• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 29 مهر 1397
کد مطلب : 34865
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KBXG
+
-

هجوم خشکسالی و آفات به جنگل‌ها

روی میز خبر
هجوم خشکسالی و آفات به جنگل‌ها

 مدیرکل حفاظت و حمایت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن تشریح آفات و بیماری‌هایی که در رویشگاه‌های مختلف کشور به‌دلیل تغییرات اقلیمی به‌وجود آمده است، گفت: نزدیک به 5میلیارد تومان اعتبار برای رویشگاه‌ها و استان‌های درگیر آفات و بیماری‌ها درنظر گرفته شده است.
همشهری در گزارشی که تحت عنوان «وداع با شمشادها و نارون‌های شمال» 21مهرماه جاری در همین صفحه منتشر شد وضعیت جنگل‌های شمال و رویشگاه‌های زاگرسی را با اشاره به انواع تهدیداتی که رویشگاه‌های جنگلی با آن مواجه هستند، بررسی کرد و طی آن، کارشناسان هشدار دادند درصورت تداوم روند موجود، جنگل‌های شمال تا 40سال دیگر نابود می‌شوند.
بهمن افراسیابی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شیوع آفات در رویشگاه‌های زاگرس افزود: در رویشگاه زاگرس با بیماری خشکیدگی بلوط مواجه هستیم که علت اصلی آن خشکسالی و تغییرات اقلیمی است. علاوه بر خشکیدگی بلوط، آفت سوسک چوب‌خوار، قارچ زغالی و آفت جوانه‌خوار بلوط در رویشگاه زاگرس مشکلاتی را برای درختان ایجاد کرده‌اند. آفت جوانه‌خوار بلوط بعد از دوره زمستان و زمانی‌که بلوط در حال جوانه زدن است، جوانه بلوط را می‌خورد و درخت را خالی از پوشش می‌کند. این آفت در رویشگاه‌های جنگلی برخی استان‌ها ازجمله استان آذربایجان غربی، کردستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، استان فارس و لرستان وجود دارد.

 مدیرکل حفاظت و حمایت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در ادامه درباره آفات و بیماری‌های رویشگاه ایران تورانی هم گفت: در این رویشگاه‌ها عمده خسارتی که به جنگل‌ها وارد می‌شود از گیاهان انگلی و نیمه‌انگلی مانند لورانتوس، ارس‌واش و دارشواش است. این گیاهان انگلی خسارت زیادی به جنگل‌های ایران تورانی وارد کرده‌اند، همچنین در کنار این گیاهان، آفتی به نام تشی نیز در این جنگل‌ها وجود دارد. تشی، جانوری است که پوست درختان را می‌خورد و ریشه آنها را از بین می‌برد. به همین دلیل درختان بنه در رویشگاه ایران تورانی خشک شده‌اند. بهمن افراسیابی درباره رویشگاه هیرکانی (جنگل‌های شمال) گفت: متأسفانه بیشترین خسارتی که طی 3 سال اخیر به این منطقه وارد شده به درختان شمشاد وارد آمده است. از حدود سال۹۰ درختان شمشاد آلوده به بیماری قارچی به نام بلایت شمشاد شدند که خسارت زیادی به شمشادزارها وارد کرد. بلایت شمشاد، قارچ بسیار خطرناکی است که تا حدود 5سال می‌تواند در خاک زنده بماند. از این‌رو مبارزه با این قارچ کار دشواری است. در 2 سال اخیر نیز آفتی جدید به شمشادزارها حمله کرده که معروف به شب‌پره شمشاد است. به گفته وی، هم‌اکنون یک قارچ و یک آفت همزمان در حال تخریب شمشادزارها هستند و خسارت زیادی به آن وارد کرده‌اند. علاوه بر این آفت و بیماری، بیماری‌های دیگری نیز در مناطق هیرکانی وجود دارد ولی بلایت شمشاد و شب‌پره شاخص‌تر و حادتر از بقیه آفت‌های منطقه هستند.

این خبر را به اشتراک بگذارید