• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
چهار شنبه 14 شهریور 1397
کد مطلب : 29376
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/YX5A
+
-

توریسم‌درمانی، راه نجات اقتصاد آذربایجان غربی

حامد عطائی |  ارومیه – خبرنگار :

شاید تنها حوزه‌ای که مسافران خارجی یا شهروندان استان‌های همجوار حاضرند بدون توجه به زیرساخت‌های اقامتی و ارتباطی و رفاهی برای آن هزینه کنند، حوزه سلامت باشد. در واقع تقویت حوزه سلامت می‌تواند با کمترین هزینه و بدون حداقل زیرساخت‌ها فراهم شود. این حوزه بیشتر تخصص‌محور و متکی به نیروی انسانی زبردست است. عرصه‌ای که تبلیغ آن هم به صورت چهره به چهره است و هزینه‌ای بر دوش دستگاه‌های دولتی متولی امر گردشگری تحمیل نمی‌کند.

جامعه پزشکی آذربایجان غربی از مشهورترین اطبای این کشور به‌خصوص در رشته‌های جراحی مغز و اعصاب، جراحی زانو، پیوند کلیه، پیوند قرنیه و... هستند که آوازه‌شان به فراسوی مرزها هم کشیده شده است. تصور کنید در چنین استانی با چنین ظرفیت‌های علمی با در نظر داشتن این‌که هزینه جراحی‌های مشابه با کیفیت بسیار پایین فرصتی طلایی است که باید آن را به عنوان امتیازی برای کسب درآمد و ارزآوری آذربایجان غربی مغتنم شمرد. آن هم در حالی که بهره‌مندی از این خدمات در کمتر از 100 کیلومتر با چند برابر قیمت هم مقدور نیست.

آغاز عملیات احداث بیمارستان بین‌المللی 600 تختخوابی با سرمایه‌گذاری خارجی، تاسیس کلینیک فوق‌تخصصی دانشگاه علوم پزشکی، طرح توسعه بیمارستان امام خمینی(ره) و راه‌اندازی بیمارستان بین‌المللی میلاد به این منظور نه‌تنها سرانه تخت بیمارستانی و سلامت آذربایجان غربی را در شاخص‌های سلامت بهبود خواهد بخشید، بلکه گام موثری برای تبدیل این استان به قطب توریسم سلامت منطقه با میزبانی از کشورهای ترکیه، عراق، جمهوری نخجوان و ارمنستان خواهد بود.
توریسم سلامت برخلاف دیگر جنبه‌های گردشگری نیازمند زیرساخت‌های ارتباطی چون راه‌آهن، خطوط هوایی و جاده‌های هموار نیست. هرچند این مهم به مرور و با توسعه منطقه تحقق خواهد یافت ولی در مقوله‌ای که لازمه‌اش تخصص نیروی انسانی است و این تخصص به‌وفور در استان موجود است، می‌توان با تهیه بسته‌های حمایتی و تشویقی جلوی مهاجرت ظرفیت‌های موجود را سد کرده و برای رونق اقتصادی منطقه از آنها سود جست.

این خبر را به اشتراک بگذارید