• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 4 مهر 1397
کد مطلب : 31926
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/PK8w
+
-

ممنوعیت کشت پالونیا در کشور

روی میز خبر
ممنوعیت کشت پالونیا در کشور


مدیرکل دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه واردات بذر، قلمه و نهال درخت پالونیا در کشور ممنوع است، گفت: کشت این محصول غیرقانونی است.

 هشتم خردادماه امسال، حسین آخانی، گیاه‌شناس در مطلبی که در همین صفحه منتشر شد، اعلام کرد: اخیرا افرادی تکثیر گیاه چینی پالونیا را در شمال شروع کرده‌اند. حتی عده‌ای از آنها پیشنهاد کرده‌اند برای مبارزه با سفیدبالک در تهران پالونیا بکارند. این درحالی است که براساس اطلاعات منتشر شده در سایت وزارت کشاورزی آمریکا و بسیاری از منابع معتبر علمی، گیاه پالونیا مهاجم است.

این استاد دانشگاه تهران تأکید کرد:هر کسی در هر لباسی چنین گیاهی را برای کشت در شمال یا هر جای دیگر کشور توصیه می‌کند در حالت خوش‌بینانه ناآگاه است. اینگونه پیشنهادها درست مانند کاشت کهور آمریکایی در خوزستان، خطرناک است و به وضعیت ناگوار طبیعت دامن می‌زند. آیا از ورود آزولا به ایران درس نگرفتید؟ آیا از ورود کهور آمریکایی به ایران درس نگرفتید؟

 انتشار دیدگاه‌های آخانی در همشهری، با انتقاد جدی طرفداران کشت گونه مهاجم پالونیا مواجه شد ؛ اکنون پس از 3 ‌ماه، احمد چراغیان، مدیرکل دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات با تأکید بر ممنوعیت کشت پالونیا در ایران به مهر گفت: از نظر سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور کاشت این درخت بدون مطالعه و بررسی‌های دقیق به صلاح نیست. وی افزود: ما جلسات متعددی را در این زمینه با استادان دانشگاه و محققان، مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، سازمان محیط‌زیست و... برگزار کردیم و پس از بررسی‌های فراوان، با واردات و کاشت این گونه موافقت نشد.

مدیرکل دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه استادان دانشگاه گلستان روی دو گونه پالونیا فورتون و پالونیا تومنتوسا تحقیقات و مطالعاتی را انجام داده‌اند، گفت: نظر آنها این است که می‌توان این دو گونه را در مناطق شمالی کشت کرد. اما سازمان جنگل‌ها و مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع به‌دلیل مهاجم بودن این گونه و عدم‌مطالعات کافی این مسئله را رد کرده‌اند.

وی گفت: این دو گونه حدود ٤٠ تا ٥٠ سال قبل به‌صورت محدود وارد شده بودند و از آن زمان تا‌کنون در باغ بوتانیک (گیاه‌شناسی) برای کارهای تحقیقاتی و آموزش دانشجویان استفاده می‌شود.

به گفته چراغیان گونه پالونیا برگ‌های بسیار پهنی دارد و زمانی که رشد می‌کند به درختان و گیاهان دیگر فرصت رشد نمی‌دهد و آنها را از بین می‌برد. وی با تأکید بر اینکه واردات بذر، قلمه و نهال پالونیا به کشور ممنوع است، افزود:در زمینه کاشت این گونه نیز همانطور که اشاره شد میان سازمان جنگل‌ها و مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع با دانشگاه گلستان اختلاف وجود دارد و این دو سازمان با دانشگاه گلستان در این زمینه مخالفت کرده‌اند. این مقام مسئول دولتی درباره اینکه هم‌اکنون شاهد کشت این نوع درخت در کشور هستیم، گفت: ما هیچ مجوزی برای واردات پالونیا صادر نکرده‌ایم و کشت آن غیر قانونی است.

این خبر را به اشتراک بگذارید