• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 10 شهریور 1397
کد مطلب : 28744
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gMw6
+
-

همه چیز درباره سرویس مدارس در مهر 97

والدین از سرویس‌های ثبت نام شده در سامانه «سپند» استفاده کنند

شهری
همه چیز درباره سرویس مدارس در مهر 97

حمید نصرتی‌قانعی|‌ همدان- خبرنگار:


هنوز به فصل بازگشایی مدارس نرسیده‌ایم که دغدغه سرویس دانش‌آموزان برای والدین آغاز شده است. در این گزارش مردم و مسئولان از دغدغه‌ها و برنامه‌های خود در این زمینه می‌گویند.


 سامانه

رئیس پلیس راهور استان همدان درباره سوار کردن بیش از ظرفیت توسط رانندگان خودرو‌ها می‌گوید: برنامه‌های نظارتی پلیس راهور را با آماده باش قبلی برای روا‌ن‌سازی ترافیک در اول مهر اعلام خواهیم کرد. هر چند بر اساس عادت رایج بین والدین، آن‌ها علاقه‌مند به رساندن فرزندان خود به مدارس هستند اما برخی والدین هم به دلیل اشتغال از سرویس مدرسه استفاده می‌کنند. تاکید داریم والدین حتما از سرویس‌های ثبت نام شده در سامانه سپند (سامانه پایش ناوگان دانش‌آموزی) با همکاری اولیای مدارس استفاده کنند تا با آرامش خاطر بیشتری فرزندانشان به مدرسه برسند و ترافیک معابر شهری هم کاهش یابد.

سرهنگ «علی فکری» ادامه می‌دهد: از شهروندان تقاضا داریم به پلیس راهور در مدیریت ترافیک شهر در مهرماه کمک کنند و قبل از باز‌گشایی مدارس با توجه به برنامه ساماندهی که در 2 حوزه مینی‌بوس و تاکسی برای سرویس مدارس اجرا شده از این امکانات شهری یا حتی ناوگان عمومی شهر برای رساندن فرزندان خود به مدرسه بهره‌مند شوند. سال قبل با نظارتی که پلیس راهور در حوزه سرویس‌های مدارس اعمال کرد، 2855 مورد تخلف از سرویس مدارس را در شهر همدان و 6264 تخلف را در استان رصد و اعمال قانون کردیم که بیشترین تخلف‌های مربوط به سرویس‌های مدارس هم سرنشین اضافه و نبستن کمربند ایمنی بوده است.


بایدها

وی می‌افزاید: طبق هماهنگی با نهاد‌های مرتبط، گروه‌ کاری کنترل نظارت پلیس برای کنترل و نظارت بر سرویس‌های مدارس تشکیل می‌شود و گروه‌های نظارتی، خدمات آن سرویس‌ها را کنترل می‌کنند. همه سرویس‌ها طبق ظرفیت خودرو باید دانش‌آموزان را جابه‌جا کنند.

هیچ راننده‌ای اجازه ندارد بدون برچسب مدرسه بر خودرو و خارج از طرح ساماندهی سرویس مدارس خدمات به مدارس بدهد.  فکری اضافه می‌کند: همه رانندگان ساماندهی شده در مینی‌بوسرانی همدان که برای سرویس‌های مدارس انتخاب می‌شوند باید از خودرو‌هایی که فرسوده نیستند استفاده کنند و گواهینامه مجاز آن خودرو را داشته باشند. به صرف داشتن گواهینامه پایه3 یا ب یک هیچ فردی اجازه ارائه خدمات با مینی‌بوس ندارد. در صورتی که شهروندان تخلفی از سرویس مدارس مشاهده می‌کنند کافی است با سامانه 120 پلیس تماس بگیرند. این سامانه مخصوص امور پلیس راهور طراحی شده و مانند پلیس 110 اقدام فوری برای رسیدگی به امور شهروندان را در حوزه‌‌های ترافیکی انجام می‌دهد.


