• پنج شنبه 13 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 23 شوال 1445
  • 2024 May 02
شنبه 10 شهریور 1397
کد مطلب : 28870
+
-

هشدار نسبت به نابودی «انار شیطان»

یک عضو هیأت علمی گروه پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه گونه گیاهی «انار شیطان» از جاذبه‌های گردشگری برخی مناطق کشور است، گفت: استفاده از این‌گونه در صنایع چوبی و تعلیف دام ازجمله تهدیدات آن محسوب می‌شود. امید نوری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه گونه درختی «انار شیطان» یا «گل‌پرک» یکی از جاذبه‌های دیدنی منطقه چابهار و استان سیستان و بلوچستان است،

افزود: این گونه گیاهی در واقع بومی هندوستان و محل رویش آن مناطق گرمسیری و نیمه‌خشک است و حتی طی سال بدون نیاز به آبیاری و فقط با رطوبت محیطی و آبی که حاصل از بارندگی‌های فصلی است می‌تواند به حیات خود ادامه دهد.  به گفته وی، یکی از تهدیدهای این درخت استفاده از این گونه در صنایع چوبی و منبت‌کاری است. استفاده از چوب این درخت در صنایع سبب قطع و تخریب گونه گیاهی «انار شیطان» شده است.
نوری با اشاره به اینکه گیاه «انار شیطان» یا «گل‌پرک» به‌دلیل ظاهر بسیار زیبا در سیستان و بلوچستان به جاذبه‌ گردشگری تبدیل شده است، گفت: از دیگر تهدیدات علیه «انار شیطان» می‌توان به تغذیه دام از برگ‌های آن اشاره کرد. او گفت: این گیاه با روش‌های مختلفی تکثیر می‌شود ولی تکثیر مصنوعی آن به راحتی انجام نمی‌شود چون «انار شیطان» نیازهای اکولوژیک خاصی از نظر رطوبت و نوع خاک دارد که خاص منطقه رویش خودش است. این مسئله سبب می‌شود که زادآوری و بقای این گیاه دچار مشکل شود. نوری با بیان اینکه مسائل معیشتی و فرهنگی در حفاظت از «انار شیطان» یا «گل‌پرک» مؤثر است، تأکید کرد: برای افرادی که از این گیاه برای تعلیف دام و حتی صنایع چوبی استفاده می‌کنند باید راهکار جایگزینی پیدا کرد چراکه ممکن است این گونه گیاهی با ارزش از بین برود و به‌دلیل اینکه زادآوری آن آسان نیست نتوانیم آن را در محیط غیرطبیعی تکثیرکنیم و به محیط طبیعی انتقال دهیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید