• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 27 شهریور 1397
کد مطلب : 31121
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/K7Zz
+
-

قابلیت دماوند برای تأمین برق مورد‌نیاز 100هزار نفر

 استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به پتانسیل انرژی زمین گرمایی در دماوند گفت: باتوجه به‌وجود مخزن 400 کیلومترمربعی گدازه در دماوند، اگر حفاری صورت بگیرد می‌توان با این منبع برق منطقه دشت هراز را با 100هزار نفر جمعیت تأمین کرد.
به گزارش ایرنا، مهدی زارع در نشست ریسک آتشفشان دماوند، با بیان این مطلب افزود: انرژی زمین‌گرمایی یکی از منابع مهم انرژی‌های تجدیدپذیر است که یک‌درصد کل انرژی دنیا را تأمین می‌کند.در کشورهای دیگر، ازجمله در استرالیا و مرز آلمان و فرانسه نیروگاه‌های زمین‌گرمایی به همین شکل راه‌اندازی شده است. 

این عضو وابسته فرهنگستان علوم، با اشاره به اهمیت گسترش امکانات امداد و نجات در منطقه دماوند هم گفت: استان تهران و البرز براساس سرشماری سال 95حدود 16میلیون نفر و استان مازندران حدود 5میلیون نفر جمعیت دارند، براین اساس، حدود 22میلیون نفر در نزدیکی یا شعاع 100کیلومتری این آتشفشان به‌عنوان مهم‌ترین آتشفشان کشور زندگی می‌کنند. درنتیجه از نظر راهبردی، هر مخاطره‌ای در این منطقه روی دهد مشکل زیادی به جهت امداد و نجات خواهیم داشت زیرا امکانات و تجهیزات در همه این منطقه مناسب نیست. 
زارع تصریح کرد: درصورت بروز هر رخدادی با مسدود شدن راه‌ها مواجه می‌شویم و مشکل اصلی تردد است، بنابراین باید بررسی کنیم چطور می‌توان این مشکلات را رفع و امکانات پراکنده را متمرکز کرد. وی  با تاکید بر پایش زلزله شناختی آتشفشان گفت: برای اینکه بدانیم از نظر تکتونیکی اثر یا تغییراتی در لرزه‌خیزی گسل‌های پیرامون دماوند روی می‌دهد، این‌کار ضروری است. اگر سن لغزش‌های بزرگ در منطقه درست تعیین شود، می‌توان اطلاعات بیشتری در مورد فعالیت‌های دماوند نیز به‌دست آورد.
محمد شکرچی‌زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هم در این نشست با اعلام اینکه نتایج تحقیقات حاصل از فعالیت آتشفشان دماوند به هیأت‌دولت ارائه می‌شود، گفت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به‌زودی شبکه شتاب‌نگاری زلزله را در منطقه دماوند نصب می‌کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید