کارشناس بهداشت مواد غذایی سازمان غذا و دارو نسبت به برخی افزودنیهای غذایی هشدار داد و گفت: برخی پزشکان بر این باورند که افزودنیهایی مانند مواد افزودنی موجود در پفک، ساندیسها و نوشابهها و سوسیس و کالباس میتوانند آلرژی و سرطان ایجاد کنند.
حسین عبدالعزیزی گفت: افزودنیهای نیتریت و نیترات سدیم علاوه بر تشدید طعم و رنگ سوسیس و کالباس میتوانند مانع فعالیت سم بوتولیسم که سمی کشنده است، شوند. همچنین به گفته متخصصان تغذیه این افزودنیها میتوانند در فرایند گوارش، نوعی ماده سرطانزا تولید کنند.
وی ادامه داد: البته نیترات سدیمها جزء افزودنیهای مجاز هستند اما استفاده بیرویه از آنها در درازمدت میتواند منجر به بروز سرطان شود. افزودنیها در حفظ سلامت و جاذبه بصری مواد غذایی در مسیر انتقال به مراکز فروش، تأثیرگذار هستند؛ این افزودنیها، با بهبود طعم، رنگ، افزایش مدت زمان پایداری و قوام محصولات غذایی، موجب ارتقای کیفیت و جاذبه فروش بیشتر آنها میشوند. افزودنیها برای نگهداری، طعمدهندگی، ترکیب، قوام و رنگ موادغذایی، استفاده میشوند و از سوی دیگر جوابگوی نیاز مصرفکنندگان در تمامی فصول سال برای دستیابی به غذایی سالم، اشتهاآور و قابل تهیه هستند.
(سازمان غذا و دارو)