محاکمه سلطان و خدمه
وحید مظلومین در زمان بازداشت با غرور به مأموران میگوید: بروید و با افتخار به دیگران بگویید که توانستهاید سلطان سکه را بگیرید.
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات سلطان سکه و 18 نفر دیگر از متهمان نابسامانیهای بازار ارز و سکه دیروز برگزار شد. در این جلسه قریب به 4ساعته کیفرخواست 11متهم از سوی نماینده دادستان قرائت شد، نکته قابل تأمل در شرح کیفرخواست متهمان ارتباط خویشاوندی آنها و گردشهای مالی قابل توجهشان بود.
قاضی زرگر در ابتدای نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمین پرونده موسوم به شبکه وحید مظلومین و محمداسماعیل قاسمی گفت:جلسه شعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به پروندههای اخلالگران و مفسدان اقتصادی برای رسیدگی به اتهامات ۱۹ نفر از متهمینی که در ارتباط با ارز و سکه بازداشت هستند تشکیل شده است.
وی با درخواست رعایت مواد ۳۹۴ و ۳۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری از نماینده دادستان خواست تا با حضور در جایگاه کیفرخواست متهمین این پرونده را قرائت کند. مرتضی تورک، نماینده دادستان تهران نیز با بیان اینکه در اجرای مواد 268و 279از قانون آیین دادرسی کیفری، کیفرخواست شبکه موسوم به فساد وحید مظلومین و محمداسماعیل قاسمی قرائت میشود بیان کرد: یکی از این افراد وحید مظلومین است که با فعالیت غیرقانونی ۱۴ هزار میلیارد تومان در بازار ارز و سکه معاملات داشته است.
مظلومین با در اختیار داشتن منابع اطلاعاتی از مراجع تصمیمساز در نظام اقتصادی اخلال ایجاد کرده و هزاران نفر را مضطرب و نگران ساخته است. وی اظهار کرد: متهم ردیف دوم، محمداسماعیل قاسمی معروف به محمد سالم، شغل سکهفروش، متولد 1352، متأهل و فاقد سابقه کیفری مؤثر متهم است به افساد فیالارض از طریق مشارکت از طریق تشکیل شبکه فساد با انجام معاملات غیرقانونی ارز بهصورت عمده ۴ هزار و ۸۳۴ میلیارد تومان بهدست آورده است.
به گزارش میزان، متهم در پاسخ به چرایی انتقال وجه به دیگر افراد گفته است: بهدلیل اینکه از حسابی با گردش بالا نگران شده، اموال را به حساب اشخاص اطراف واریز میکند که واریزها به این افراد هنوز کاملاً مشخص نشده است. معاون دادستان تهران، مجید عطریان را بهعنوان سومین متهم اخلال در بازار سکه و ارز معرفی کرد و گفت: متهم در اظهارات خود میگوید که کمیسیونیکار مظلومین بودم و برای وی طلای آبشده میخریدم. همچنین در ردیف چهارم متهمان، رامین تاجیک قرار دارد و آنچه تاکنون از حسابهای تاجیک بهدست آمده ۲۷ میلیارد تومان است. معاون دادستان تهران، حسین مظلومین را در پنجمین ردیف متهمان قرار داد و گفت: وی سومین فرد مؤثر در شبکه است که به جای وحید مظلومین اقداماتی را انجام میداد و بیش از ۳ هزار میلیارد تومان گردش مالی داشت. متهم در سالهای ۹۵ و ۹۶ بهدلیل اینکه حجم تراکنش هایش بالا رفته بود، حسابهای ارزی خود را از بانک خارج کرد و به نام اقدس و فرزانه مهرافزا و دیگر افراد انتقال داد. محمدرضا مظلومین اقدام به اخلال در بازار ارز کرده بود که حال متواری است، وی که پسر وحید مظلومین است، کمتر از حسین در ماجرا بود، ولی بهدلیل ارتباطات کاری با پدر بهعنوان عضوی از گروه وی دستگیر میشود.
وی در زیرگروه بازار ارز با پسرعموی خود کار میکرد ولی پس از مدتی استفاده از حساب شخصی را انجام نداده و مبالغ را بهحساب اقوام انتقال میدهد که تنها پولچرخان پدرش بهحساب میآمد. نصرالله دارایی هفتمین نفر این گروه است و حسین و وحید مظلومین برای اینکه مستقیم شناسایی نشوند، از نصرالله دارایی استفاده میکردند که نامبرده در جریان دستگیریها متواری شد. هشتمین متهم رضا مردمیدان با تراکنش مالی ۶۴۴ میلیارد تومان است. نماینده دادستان تهران کیفرخواست دیگر متهمان را به حسن وزیری، شاهرخ نجفی، اقدس مهرافزا، سروش امیری، پویا نوبخت، محمداسماعیل قاسمی، احسان فرزادنیا، وحید دهاقین، محمد بیانی و حمیدرضا صفایی قرائت کرد. او در پایان گفت: ریاست محترم دادگاه؛ با توجه به محتویات و مستنداتی که در پرونده مشخص است، گروه وحید مظلومین گروهی سازمانیافته برای اقدام به اخلال در کشور است.
اتهامات از نظر دادستانی محرز است و طبق قوانین مبارزه با پولشویی ضمن تقاضای محاکمه، درخواست اشد مجازات را برای متهمان دارم. نماینده دادستان به نقش وحید مظلومین در بازار سکه و ارز اشاره کرد و گفت: نقش وحید مظلومین به حدی بوده که وی را بهعنوان مرجع و مرشد و بزرگ بازار سکه میدانستند و کسی جرأت تخطی از دستورات وی را نداشته است. بهگونهای که ساعت آغاز یا پایان کار و نیز قیمت سکهها را این فرد تعیین میکرده است. تورک افزود: این متهم را در بازار با لقب سلطان میشناختند. بهطوری که زمانی که این متهم دستگیر میشود به مأموران میگوید بروید و بهخود افتخار کنید که من را دستگیر کردهاید. بروید و با افتخار به دیگران بگویید که توانستهاید سلطان سکه را بگیرید. نماینده دادستان ادامه داد: این متهم علاوه بر خرید و فروش سکه و ارز در بازار معاملات فردایی یا همان معاملات کاغذی نیز فعال بوده است و در این بازار که شبیه به قمار است فعالیت داشته است. در این نوع معاملات سکه و ارز فقط بهصورت شفاهی خرید و فروش میشود که متأسفانه این نوع معاملات هم غیرقانونی بوده و هم در بازار رواج دارد و نقش زیادی در افزایش قیمتها دارد.