جک ما، چهرهای شناختهشده در دنیای فناوری است. این کارآفرین که با بنیانگذاری علیبابا تبدیل به ثروتمندترین فرد چین شده، آنقدر مهم است که خودش به دیدار روسای جمهوری کشورهای دیگر میرود و با آنها رایزنی میکند. او در گفتوگو با نیویورکتایمز اما اعلام کرده قصد دارد روز دوشنبه بهصورت رسمی خود را بازنشسته کند تا مسیری مانند بیلگیتس را در دنیای فناوری برود. جک ما که استارتاپی را بنیان گذاشت که حالا ارزش آن ۴۲۰میلیارد دلار تخمین زده میشود، زمانی یک معلم ساده زبان انگلیسی بود. در سال۱۹۹۹ او دوستان و اطرافیانش را قانع کرد که برای راهاندازی پلتفرم علیبابا به او مبلغی حدود ۶۰هزار دلار قرض بدهند حالا پس از ۱۹سال او این سرمایه کوچک را به یکی از غولهای فناوری جهان تبدیل کرده است. ثروت جک ما که تاکنون سمتهای مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره گروه علیبابا را بر عهده داشته، بیشتر از ۴۰میلیارد دلار تخمین زده میشود. این کارآفرین چینی اعلام کرده خودش را بازنشسته میکند تا با تمرکز بیشتری روی فعالیتهای بشردوستانه کار کند؛ این مسیری است که افراد دیگری در حوزه فناوری مانند بیلگیتس رفتهاند. آنها از سمتهای اجرایی خود که مشغله بسیاری دارد، برای زندگی آرامتر کنار میروند اما عملا همچنان در مرکز تجارت خود باقی میمانند و سیاستهای کلی را ترسیم میکنند.
شروع از یک آپارتمان
جک ما نمونه دیگری از نمونههای موفق کسبوکارهای نوپا در جهان است. نمونه دیگری از کسانی که از پارکینگ یا اتاق خانهشان با سختی و پشتکار ولی براساس ایدهای خلاق یک تحول ایجاد میکنند. ثروتمندترین مرد چین در جوانی 3بار در آزمون ورودی دانشگاه چینی رد شده بود. در نهایت، وارد مؤسسه دبیری هانگزو که هماکنون بهعنوان دانشگاه «هانگزو» شناخته میشود، شد و در رشته دبیری انگلیسی فارغالتحصیل شد. او هم مانند خیلی از آدمهای دیگر در ابتدا دنبال استخدام در جایی بود. او برای ۳۰ شغل مختلف اقدام کرد و موفق به گیرآوردن کار نشد. اما سرانجام ایده خود را از آپارتمان خانهاش به همراه ۱۷نفر دیگر که اکثرشان دانشآموزانش بودند، کلید زد. او آنقدر در کارش موفق بود که بسیاری در چین او را با لقب «آموزگار ما» میشناسند.
آمازون چین
علیبابا را بسیاری بهعنوان آمازون چین میشناسند. در ابتدا علیبابا محلی برای فروش کالا بهصورت تجارت به تجارت بود، اما زمانی رشد چشمگیری پیدا کرد که وارد عرصه ارائه مستقیم کالا به مصرفکنندهها شد. با سودآوری این پلتفرم، علیبابا فعالیت خود را در زمینههای مختلفی نظیر رسانههای دیجیتال، حافظههای ابری و صنایع مختلف گسترش داد تا به امپراطوری بزرگی تبدیل شود که بستر فعالیتهایش، فراهمآوردن خرید آنلاین برای تمامی محصولات به شمار میرود.
چرا علیبابا؟
انتخاب اسم علیبابا هم داستانی جالب دارد. جک ما درباره انتخاب این اسم میگوید: در کافیشاپ نشسته بودم و فکر میکردم که اسم علیبابا خوب است و هنگامی که گارسون آمد، از او پرسیدم علیبابا را میشناسی؟ گفت بله میشناسم، پرسیدم در موردش چه میدونی؟ گفت علی بابا و ۴۰ دزد؛ و من گفتم آره خودشه! به خیابان رفتم و از عابران که از ملیتهای مختلفی چون هندی، آلمانی، چینی، ژاپنی و... بودند، همین سؤال را پرسیدم و همگی همان جواب را دادند. علی بابا بهراحتی تلفظ میشود و در همه جهان شناخته شدهاست.
معلمی که غول فناوری چین شد
جک ما، بنیانگذار علیبابا اعلام کرده روز دوشنبه بازنشسته میشود تا مسیری مانند بیلگیتس را برود
در همینه زمینه :