سلامت
ممنوعیت برخی خامخواریها
برخی مواد خوراکی یا سبزیها هستند که نباید به شکل خام خورده شوند. دلیل این امر هم بیماریزایی یا ناتوانی بدن در متابولیزه کردن برخی ترکیبات موجود در آنهاست. سیبزمینی از دسته این خوراکیهاست. محققان دانشگاه یوتا در تحقیقات گسترده خود، مصرف سیبزمینی خام و بهخصوص سبز را خطرناک دانستهاند. سیبزمینی خام حاوی ماده سولانین (Solanin) است که با حرارت دادن و پخته شدن از بین میرود. برخی از افراد که کمبودهای مواد مغذی دارند یا در دوران بارداری هستند، ممکن است هوس گاز زدن سیبزمینی خام را داشته باشند که نهتنها این کار توصیه نمیشود بلکه تأکید بر منع مصرف آن وجود دارد.