 آموزش‌

معاون نظارت بر تاکسیرانی و حمل و نقل بار و کالای مدیر عامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری همدان اظهار می‌کند: با توجه به اهمیت حفظ ایمنی و حفظ جان دانش‌آموزان در فصل بازگشایی مدارس، قبل از بازگشایی مدارس کلاس آموزشی برای رانندگان سرویس‌های مدارس برگزار می‌کنیم و همه مواردی را که باید رعایت کنند به آنان یاد‌آور می‌شویم. ضمن این‌که امسال در سامانه سپند امکان رهگیری سرویس‌های مدارس برای ما و والدین فراهم شده است و والدین بر این اساس متوجه می‌شوند کی فرزند آن‌ها سوار سرویس شده و از چه مسیری و چه وقت به مدرسه رسیده است. سامانه سپند تمام این اطلاعات را با ارسال پیامک به والدین اعلام می‌کند.

«میلاد کریمی» ادامه می‌دهد: ثبت‌نام سرویس‌های مدارس آغاز شده و تاکنون موفق به ثبت نام حدود 150 دستگاه خودرو مانند تاکسی، سواری و ون شده‌ایم و مینی‌بوس‌ها را هم سازمان اتوبوسرانی شهرداری همدان ثبت‌نام و ساماندهی می‌کند. نرخ‌گذاری هم روال قانونی دارد که طی شده است. نرخ‌‌ برچسب سرویس‌های مدارس هم 110 هزار‌ تومان برای سواری، 150 هزار تومان برای ون، تاکسی 80 هزار‌تومان و ون شخصی هم 180 هزار‌تومان 
تعیین شده است.این برچسب‌های هولو‌گرام‌دار از سایر برچسب‌های تقلبی به راحتی قابل شناسایی است و بار‌کدی که در آن تعبیه شده این امکان را به همکاران ما در حوزه بازرسی وپلیس راهور می‌دهد که هویت راننده سرویس را کنترل ‌کنند. سال قبل یک یا 2 مورد برچسب تقلبی سرویس مدارس را شناسایی و با رانندگان آن برخورد قانونی کردیم.

وی می‌افزاید: از خانواده‌ها انتظار داریم با همکاری متقابلی که با اولیای مدارس دارند از سرویس‌های تایید شده در سامانه سپند استفاده کنند. همه رانندگان ثبت‌نام شده در این سامانه طبق مقرارت تایید صلاحیت عمومی می‌شوند و بعد از آن اجازه دریافت برچسب سرویس مدرسه را دارند. نهایت تلاش این بوده که برای کمک به معیشت رانندگان تاکسی‌ها، بیشتر از این قشر برای سرویس‌های مدرسه استفاده شود، البته به شرطی که خللی در خدمات صبحگاهی تاکسی‌ها ایجاد نشود.


حرف مردم

«صفیه محمدی» که 2 فرزند دانش‌آموز دارد، به همشهری می‌گوید: هر سال هزینه‌ سرویس‌های مدارس را افزایش می‌دهند و در کنار سایر هزینه‌های مدارس این هزینه هم قوز بالای قوزی برای والدین شده است. اغلب هم از خودرو‌هایی استفاده می‌کنند که تاکسی هستند و عجله دارند که چند سرویس را با هم انجام دهند و بعد هم به خدمات شهری خود برسند. از مسئولان انتظار دارم افرادی را انتخاب کنند که هزینه معقولی بگیرند و بیش از ظرفیت هم دانش‌آموز سوار نکنند.
«ج.ن» که سال قبل هم راننده سرویس مدرسه بوده دل پر دردی از تعرفه تعیین شده سرویس‌های مدارس در امسال دارد و به همشهری اظهار می‌کند: هر سال هزینه‌های نگهداری خودرو افزایش می‌یابد اما تعرفه‌ها را طوری تعیین می‌کنند که نمی‌شود با یک سرویس این هزینه‌ها را تامین کرد. فقط هزینه خودرو نیست، باید هزینه زندگی هم از این راه تامین شود. پس به ناچار باید چند سرویس را با هم بگیرم. سال قبل هزینه خرید صفحه کلاج 120 هزار‌ تومان بود و امسال 420 هزار ‌تومان شده، لنت ترمز سال پیش 20 تا 25 هزار ‌تومان بود امسال 100 هزار تومان شده است. یعنی هزینه وسایل خودرو تا 4 برابر بیشتر شده است. وضعیت تورم در دیگر هزینه‌های زندگی هم جای خود دارد.  
 

این خبر را به اشتراک بگذارید