیه آن در هجدهم شهریور در تالار وحدت برگزار شد.
حضور کرمانشاه در بخشهای مختلف جشنواره خصوصا بخش تنبور چگونه بود؟
هنرمندان کرمانشاهی در ساز تنبور بسیار خوب درخشیدند، طوری که از 40 نفری که به مرحله نهایی تنبور و آواز و تنبور دعوت شده بودند،
33 نفر از کرمانشاه بودند. اما در سازهای سنتی و کلاسیک، کرمانشاه ضعیف بود.
سهم استان از بخش کلاسیک و دستگاهی تنها 3 نفر(در بخش دستگاهی) بود که این رقم با توجه به این همه آموزشگاه موسیقی اصلا قابل قبول نیست و نشانه ضعف در آموزش و یاد دادن موسیقی است.
جشنوارههای موسیقی چه تاثیری میتواند در پیشرفت هنرمندان نوجوان در عرصههای مختلف هنری بهویژه موسیقی داشته باشد؟
قطعا برگزاری جشنوارههای مختلف تاثیر بسزایی در افزایش توان رقابت و نوازندگی هنرمندان دارد. هنرمندان با ساززدن در مقابل بزرگان موسیقی و رقابت با افراد همنسل خود به فکر ارتقای کیفیت نوازندگیشان میافتند. این کار باعث سرعت در پیشرفت آنان میشود.
برای آینده هنری خود چه برنامهها و آرزوهایی دارید؟
راه درازی در پیش دارم و چشمانداز روشنی را برای ادامۀ موسیقی میبینم. قصد دارم موسیقی ایرانی بهویژه تنبور را با قدرت دنبال کنم و در صورت امکان به آموزش آنها در کشورهای مختلف بپردازم. دوست دارم در موسیقی صاحب سبک خودم باشم و از کسی پیروی نکنم. قصد دارم بعد از سهتار موسیقی را با کنترباس و ویولنسل ادامه دهم و در هر گروه سازی (آرشهای، کوبهای و...) تجربههایی داشته باشم.
انتظارت از متولیان فرهنگی چیست؟
از متولیان فرهنگی و سازمانهای فرهنگی و هنری انتظار دارم از جشنوارههای هنری مختلف حمایت کنند و سنگ جلوی پای آنها نیندازند. حمایت از این جشنوارهها در واقع حمایت از فرهنگ پربار ایران است.
موفقیت های حافظ کریمی
نفر اول نهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان ایران در بخش تکنوازی تنبور، سال 1394
نفر دوم دهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان ایران در بخش تکنوازی تنبور، سال 1395
نفر سوم یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان ایران در بخش تکنوازی سهتار، سال 1396
نفر اول یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان ایران در بخش تکنوازی تنبور، سال 1396
نفر اول دوازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان ایران در بخش تکنوازی تنبور، سال 1397
نفر دوم دوازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان ایران در بخش تکنوازی سهتار، سال 1397
نفر اول نخستین جشنوارۀ کُهنآواهای تنبور در بخش تکنوازی تنبور، سال 1396
دعوت به بخش نهایی چهارمین جشنواره و جایزۀ همایون خرّم، تکنوازی سهتار، سال 1396
نفر دوم دومین جشنوارۀ کُهن آواهای تنبور در بخش تکنوازی تنبور، سال 1397
نفر اول استان در تکنوازی تنبور، جشنوارۀ هنرهای آوایی دانشآموزان کرمانشاه، سال 1393
مقام اول استان در جشنوارۀ موسیقی مقامی دالاهو به همراه گروه تنبورنوازی کارینا، سال 1395
نفر اول استان در تکنوازی سهتار، جشنوارۀ هنرهای آوایی دانشآموزان کرمانشاه، سال 1396
نفر اول استان در تکنوازی سهتار، جشنوارۀ هنرهای آوایی دانشآموزان کرمانشاه، سال 1397