دبل قهرمانی
رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان روزهای 26تا 28شهریورماه در شهر ترناوای کشور اسلواکی برگزار شد و در پایان فرنگیکاران ایران موفق شدند برای دومین بار پیاپی قهرمان جهان شوند. فرنگیکاران با کسب 4 مدال طلای پویا ناصرپور، امین کاویانی نژاد، محمد هادی ساروی و امین میرزازاده در اوزان 55، 72، 87و 130کیلوگرم و 2 مدال برنز علیرضا نجاتی و یوسف حسینوند در اوزان 60و 67کیلوگرم با کسب 136امتیاز بهعنوان قهرمانی رسیدند. تیم روسیه که رقابت نزدیکی را برای کسب سکوی نخست با تیم ایران داشت با 131امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و تیم ارمنستان با 83امتیاز جایگاه سوم را کسب کرد.
حمید باوفا: مسئولان از المپیک فقط 5حلقه آن را میشناسند
تیم ملی فرنگی جوانان ایران سال گذشته نیز با کسب 3 مدال طلا، یک نقره و یک برنز موفق شده بود برای نخستین بار قهرمان جهان شود. شاگردان حمید باوفا در اسلواکی خوش درخشیدند و توانستند از عنوان قهرمانی خود دفاع کنند و در بین قدرتهای جهانی روی سکوی نخست قرار گیرند. حمید باوفا، سرمربی تیم ملی جوانان درباره دومین قهرمانی فرنگیکاران جوان در اسلواکی به همشهری ورزشی گفت: «تغییر قوانین و تغییر اوزان ازجمله مسائلی بود که کار ما را سخت کرده بود ولی از همان اول هم یقین داشتم که میتوانیم قهرمانی را تکرار کنیم. تیم ما فقط حمایت فدراسیون کشتی را به همراه داشت و مسئولان هیچ توجهی به افتخارآفرینی جوانان نداشتند. تیم ما باز هم در غربت وارد ایران شد البته دیگر به این مسائل عادت کردهایم. مگر غیر از این است که این جوانان آیندهسازان ورزش ایران هستند و در المپیک همینها باید پرچم ایران را بالا ببرند. مسئولان ورزش ما معنی و مفهوم المپیک را نمیدانند، فقط میدانند نماد المپیک 5 حلقه است که باور کنید معنای آن 5 حلقه را هم نمیدانند. این جوانان کار بزرگی کردند ولی وقتی میبینند کار آنها دیده نشده است انگیزهشان را از دست میدهند. دیگر خسته شدهایم اینقدر این حرفها را گفتهایم، ما میگوییم و مسئولان هم کار خوشان را میکنند. آنها فقط برای بازیهای آسیایی و المپیک یاد ما میافتند. اگر آن زمان هم یادی از ما نکنند ما کار خودمان را میکنیم. این شعار نیست و ما برای شاد کردن دل مردم تلاش میکنیم چون خیلی وقت است مسئولان کارهای واجبتر دارند که وقت نمیکنند به ردههای پایه برسند. ممنون از آقای خادم که یک تنه جور همه را میکشد وگرنه کسی به یاد ردههای پایه نیست.» سرمربی تیم ملی ادامه داد: «تمام ورزشکاران برای بالا بردن پرچم ایران تلاش میکنند ولی سؤال من این است آن توجهی که به فوتبال میشود چرا به سایر رشتهها نمیشود بعد خروجی ورزشها چیست؟ باید حمایت از این جوانان را سرمایهگذاری دانست نه هزینه، باید چنین تصوری در مدیران ما غالب شود نه اینکه فقط برای مقطعی به سراغ ورزشهایی همچون کشتی بیاییم.»
امین کاویانینژاد: با مدال طلا رده جوانان را ترک کردم
مهدی شربیانی، سرپرست تیم ملی جوانان درباره قهرمانی فرنگیکاران هم به همشهری ورزشی گفت: «درست است که بچهها نتایج خوبی کسب کردند و موفق شدند عنوان قهرمان را کسب کنند ولی اعتقاد دارم بهتر از اینها هم میتوانستند کار کنند. این قهرمانی نشان داد که سال گذشته بر حسب اتفاق قهرمان جهان نشدهایم و برنامه داشتیم و حالا تیم قهرمان 2017و 2018را تحویل رده سنی بزرگسالان دادهایم. کشتی ایران حالا نسل طلایی دیگری در رشته فرنگی تجربه خواهد کرد. همه این بچهها میتوانند در المپیک توکیو برای ایران افتخارآفرینی کنند.» همچنین امین کاویانی نژاد که در وزن 72کیلوگرم موفق شد مدال طلای جوانان جهان را کسب کند درباره کشتیهایش در رقابتهای جهانی گفت: «تمام مسابقاتم تا فینال سخت بود اما دیدار نیمه نهایی برابر حریف روس بیشترین فشار را متحمل شدم. این کشتی بسیار حساس بود حریف من نیز از توان و قدرت بالایی برخوردار بود که خوشبختانه توانستم او را شکست دهم و به فینال برسم. این مسابقات آخرین حضور من در رده جوانان بود و باید از این پس در رده بزرگسالان کشتی بگیرم. امیدوارم در رده سنی بزرگسالان هم بتوانم عملکرد خوبی داشته باشم و پرچم ایران را در دنیا به اهتزاز درآورم.»