• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
چهار شنبه 18 مهر 1397
کد مطلب : 33645
+
-

توضیح محیط زیست درباره مرگ گورها

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب‌های داخلی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست برای ساماندهی سایت‌های تکثیر گونه‌های شاخص حیات‌وحش با هدف معرفی مجدد به زیستگاه‌ها برنامه‌ریزی کرد و بر اساس این برنامه‌ریزی از ابتدای سال برای زنده‌گیری ۱۰ راس گورخر در سایت توران و انتقال آنها به پارک ملی کویر مرکزی با هماهنگی محیط‌زیست سمنان اقدام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست، مجید خرازیان مقدم  با تأکید بر اینکه این رهاسازی و انتقال با هماهنگی قبلی سازمان حفاظت محیط‌زیست صورت گرفته است،گفت: انتقال گورخرها با محوریت محیط‌زیست سمنان در هفته گذشته و با همکاری دامپزشک مجرب در زمینه حیات‌وحش که سابقه خوبی در این حوزه دارد، انجام شد. مقدم با اشاره به اینکه عملیات زنده‌گیری ۱۰ راس گورخر هفته گذشته آغاز شد، گفت: در گذشته کمند اندازی به‌عنوان روش زنده‌گیری استفاده می‌شد. این روش مشکلات خاص خود را داشت. دارتینگ و تله‌گذاری با اسلحه بیهوشی و استفاده از داروهای بیهوشی روش مطمئن‌تر و نوین برای عملیات زنده‌گیری است و عوارض کمتری از کمندگیری دارد. وی ادامه داد: ۱۰ راس گورخر هفته گذشته به پارک ملی کویر با هدف معرفی مجدد گونه به زیستگاه قبلی منتقل شدند که متأسفانه یک راس گورخر در ابتدای عملیات تلف شد. 2 راس دیگر حین انتقال به پارک ملی کویر تلف شدند. پس از عملیات زنده‌گیری 2 راس دیگر نیز تلف شدند. یعنی از ۱۰ راس، ۵ راس تلف شدند. مدیرکل دفتر حیات‌وحش وآبزیان آب‌های داخلی سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: بررسی‌ها حاکی از این است که 2 راسی که حین زنده‌گیری تلف شدند به‌دلیل اصابت سر حیوان به دیوارهای جانبی جعبه حمل گورخر وارد شده است.
 دلایل تلف شدن گورخرهای دیگر که بعد از عملیات زنده‌گیری تلف شدند با همکاری دامپزشکی استان سمنان و نظارت سازمان حفاظت محیط‌زیست در حال بررسی است. وی در ادامه به برگزاری جلسه با حضور نماینده دامپزشکی استان سمنان، استادان دانشکده دامپزشکی سمنان برای تشخیص علل مرگ‌ومیر گورخرها در عملیات انتقال و رهاسازی اشاره کرد و گفت: به‌احتمال زیاد یکی از دلایل تلف شدن گورخرها ضربه‌هایی باشد که به سر حیوان حین انتقال وارد شده است ولی ممکن است علل مرگ گورخرها به دلایل دیگری مرتبط باشد که این موضوع با محوریت سازمان و دامپزشکی استان سمنان برای انجام آزمایش‌های تشخیص قطعی علت مرگ گورخرها انجام می‌شود.

   ضرورت شفاف‌سازی‌ و معرفی تیم انتقال

در پی انتشار خبر تلف شدن 5گورخر از 10گورخری که قرار بود با هدف احیا و تکثیر از پارک ملی توران به پارک ملی کویر منتقل شوند و نیز تلف شدن 2گورخر در یزد به‌علت تزریق آتروفین، به رغم اظهارات مسئولان محیط زیست،  هنوز ماجرای تلف شدن گورها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.  انتظار می‌رود مسئولان سازمان محیط‌زیست ابتدا درباره تلف شدن 2گورخری که تیرماه امسال در یزد براثر تزریق آتروفین تلف شدند توضیح دهند  و سپس اعضای تیم زنده‌گیری و انتقال گورها به پارک ملی کویر را با اشاره به سوابق و تخصص تک‌تک این افراد منتشر کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :