حفظ سلامت چشم
برخی باورهای تغذیهای که نهتنها بین مردم بلکه در میان پزشکان هم رواج دارد، به مرور زمان و با تحقیقات تکمیلی کمرنگتر شدهاند. ازجمله فایده زیاد هویج برای بینایی بهدلیل دارابودن بتاکاروتن. هویج به هرحال بهدلیل دارابودن آنتیاکسیدان بتاکاروتن برای بینایی میتواند مفید باشد اما خوراکیهای مهمتری در بهبود و حفظ سلامت بینایی و پیشگیری از بیماریهایی مثل آبسیاه یا گلوکوما و آب مروارید یا کاتاراکت وجود دارند. مصرف اسفناج و سبزیهای برگسبز تیره بهدلیل دارابودن آنتیاکسیدانهای لوتئین و ژیاکسانتین که فراوانی بیشتری در چشم دارند، مهمتر هستند. ویتامینهای C, E, A و روی مواردی هستند که برای حفظ سلامت چشم اهمیت دارند. مواد غذایی حاوی این ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها شامل اغلب سبزیهای برگ سبز بهخصوص اسفناج، سبزی و میوههای رنگی، توتها، مرکبات، روغن زیتون، تخم کدو، غذاهای دریایی، تخممرغ، دانه سویا، بروکلی، نخود فرنگی، زیتون سبز، خیار، کلم بروکسل، کدو حلوایی، کرفس، کاهو، ذرت و فلفل دلمهای میشود.