• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 2 مهر 1397
کد مطلب : 31462
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/EX6l
+
-

انقلاب ورزشی در تلویزیون

انقلاب ورزشی در تلویزیون

22سال گذشت تا مدیر یکی از مهم‌ترین بخش‌های صدا و سیما از روی صندلی‌اش بلند شود و فرد دیگری به‌جای او بنشیند. مدیری که گرچه در مراتب اداری صدا و سیما، شاید مدیری درجه چهارم باشد اما از نظر وسعت مخاطب و در برگیری حوزه فعالیتش حتما در سطوح بالا قرار می‌گیرد. حسین آقازمانی صبح دیروز از مدیریت گروه ورزش شبکه سوم تلویزیون برکنار شد تا میثم فضلعلی به‌جای او حکم مدیریت گروه مهم ورزش را از علی فروغی، مدیر شبکه سوم سیما بگیرد. 
حسین آقازمانی در سال75 وقتی که تنها حدود 20سال سن داشت به جای سیدامیر حسینی که در انتخابات کمیته المپیک به‌عنوان دبیرکل برگزیده شده بود، مدیر گروه ورزش شبکه 3 شد. فامیلی «آقازمانی» برای اهالی سیاست ایران، نام عباس آقازمانی معروف به ابوشریف از چریک‌های مبارز علیه رژیم گذشته را در ذهن تداعی می‌کند. عباس آقازمانی یا ابوشریف در اوایل انقلاب اسلامی چهره معروف با شمایلی خاص بود؛ فردی شبیه فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا. او در آن زمان فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود اما خیلی زود ستاره بختش افول کرد و به انزوا رفت و در سال‌های اخیر در پاکستان به سر می‌برد. اما فرزندش یعنی حسین آقازمانی در میانه دهه 70 شاید به توصیه دوستان پدر به تلویزیون ایران رفت و اتفاقا منشأ تحولاتی هم در برنامه‌سازی‌ ورزشی تلویزیون ایران شد. شبکه سوم سیما در آذر سال72 در پایان دولت اول سازندگی به‌عنوان سومین شبکه رسمی تلویزیون جمهوری اسلامی با مأموریت برنامه‌سازی‌ برای عموم مردم و جوان‌پسند افتتاح شد؛ شبکه‌ای که قرار بود از بار سنگین رسمی بودن برنامه‌های 2 شبکه اول و دوم بکاهد. گروه ورزش شبکه سوم اما در سال‌های بعد به‌عنوان مهم‌ترین بخش این شبکه مأموریت اصلی پخش زنده مسابقات ورزشی را که به تازگی رونق یافته بود، بر عهده گرفت. در همین زمان‌ها بود که چهره‌های جدید بر گویندگان ورزشی همانند جواد خیابانی و بعدها عادل فردوسی‌پور، دایره بسته مجریان و گزارشگران سنتی مثل بهرام شفیع و ... را که اتفاقا 2برنامه قدیمی ورزش و مردم را در انحصار خود داشت، شکست. بعدها اما مهم‌ترین برنامه تلویزیون ایران تا آن زمان یعنی «90» به مجری‌گری عادل فردوسی‌پور در دوران حسین آقازمانی شکل گرفت. البته باید ضلع سومی را برای این مثلث ساخت و آن علی‌اصغر پورمحمدی بود؛ فردی که در نهادهای پرنفوذ نظام فردی مورد وثوق بوده و هست.
رفته رفته اما مشکلات خودش را نشان داد؛ مسئله حق پخش بازی‌های داخلی و خارجی به مشکلی بزرگ برای شبکه 3 تبدیل شد و البته دایره بسته تصمیم‌گیری مدیران ذیل شورایی به نام شورای سیاستگذاری ورزش صدا و سیما که پورمحمدی رئیس و دبیری حسین ذکایی تهیه‌کننده بسیاری از برنامه‌های مهم مسابقات پخش زنده، عرصه را برای دیگر برنامه‌های ورزشی شبکه‌های دیگر تنگ کرد و حتی کار را به جایی رساند که اینگونه به ذهن‌ها تداعی شد که بخش ورزشی شبکه 3 به قول معروف بخش بزرگ کیک ورزش را برای خودش برمی‌دارد. شاید به همین دلیل بود که چند سال پیش شبکه مختص ورزش تاسیس شد اما مقاومت شبکه سه برای پخش مسابقات مهم‌تر مثل لیگ برتر و مسابقات جام جهانی فوتبال و دیگر رشته‌های ورزشی، رونقی برای شبکه ورزش به ارمغان نیاورد.
با حضور علی فروغی پیش‌بینی می‌شد که حسین آقازمانی مدیریت گروه ورزش را ترک کند. جالب اینجاست که پورمحمدی خیلی زود و پس از حکم عزل آقازمانی او را به‌عنوان دبیرشورای سیاستگذاری ورزش صدا و سیما منصوب کرد و حسین ذکایی یار دیگر این گروه هم به مشاورت رئیس شبکه 3 برگزیده شد. با این حال به‌نظر می‌رسد که شورای سیاستگذاری در واقع همانند گذشته نمی‌تواند روی برنامه‌های شبکه 3 اعمال حکم کند. 

این خبر را به اشتراک بگذارید